Lohja on saanut jälleen uuden tulokkaan ravintolatarjontaansa, kun Saffron avasi lokakuun alussa ovensa Suurlohjankadulla Royal Raidersin entisissä tiloissa. Saffron tarjoaa perinteistä intialaista ruokaa.

–Tämä on täysin intialainen keittiö. Se on konseptimme, kertoo yrittäjä Gurvinder Singh.Ruoan valmistavat intialaiset kokit, tarjoilijoina taas on suomalaista henkilökuntaa. Myös Singh itse on usein paikalla.

–Olen melkein koko ajan täällä. Tarjoilijat opettelevat vielä asioita, jotta pystyvät vastaamaan kaikkiin asiakkaiden kysymyksiin, Singh sanoo.

Hän piti ennen intialaista ravintolaa Kauppakeskus Sellossa.

–Siellä kävi Lohjalta asiakkaita. Silloin jäi ajatus, että Lohja on kasvava kaupunki, johon voisi hyvin perustaa ravintolan, Singh kertoo.

Ainakin alku Lohjalla on ollut lupaava.

–Alku on ollut todella hyvä, vaikka tämä on vaikeaa aikaa ravintoloille. Kiirettäkin on ollut, ja asiakkaat ovat sanoneet, että ruoka on hyvää ja hinta-laatusuhde kohdallaan, Singh iloitsee.

Ravintolan ilmettä on jo muutettu, mutta Intia tulee nousemaan esille sisustuksessa vielä enemmän.

Saffronin keittiöstä löytyy intialaista ruokaa niin kasvissyöjille kuin lihan ystävillekin.

Intialaista ruokaa suomalaiseen makuun

Intialainen Singh on asunut Suomessa vuodesta 1997.

–Olen ollut siitä lähtien ravintola-alalla tarjoilijana, kokkina ja yrittäjänä. Tämä on harrastukseni, tykkään laittaa ruokaa, Singh sanoo.

Hän kertoo käyneensä Suomessa esimerkiksi hygieniakoulutuksen, mutta eväät ruoanlaittoon tulevat Intiasta.

–Olen maistellut Intiassa monessa paikassa ruokia ja miettinyt, mikä sopii suomalaisen suuhun.

Hän haluaa käyttää ruoissaan aitoja makuja.

–Mausteet tulevat Intiasta sukulaisteni maatilalta. En halua käyttää pussi- ja purkkimausteita.

Saffronista löytyy syötävää monenlaisille ruokailijoille kasvissyöjistä lihan ystäviin. Myös lapset on huomioitu.

–Pystymme ottamaan vastaan myös toiveita siitä, mikä makuja asiakas haluaisi, Singh sanoo.

Viikolla Saffronissa tarjoillaan lounasta ja ala cartea pöytiin tarjoiltuna. Viikonloppuna on buffet ja ala carte.

–Avajaishinnat ovat buffetissa voimassa koko loppuvuoden, Singh vinkkaa.

Pian alkaa pikkujoulukausi. Korona lyö siihen oman leimansa, mutta Singh kertoo, että Saffronista löytyy esimerkiksi kabinetti, jonka voi varata. Isommalle porukalle ruoat voidaan järjestää myös catering-palvelun kautta.

–Ikävä kyllä korona leviää, mutta olemme todella huolellisia ja meillä on ravintolassa hyvin tilaa, joten lähekkäin ei tarvitse istua. Tämä on vaikeaa aikaa, mutta ihmisten on pakko syödä, Singh toteaa.

Hän haluaa toivottaa kaikki tervetulleiksi ravintolaansa.

–Terveisiä lohjalaisille ja kiitos kaikille kävijöille. He antavat meille positiivista energiaa. Odotamme ihmisiä tänne nauttimaan, maistamaan ruokiamme ja mahdollistamaan toimintamme.

SMS