Tänään: 19.07.2024

Päätoimittaja

Remontoimalla tilat uudelle lohjalaiselle seuralle: Lohjan itsepuolustuskoulu

harrastus, lohja

Lohjan itsepuolustuskoulu avaa remontoidut tilat, eli uuden salin Tynninharjulla lauantaina 7.10. kello 12. Lohjan itsepuolustuskoulu koostuu kahden itsepuolustus- ja kamppailuseuran taitajista: Lohja Moo Do sekä FMA Combatives Finland, ja nyt lauantaina on ensimmäinen kerta päästä avajaisten kautta tutustumaan näiden seurojen lajeihin, jotka sopivat käytännössä kaikille liikuntaa harrastaville nuorista senioreihin.

– Lohjan Moo Do lajit ovat tähän saakka harjoitelleet Tennarissa, mutta viimeiset vuoden olemme aktiivisesti etsineet uusia mahdollisuuksia oman lajimme kehittämiselle paikallisesti. Tennarissa olisi ollut mahdollista kyllä saada lisää tunteja, mutta tällaiseen täysin omaan saliin ei siellä ollut mahdollista, aloittaa yksi Lohjan itsepuolustuskoulun perustajista Mikko Niemi.

Mikko ja hänen treenikumppaninsa ja kouluttajat olivat etsineet sopivaa paikkaa omalle salille jo aikansa, kunnes he saivat tarjouksen Tilana LKV:n Päivi Kuituselta.

– Kiitos Päiville ja suuri kiitos myös näiden tilojen omistajalle eli Easy Systems Oy:lle, joka tuli hienosti vastaan vuokraneuvotteluissa ja mahdollisti meille tilojen täydellisen remontin itsepuolustuslajien kouluksi, jossa on sekä tatamia, miesten ja naisten pukuhuoneet, että myös neuvottelutilat sekä toiminnallinen tila, kiittelee Mikko.

Lähes kaksi kuukautta remontointia

Lohjan itsepuolustuskoulun perustajat ovat itse remontoineen tilat tarpeen mukaisiksi ajatellen alusta alkaen, että Lohjan itsepuolustuskoulu on muutakin kuin vain treenisali.

– Vaikka suhtaudumme ammattimaisesti lajien opettamiseen ja tekemiseen, niin olemme hakemassa kokonaisuutta. Jo nyt Lohjan itsepuolustuskoulun jäsenet ovat osa yhteisöä, ja uudet tilat tulevat olemaan tervetulleet sekä nykyisille että tuleville jäsenille, sekä treenaamiseen, että ihmisten tapaamiselle, kertoo FMA Combatives Finland pääkouluttaja ja Lohjan itsepuolustuskoulun yksi perustajista Tomi Harell.

– Itse olen viime ajat käynyt opettamassa Espoossa ja omien tilojen tarve on ollut selkeä aina siitä saakka, kun muutin Porista Lohjalle. Tavattuani Mikon ja Jukka Suvannon, Saila Niemen, Tuomo Nyholmin sekä Kari Niinisalon, näin heti, että tässä meillä on mahdollisuus tehdä jotain oikeasti omaa.

Elokuussa tehty sopimus antoi starttimerkin työnteolle, joka palkitaan nyt lauantaina salin avatessa ovensa kaikille liikunnasta, yhteisöllisyydestä, turvallisuudesta ja uudesta harrastuksesta kiinnostuneille.

– Iso syy nopean remontin onnistumiselle oli selkeä päämäärä, asetetut aikataulut ja tekijöiden monipuolinen osaaminen. Kun vielä työt organisoitiin hyvin ja mukana oli myös koulun perustajien tutut ja perheenjäsenet, saatiin koulu avajaiskuntoon kohtuullisen nopeasti. On ollut hienoa olla projektissa mukana ja seurata kaikkien yhdessä tekemisen meininkiä, kertoo Ruby Dela Rosa – Harell.

– Avajaispäivänä meillä on laji esittelyjä alkaen kello 12.15 aina kello 15.15 ja harjoituksiin voi osallistua kuka tahansa paikalle tuleva. Treeniasuksi käy t-paita, shortsit tai verkkarit eikä avajaispäivänä treenien kokeilu maksa mitään, sanoo Harell toivottaen kaikki kiinnostuneet käymään paikalla.

– Jatkossakin salilla on tarkoitus olla avoin mahdollisuus tulla tutustumaan lajeihin.  Meillä on treenit maanantaisin klo 18 Hoi Jeon Hapkido ja klo 19.30 Kombatan. Tiistaisin klo 18 on Kalis Ilustrisimo. Keskiviikkoisin klo 18 Han Moo Do ja 19.30 Kombatan. Torstaisin klo 17.30 Kalis Ilustrisimo ja klo 19 Hoi Jeon Hapkido. Perjantaisin ei alussa ole treenejä lainkaan, lauantaisin klo 16 Han Moo Do ja sunnuntaisin klo 18 Mano Mano, luettelee Niemi.

– Jos perusliikunta onnistuu ja pääset kyykkyyn ja ylös, mikään ei estä sinua tulemasta tutustumaan harjoituksiin, ja itseasiassa meidän koulumme Filippiiniläisissä lajeissa harjoittelu on mahdollista, vaikka olisi liikuntarajoitteitakin. Meillä jokainen on oma yksilö, ja meillä ei kiusata ketään, kertoo Saila Niemi.

Uuden lajin aloittaminen

Uuden lajin harjoittelut voi aloittaa koska vain. Moodo lajit ja Filippiiniläiset lajit eivät edellytä mitään tiettyä alkutasoa, mutta jos tänä vuonna aloitat, niin saat loppuvuoden treenit, eli 2-3 kuukauden aloituskoulutuksen 90€:n jäsenmaksulla.

– Uudet tilat tarkoittavat meille isoja asioita. Olemme nyt treenanneet Tennarissa sellaiset 10 vuotta, ja vaikka Tennarin tilat ovat ihan hyvät, eivät ne mahdollistaneet sitä tunnetta, tai identiteettiä, mitä aivan ovat ja itselle remontoidut tilat merkitsevät ja mahdollistavat, kertoo jo 20 vuotta omaa Moodo-lajiaan harrastanut ja Suomen maajoukkuettakin edustanut Jukka Suvanto.

Kesällä on mahdollista harjoitella myös ulkona, sillä koulu on investoinut heti alussa myös ulkotatameihin, kun nyt ulkotreenaamiselle on mahdollisuudet pihassa ilman häiriötekijöitä. Piha on aidattu ja linja-autopysäkkikin on lähellä, joten sijainniltaan uusi koulu on juuri sopivassa paikassa ja Easy Systems Oy:n tilat, ja sopimus mahdollistavat tarpeen mukaan myös laajemman tilojen käytön, ja kehittyminen ja kasvaminen ovatkin koulun perustajien tavoitteena.

– Harrastajat voivat tulla meille kuitenkin ihan kuntoilumielessä, tai oppimaan uutta lajia. Ja jos kilpaileminen on mieluista, on valmentajien kokemus ja taito sellainen, että heidän opeillaan on mahdollista päästä hyvinkin korkealle aina EM ja MM-turnauksiin asti.

Haluamme opettaa – silloin kun sinä tulet

– Ja jos tulet meille koska tahansa katsomaan harjoituksia, ja haluat tulla mukaan – me kouluttajat koulutamme mielellämme aina myös uusia innostuneita ihmisiä lajiemme salojen pariin. Lohjan itsepuolustuskoulun kahden eri seuran lajivalikoima, eli Moo do sekä Filippiiniläiset itsepuolustus- ja kamppailulajit eivät kilpaile keskenään harrastajista vaan tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet itsepuolustuksen kehittämiseen ja uuteen harrastukseen aina kilpauraa myöten. Itse olen kouluttanut useita MM-ottelijoita ja olen Euroopan Kombatanin pääkouluttaja, kertoo Harell.

Käytännössä valmentajat haluavat kertoa, että uuden kiinnostuneen lajin harrastajan ei tarvitse kuin tulla paikalle, niin sen hetkellä paikalla olevat valmentajat kyllä ottavat kontaktin ja kyselevät, mitä haluaisit tehdä ja oppia.

Palveluita myös yrityksille

Nykyisessä turvallisuusilmastossa on hyvä tietää, että myös Lohjalta on mahdollisuus saada turvallisuusalan koulutusta. Lohjan itsepuolustuskoulun valmentajista monet ovat kouluttajia myös turvallisuusalalla. Palvelut mahdollistavat niin vartioiden koulutuksen, voimankäytön koulutukset kuin myös SOTE alan työpaikkaturvallisuuskoulutukset yms. Pihan iso parkkipaikka mahdollista isommankin automäärän.

– Nämä meidän uudet omat tilamme rauhallisessa ympäristössä mahdollistavat myös erilaisten TYKY- ja turvallisuuskoulutuspäivien järjestämisen yrityksille, kertovat uuden salin valmentajat. Koulumme koulutuksiin kannattaa tutustua sivujen kautta www.lohjanitsepuolustuskoulu.weebly.com

Uusi sali sai teipit ikkunoihin yhteistyössä lohjalaisen mainosteippaamo Omalogon kanssa.