Tänään: 13.07.2024

Toimittaja

Rentoutumaan Lohjanjärven aalloille

lähimatkailu, Lohjanjärvi, matkailu

HouseBoat Lohjan Helmi tarjoaa todellista luksusta arjen keskelle. Saunoineen, keittiöineen ja oleskelutiloineen se on kuin mökki, jolla voi seilata ympäri Lohjanjärveä.

Järvikaupunki on saanut jälleen yhden hienon lisän palveluihinsa, kun HouseBoat Lohjan Helmi on aloittanut toimintansa. Lohjanjärvellä on nyt mahdollisuus viettää päivä tai vaikkapa viikko nauttimalla lauttasaunan löylyistä, istuskelemalla terassilla ja vain ihailemalla kauniita järvimaisemia.

Jarmo Liukkonen toteaa ensin, että lautan rakentaminen alkoi hullusta päähänpistosta, mutta kehottaa sitten Rea Rahola-Liukkosta avaamaan asiaa. Rahola-Liukkonen lähti vuoden 2018 alussa jäätelökioskiyrittäjäksi, sai starttirahaa ja tutustui sitä kautta Novagon väkeen. Myöhemmin Novagosta tuttu ihminen tuli jäätelölle ja kysyi samalla, onko Rahola-Liukkosella uusia ideoita kehitteillä.

–Sanoin, että meidän miesväellä on kyllä ollut haave saunalautasta, Rahola-Liukkonen kertoo.

Rahoitus hankittiin itse, mutta Novagosta he saivat apua mm. kannattavuuslaskelmien tekemiseen. Lautan rakentajaa ei tarvinnut etsiä kaukaa, sillä Liukkonen on koulutukseltaan veneenveistäjä.

–Olen korjannut ja rakentanut veneitä koko työurani, hän toteaa.

Rea Rahola-Liukkonen, Jarmo Liukonen ja HouseBoat Lohjan Helmi.

Rakentaminen aloitettiin viime marraskuussa. Siitä lähtien Liukkonen saikin rehkiä lautan kimpussa joka viikonloppu ja arkenakin. Apuna oli yhtä vaille joka viikonloppu myös Rahola-Liukkosen poika Juha-Matti Laakso. HouseBout rakentui paperitehtaan vanhassa hallissa talven ja kevään aikana, kunnes se laskettiin vesille kesäkuun alussa.

–Kastetilaisuuskin pidettiin, kuten laivoille kuuluu, Rahola-Liukkonen kertoo.

He kertovat, että lupa-asioista ja satamapaikasta päästiin kaupungin kanssa sopuun suhteellisen kivuttomasti, koska Lohjan Helmi tuo Lohjanjärvelle uuden tavan liikkua ja majoittua. Lohjan Helmi onkin päässyt heti tositoimiin.

–Täällä on vietetty mm. hääpäiviä ja syntymäpäiviä. Heinäkuulle on varauksia mukavasti, Rahola-Liukkonen sanoo.

Lohjan Helmi on kerännyt paljon kiitosta, mutta ainakin yksi ongelmakin on ilmennyt.

–Positiivista palautetta on tullut ja ihmiset ovat olleet haltioissaan. Sadekaan ei ole haitannut ihmisiä. Yksi asiakas tosin ilmoitti, että heillä oli pieni ongelma: aika loppui kesken, Rahola-Liukkonen naurahtaa.

Lohjan Helmestä löytyy kaikki tarvittava. Nukkumapaikkoja on neljälle.

Elämysmatkailua ja rauhoittumista

Lohjan Helmellä ei hurjastella, sillä se kulkee noin 7 km/h. Vauhti ei olekaan pääasia.

–Tämä on elämysmatkailua, luonnon ihailua ja rauhoittumista, Rahola-Liukkonen sanoo.

Lohjanjärveltä löytyy ihania saaria, joihin voi rantautua, jos haluaa. Mikään pakko maihin ei kuitenkaan ole astua, sillä lautalta löytyy kaikki tarvittava. Lohjanjärvellä mökkilautalla pääsee melkein mihin tahansa, kunhan vettä on vähintään 60 cm. Hiidenveden puolelle ei kuitenkaan ole menemistä, sillä lautta ei mahdu läpi sulusta.

Mökkilautalla saa seilata kerrallaan kuusi ihmistä. Nukkumispaikka löytyy neljälle. Keittiöstä löytyy kaikki tarpeellinen ja liinavaatteetkin saa lisämaksusta. Ateria valmistuu kätevästi grillissä tai kaasuliedellä. Lämpimään suihkuunkin pääsee. Liukkonen toteaa, että mökki vastaa oikeastaan hotellitasoa.

Lohjan Helmestä löytyy tyylikäs sauna, jonka löylyistä voi pulahtaa järveen uimaan.

Kartat ja kaikuluotain helpottavat mielenkiintoisiin kohteisiin suuntaamista. Jos veneellä ajo ei ole tuoreessa muistissa, Liukkonen voi opastaa ja ajaa vaikkapa pienen tutustumiskierroksen alkuun asiakkaan kanssa.

Joku saattaa ihastua mökkilauttaa niin paljon, että haluaisi sellaisen omaksi. Lautta on CE-hyväksytty, ja Liukkonen virallinen valmistaja, joten hänellä olisi mahdollisuus rakentaa ja myydä saunalauttoja. Yksi kysely on jo tullutkin.

–Jos joku väkisin haluaa tämmöisen, niin tehdään, mutta se ei kyllä tapahdu enää vapaa-ajalla, Liukkonen toteaa vielä hieman väsyneenä edellisestä urakasta.

SMS

Lohjan Helmellä seilatessa vauhti ei päätä huimaa, mutta tarkoitus onkin nauttia luonnosta ja rentoutua.