Elinympäristömme on tänä päivänä nopeatempoinen, runsasvirikkeinen ja koukuttavakin erilaisine sähköisine laitteineen. Tarvitsemme jotakin vastapainoksi tukeaksemme hyvinvointiamme. Pienikin pysähtyminen päivän kiireiden keskellä rauhoittaa. Kun keskitymme hetkeksi vaikkapa omaan hengitykseen, lähetämme samalla aivoillemme rauhoittumisen viestin. Rauha-konsertti järjestetään lauantaina 2.10. klo 18.00 Lohjan kirkossa ja sunnuntaina 3.10. klo 18.00 Karkkilan kirkossa.

Monille musiikki tuo hyvinvointia ja on tapa rentoutua. Yhdistämällä musiikki sekä rentoutus- ja läsnäoloharjoitukset voidaan tehostaa niiden hyvää tekeviä vaikutuksia. Rentoutusharjoitukset konsertissa ohjaa luokanopettaja Päivi Paulin, joka on aiemmin työskennellyt oboistina Lohjan kaupunginorkesterissa. Paulin toimii myös Lohjan koulujen hyvinvointitutorina.

Konsertissa kuullaan barokkimusiikkia orkesterin oman huilistin Mari Kunnarin sekä hänen puolisonsa Miika Uuksulaisen esittämänä. Kunnari soittaa konsertissa historiallista, puusta tehtyä traverso-huilua. Barokkihuilusoittoa hän on opiskellut Petra Aminoffin johdolla. Päätyökseen selloa Radion sinfoniaorkesterissa soittava Uuksulainen on myös opiskellut barokkimusiikkia ammattikorkeakoulu Noviassa Pietarsaaressa. Tässä konsertissa hän soittaakin barokkisoittimia, seitsemänkielistä viola da gambaa sekä barokkiselloa. Konserttiin on vapaa pääsy.