Tänään: 14.07.2024

Toimittaja

Rentoutumista ja hyvää oloa TR Hyvinvoinnista

hieronta, hyvinvointi, Kalkkipetteri, rentoutuminen, stressi

TR Hyvinvointi tarjoilee Kalkkipetterissä hemmottelua ja rentoutumista mm. intialaisen kasvo-, käsi- ja jalkahieronnan, aromahieronnan, kuumakivihieronnan ja turvehoitojeon muodossa. Taina Riihimäki perusti yrityksensä vuonna 2015.

-Tein silloin vihdoin ja viimein päätöksen yrityksen perustamisesta. Minulla on eri päivätyö, joten teen hierontoja ja hoitoja vain pienimuotoisesti iltaisin ja viikonloppuisin. En vaihtaisi päivätyötäni pois, sillä pidän siitä, mutta minulle hieronnat ja hoidot ovat minulle käsillä tekemistä, rentoutumista ja nollausta sen vastapainoksi, Riihimäki kertoo.

-Teen erilaisia hierontoja, jotka perustuvat hyvään energiaan ja marmapisteisiin sekä ihon puhdistuksia ja kokovartalokuorintoja. Hieronnoissa käytetään rentouttavia, eteerisiä öljyjä, joiden tuoksukin tuottaa mielihyvää. Pidän itse tällaisista hoidoista, joten niitä on mukava tehdä myös muille ja nähdä asiakkaiden rentoutuvan, Riihimäki kertoo.

-Hieronnasta on apua mm. niskan, hartioiden ja selän lihasjumeihin. Hieronnat hoitavat turvotuksiakin, kun nesteet lähtevät kiertämään. Nestettä voi jäädä nilkkaan esimerkiksi nivelsiteiden venähdyksen jälkeen. Sen voi saada hieromalla pois, kun vamma on jo muuten parantunut, hän jatkaa.

Riihimäki vakuuttaa, että hoidot ovat rentouttavia. Hieronnankin tarkoitus on ensisijaisesti rentoutuminen, eikä lihaksia ärsytetä. Samaa mieltä lienevät asiakkaatkin, sillä välillä he torkahtavat Riihimäen käsittelyssä.

-Kukaan ei ole sanonut, että olisi ollut turha käynti, vaan moni tulee uudelleenkin. Se on minulle paras kiitos, kun asiakas rentoutuu niin hyvin, että hän torkahtaa.

turvepakkaushoidossa vähän yli 40-asteinen turve levitetään selkään, turpeen päälle laitetaan kelmu ja noin 40-asteiset turvepakkaukset. Asiakas lepää 20 minuuttia pakkaushoidossa (hierotaan sen aikaa asiakkaan päätä), minkä jälkeen turve puhdistetaan ja lopuksi tehdään venyttelyhieronta selkään. (Kuva: Samuel Riihimäki)

 

Turvehoidoista kiittävät sekä mieli että keho

Riihimäki itse pitää etenkin turvehoidoista.

-Se on lempilapseni. Löysin turvehoidon, kun opiskelin Omnian wellness-kurssilla kosmetologiopiskelijoiden kanssa. Sen jälkeen lähdin Ähtäriin turvekurssille, Riihimäki kertoo.

-Turvehoidot ovat monipuolisia ja ihania, koko mieli ja keho rentoutuvat ja rauhoittuvat. Ne perustuvat puhtaaseen turpeeseen, eikä muita aineita käytetä, joten ne sopivat esimerkiksi ihmisille, joilla on atooppinen iho tai psoriasis. Teen turpeella mm. lämpöhoitoja selkään. Turve puhdistaa ihon ja lämpö rentouttaa lihakset. Lopuksi teen vielä venyttelyhieronnan. Selkäjumit lähtevät sillä hyvin, Riihimäki avaa.

Hänellä ei ole Kalkkipetterin tiloissaan suihkua, mutta esimerkiksi asiakkaan kotona hän voi tehdä turvesaunankin.

-Turve huuhdotaan vain vedellä pois. Silloin ihosta tulee todella puhdas, mutta se ei kuivu. Turpeen hyvät aineet jäävät iholle. Olen tehnyt turvehoidon yhdelle iho-ongelmaiselle koirallekin. Sen iho ei enää kutise yhtä paljon kuin ennen, Riihimäki kertoo.

SMS