HOPE ry ja OP keräävät kolmatta kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. OP Länsi-Uusimaan toimialueella kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin Lohjan tai Nummelan konttoriin.

Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston. HOPE ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta, mutta pian apua kaivataan etenkin jännittävän
koulutien alkaessa. Uudet koulureput selässään koululaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta.

–Koulun alkaminen ei ole kaikille positiivista jännitystä täynnä. Kiitos jo etukäteen lahjoittajille, että koululaiset saavat avullanne uudet reput sekä penaalit. Aikuiset, pidetään korvat ja silmät auki ja sanotaan ei kaikelle kiusaamiselle, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

HOPE Lohja ry odottaa jo tämän vuoden reppukeräystä. Tarvetta repuille on,
myös isommille koululaisille kuin vain ekaluokkalaisille.

Reppuja vastaanotetaan Lohjalla ja Nummelassa 1.-31.7.
Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet, kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. Kampanja alkaa maanantaina 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti.

–Meille OP Länsi-Uusimaassa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja se on osa vastuullisuuttamme. Haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme
tekoihin, sanoo toimitusjohtaja Markus Sillanaukee OP Länsi-Uusimaasta.

Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuussa OP Länsi-Uusimaan Lohjan ja Nummelan konttoreihin aukioloaikoina klo 10-16.30. OP Länsi-Uusimaa järjestää keräyksen yhdessä HOPE Lohja ry:n kanssa. HOPE Lohja organisoi lahjoitetut reput ja penaalit tarvitseville Lohjalle, Vihtiin, Karkkilaan, Siuntioon ja Kirkkonummelle.

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2018 reppuja kerättiin 2500 lapselle eri puolilla Suomea. Vuonna 2019 reppuja kerätään konttoreissa ympäri Suomen lähes 70 paikkakunnalla.

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.