Virkkalassa Kalkkipetterin alue (Kievarintie) täyttyy rompetoripäivänä 8.6. myyjistä, wanhasta ajoneuvo- ja keräilytavarasta, museo- ja harrasteajoneuvoista sekä kiinnostuneesta yleisöstä, kun vuorossa on Autohistoriallisen Seuran 30. rompetori. Alueelle on helppo tulla kauempaakin, sillä sinne on opastus pääteiltä.

Tämä 30-vuotisjuhlarompetori toimii nyt jo neljättä kertaa tässä osoitteessa. Kalkkipetterin kenttä on havaittu tarkoituksenmukaiseksi sekä riittävän tilavaksi, joka on saanut kiitosta kaikilta osapuolilta. Tapahtuma alkaa kello 9.00 lauantaina 8.6. ja se jatkuu kello 15.00 asti.

Tänä vuonna Rompetoripäivä 8.6. on myös Valtakunnallinen Museoajoneuvopäivä, joten lähialueitten ajoneuvoharrastajat ja mobilistit osaavat suunnata tapaamaan lajitovereitaan tälle Rompetorille.

Museo- ja klassikkoajoneuvoille on varattu paikoitusalue rompetorin tiloissa, ja kuskit kernaasti kertoilevat ajokkiensa historiaa.

Autohistoriallinen Seura ry:n lähes kaikki Rompetorit on junaillut Kenneth Lemström (050 320 8484) tiimeineen, ja toiminta perustuu innokkaaseen vapaaehtoisuuteen. Työmäärän kompensoimiseksi joudutaan perimään symbolinen 2 e sisäänpääsymaksu. Harrasteajoneuvot ovat tervetulleita ilmaiseksi. Niille on omat paikoitusalueet Rompetorin sisäalueella. Muille ajoneuvoille on runsaasti tilaa aivan alueen vieressä, ja liikenteen ohjaajat osoittavat lähimmät paikoitusalueet.

Rompetorin vieraaksi tulee aamupäivällä Inkoosta ryhmä motoristeja esittelemään ennen sotia valmistettuja pyöriään. Myös Lohjan Nostalgiamotoristit tulevat ilahduttamaan rompeyleisöä vanhalla kalustollaan. Lisää muisteluja yli puolen vuosisadan takaa: Klassikkoskootterit kohtaavat Virkkalassa -niminen skootteriajelu alkaa Rompetorilta. Kello 10.00 on kokoontuminen ja 11.00 skootterit starttaavat Tähtelän kautta Fagervikiin. Siellä suoritetaan yleisöäänestys kiinnostavimmasta ajopelistä, ja se palkitaan. Tietoja sekä ilmoittautumiset Sture Engström (040 543 3535). Kahvittelua ja pikkupurtavaa tarjoaa alueella Virkkalan ruotsinkielisten Marttojen kodikas koju, jossa tutut ja tuntemattomatkin rupattelevat kahvikupposten äärellä.

Jyrki Mero

Ajoneuvoihin liittyvää ja muutakin wanhaa keräilytavaraa kannattaa hamstrata heti aamusta. Myöhemmin tilaisuus saattaa jo olla ohi.