Vallitsevan tilanteen vuoksi Kohdataan maalla ry ei järjestä tänä vuonna Ruokamarkkinoita Mangsin Tilalla, koska siellä on liikaa sisätiloja. Aivan ilman ruokamarkkinoita ei kuitenkaan jäädä, sillä 100 % ulkomarkkinat järjestetään 26.9.–27.9 kello 10.00–16.00 Gammelgårdenissa, kotiseutumuseoalueella Inkoon keskustassa. Myös perinteisesti Kirkkonummella järjestetyt Lammasmarkkinat pidetään nyt Inkoossa Ruokamarkkinoiden yhteydessä.

Myynnissä on mm. lihaa, kalaa, kinkkua, vihanneksia, kananmunia, juustoja, hunajaa, perunapuuroa, omenatuotteita, säilöttyjä tuotteita, makeisia, leivonnaisia sekä aitoja käsitöitä. Ostoksia voi tehdä kotiin vietäväksi tai nauttia syötävää paikan päällä: Ravintola Scolan ruoka-annoksia, kahviloiden hampurilaisia, herkkuhotdogeja, voileipiä, tunnettuja perunaleivoksia, kakkupaloja, käsitehtyjä lihapiirakoita ja muita herkkuja. Lapsia ei ole unohdettu. Paikalla on alpakoita ja lampaita katsottaviksi sekä pieni minihevonen, jonka kärryjen kyytiin pääsee ajelulle.

Yleisön ja myyjien turvallisuuteen satsataan paljon. Alue on rajattu nauhalla ja sisäänkäyntejä on kolme. Niiden luota voi ottaa käsidesiä tapahtumaan tultaessa ja sieltä poistuessa. Lisäksi kyltit kehottavat pitämään turvavälit ja kieltä saapumasta paikalle sairaana. Sisäänkäynneillä myydään myös kasvomaskeja niitä haluaville. Jokaisen myyntipisteen eteen on rajattu alue, missä rajoitetaan henkilömäärä kymmeneen. Jokaisella myyjällä on käsidesiä tarjolla ja myyjät, jotka voivat käyttää suusuojaa, käyttävät sitä. Yleisön odotetaan omalta osaltaan käyttäytymään vastuullisesti. Alueella on 90 myyntipaikkaa, mutta järjestäjät jakavat niistä 48, jotta telttojen väliin tulee hyvä turvaväli.

Sisäänpääsy markkinoille on maksuton. Järjestäjät kehottavat yleisöä tulemaan pitkin päivää, jotta vältyttäisiin suuresta ruuhkasta heti aamulla. Tavaraa riittää kyllä molemmille päiville.

Ruokamarkkinoilla on myös eläimiä: alpakoita, lampaita ja minihevonen.