Tanssikoulu Un Dos Tresin kevätnäytökset on jälleen tanssittu. Tänä vuonna näytöksiä oli kolme aiemman kahden sijaan, jotta kaikki halukkaat pääsivät esiintymään, mutta näytöksen pituus pysyi yleisöystävällisenä. Laurentius-salin lavalla nähtiin jälleen vauhtia ja taidonnäytteitä baletista street danceen ja nykytanssista reggaetoniin. Flamencon rytmikäs kenkien kopistelu herätti yleisön varmasti. Uuden ja mielenkiintoisen kokemuksen tarjosi flamencon erikoiskoulutusryhmä 1. He tanssivat näytöksen alussa buleriaan, jota tanssijat säestivät espanjankielisillä kannustushuudoilla. Vaikuttavassa esityksessä riitti voimaa ja energiaa.

Kevätnäytöksen esityksistä löytyi niin asennetta, huumoria kuin elämänvalintojen pohdintaakin. Joissain esityksissä oli ripaus synkkyyttäkin, mutta vastapainoksi tarjoiltiin kevyitä ja kesäisiä hyvän mielen tansseja. Tanssijoita riitti 4-vuotiaista lapsista aina varttuneempiin aikuisiin. Tanssin ilo paistoi kaikkien kasvoilta. Etenkin nuoremmilla siihen sekoittui myös jännitystä ja hitunen huomion keskipisteenä olon tuomaa hämmennystä. 4–6-vuotiaat olivat varmasti päivän hellyttävin näky.

Tanssikoulun johtaja Eveliina Luoma kertoo, että Un Dos Tresissä tanssiin nykyään noin 400 oppilasta, joista noin 300 nähtiin kevätnäytöksessä. Keväisin näytöksen yhteydessä jaetaan myös taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistukset.

–Kaikki meidän oppilaat saavat päättötodistuksen tanssittuaan 500 tuntia, kertoo Luoma.

Tänä keväänä todistuksen saivat Iida Hämäläinen, Emilia Niemi, Sohvi Pohjoisvirta, Inka Rinnet, Milja Rissanen, Leena Saarinen ja Tea Tukia-Kangas. Lisäksi erikoiskoulutusryhmät suorittavat laajan oppimäärän opintoja. Niihin kuuluvat sekä perusopinnot että syventävät opinnot. Esther Reunala sai todistuksen laajan oppimäärän perusopintojen suorittamisesta.

Don’t mess with me (kor. Marja Rautakorpi)
Flamencon EKR 1.

Kilpailemaan?

Tanssituntien ja näytösten lisäksi on mahdollisuus päästä myös kilpailemaan. Kilpailumenestystäkin on tullut. Luoma kertoo, että Christa Ropposen katutanssiryhmä CR Company on treenannut tänä keväänä todella ahkerasti, ja kova työ palkittiin Show of the year -kilpailuissa muodostelmasarjan neljännellä sijalla. Ryhmä on kiertänyt eri kilpailuja koko kevään ja kilpailukausi päättyy ensi viikonloppuna järjestettävään Dance & Show -tanssitapahtumaan Tampereella.

Ensi kevään kilpailuihin aletaan valmistautua jo heti syksyn alussa, kun kaksi erillistä kilpailuryhmää CR Company ja CR Youth Company aloittavat toimintansa. Molempiin järjestään valintakoe maanantaina 27.5. Lisätietoa ikärajoista ja muista yksityiskohdista tulee koulun netti- ja Facebook-sivuille pikapuoliin.

–Nyt vaan rohkeasti mukaan hakemaan, jos kisatoiminta kiinnostaa, Luoma kannustaa.

Katutanssin kilpailuryhmän lisäksi Mea Komulainen ja Fiona Sundqvist ovat kiertäneen Christa Ropposen koreografioimalla soololla useita kilpailuja. Soila Sarrian koreografia Move to Miami osallistui Latin show of the year -kilpailuun toukokuun alussa.

Debit or Credit (kor. Riku Virolainen)
Commercial, nuorten keskitaso.

Katse kesään ja syksyyn

Kesätunnit pyörivät juhannusviikolle saakka. Tarjolla on iloisia tanssitunteja aikuisille. Nuorille järjestetään kesäkuun alussa Riku Virolaisen vetämiä tiiviskursseja (commercial, contemporary jazz, nykytanssi).

Syyskauden tunnit alkavat 18.8. ja ilmoittautuminen ryhmiin aukeaa nettisivuille kesäkuun alussa. Uutuutena on mm. alle kouluikäisten satuflamenco.

–Satubalettia meillä on ollut pitkään. Satuflamencossa on sama idea, mutta lajikohtaiset harjoitteet tulevat flamencosta. Tämä on sadunomainen tutustuminen flamencon maailmaan, Luoma avaa.

SMS

Nothing but human (kor. Riku Virolainen)
R-Crew (performing arts tekniikkaryhmä)