Tänään: 13.07.2024

Päätoimittaja

Säästöjä energialaskuun niin omakotitaloissa kuin kerrostaloissa

kiinteistönhuolto

– osaava kiinteistöpalvelu auttaa myös säästämään

Juha Tonteri jatkaa Purkat Oy:n toimitusjohtajana yhdistymisen jälkeenkin.
Janne Tuominen toimii jatkossa yksikönpäällikkönä ja Kimi Harjuranta palvelupäällikkönä.

Energian hinnan noustessa ovat useimmat meistä alkaneet miettiä, missä energiaa voisi säästää. Pienikin säästö omassa taloudessa voi merkitä isoja säästöjä, kun kaikki meistä säästävät. Mitkä ovat helppoja säästökohteita kodeissamme?

Energian säästö alkaa pienistä teoista

Yksi helpoimmista keinoista säästää energiaa on laskea asuintilojen huonelämpötilaa yhdellä asteella – tämä tuo keskimäärin 5 % säästön energiankulutukseen. Lämmityksessä jo yksi aste saattaa tuntua vähältä, mutta tuntemus voi olla suuri – olemme nimittäin tottuneet siihen vanhaan korkeampaan lämpötilaan.
Toinen iso ja helppo säästökohde tulee lämpimästä vedestä. Vedenkäyttö on iso energiankulutuksen kohta. Suihkussa käynnin lyhentäminen ja veden turha valuttaminen säästävät nopeasti euroja energialaskusta. Suihkuihin kannattaa vaihtaa vettä säästävä suihkupää, joka tuottaa oman kustannuksensa verran säästöjä jo muutaman kuukauden kuluessa. Eri suihkupäät tuottavat jopa 30 % säästön vedenkulutuksessa. Eikä vettä tarvitse valuuttaa hampaita pestäessäkään.
Kolmas säästövinkki liittyy kotiemme moniin sähkölaitteisiin – vaikkeivat ne elektroniset laitteet välttämättä ole aina päällä, niin kuitenkin sähkössä kiinniollessaan ne varaavat itseään, ja pitävät itsensä valmiustilassa – se ei välttämättä tunnu paljolta, mutta kun säästämme kaikki vähän, syntyy siitä kokonaisuudessaan isoja säästöjä. Käytä jatkojohtoja, joissa on erillinen virtakytkin, Virta pois kytkimellä, eivätkä laitteetkaan enää varaa itseään.
Ja tiesitkö, että täyttämällä jääkaapin aivan täyteen, et toimi kovin energiatehokkaasti, vaan laitat jääkaapin tekemään ”liikaa” töitä? Ilman nimittäin pitäisi päästä kiertämään mahdollisiman vapaasti jääkaapin sisällä.

Me osaamme säästää

Suomalaiset säästivät joulukuussa 10 % sähköä verrattuna edellisen vuoden joulukuuhun, ja Fingridin laskelmassa on huomioitu lämpötilan vaikutukset. Marraskuussa säästö oli ollut 9 %.

Osaava kiinteistöhuolto- kumppani auttaa myös säästämään

Purkat Oy on toiminut jo vuosikymmeniä (alk. 1977), ja Purkatin asiakkaat osaavat kysyä neuvoja myös energiansäästämisessä.

Olemme auttaneet asiakkaitamme löytämään energiansäästöjä esimerkiksi saunavuorojen uudelleenjärjestelyiden kautta.

Useissa kerrostaloissa voi olla kaksi saunaa, joista toinen on ollut lähes käyttämätön, mutta aina lämmitetty saunapäivinä. Yhdistämällä saunavuorot yhdelle päivälle ja yhdelle saunalle ollaan saatu selviä energiasäästöjä.

Toinen selkeä säästökohde monissa kerrostaloissa on ollut yleiset tilat ja käytävät, joissa aiemmin on ollut käytössä lämmitys, jossa ei ole termostaatteja. Lämmitys on siis joko päällä tai pois päältä – näihinkin löytyy parempia ratkaisuja. Myös erilaisista vesivuodoista tai vuotavista hanoista ja WC-istuimista kannattaa ilmoittaa heti huoltoyhtiölle.

Meillä on vuosien ammattitaito sekä uusista että vanhemmista kohteista. Suurimmat säästöt energian suhteen kiinteistöistä löytyvät lämmityksen ja ilmanvaihdon automatiikassa ja säädöissä, ja Purkatin henkilöt ovat juuri tätä varten koulutetuja.

Vedenkulutusta on mahdollista myös hillitä vakiopaineventtiilein, ja yleisten tilojen ja pihojen valaistuksessa on syytä siirtyä mahdollisuuksien mukaisesti led-tekniikkaan.

Kysymällä ja keskustelemalla Purkatin henkilöstön kanssa voidaan monesti löytää toimivia ratkaisuja niin energian säästämiseen kuin yleisesti toimintamalleihin.

Purkat ja Lojonia yhteen – lohjalaisille entistä laajemmat kiinteistöpalvelut

Purkat Oy ja Lojonia Palvelut Oy ovat sulautuneet ja paikalliset ammattilaiset jatkavat toimintaansa Purkat-nimen alla sekä uudistuneella ilmeellä.

Olimme ennen kilpailijoita, mutta yhdistyminen johtaa meidät yhdessä entistä vahvemmiksi.

Kimi Harjuranta

Palvelemme asiakkaitamme kuten tähänkin asti, reippaalla ja ripeällä otteella ja samojen tuttujen työntekijöiden voimin. Lojonialaisten tultua osaksi tiimiämme, on resurssimme tehokkaan sekä laadukkaan kiinteistöpalvelun tarjoamiseksi entistäkin vahvemmalla tasolla.

Purkat Oy:n toimitusjohtaja Juha Tonteri.

Yhdistyminen toi palvelun varmemmalle tasolle, ja toimimme nyt entistä monipuolisemmalla kalustolla, joka on jokaisen asiakkaamme hyväksi.

Janne Tuominen


Samalla uudistettin yrityksen ilmettä päivittämällä logo paremmin kuvaamaan sitä, mitä Purkat Lohjalla ja lohjalaisille on. Uuden logon osana, yhtiön paikallisuuden symbolina, loistaa energiaa ja elinvoimaa hehkuva punainen omena.

Mietimme hetken sitäkin, että olisimme vaihtaneet yrityksen nimen, mutta päätimme yhteisesti jatkaa samalla nimellä.

www.purkat.fi
019 311 241
info@purkat.fi