Walkenhorst Motorsport -tallissa ajava Sami-Matti Trogen urakoi viikon sisällä ajetussa Asian Lemans -sarjassa hyvällä menestyksellä. Neljän osakilpailun mittainen sarja ajettiin Dubaissa ja Abu Dhabissa. Trogenin vauhti nousi loppua kohti ja palkinto odotti Yas Marina Circuitin maalissa, kun lohjalainen tiimeineen voitti amatöörien luokan.

Asian Lemans -sarjassa ajettiin neljä osakilpailua, kaksi Dubai Autodromen ja kaksi Yas Marinan radalla. Kilpailujen pituus oli neljä tuntia. Luokkia oli mukana kolme, LMP2 ja LMP3 eli prototyyppiautot sekä GT-autojen luokka. Walkenhorst Motorsport -talli kilpaili V8-moottorisella BMW M6 GT3 -autolla. Ratin takana vuorottelivat tiimipäällikkö Henry Walkenhorst, 54, saksalainen Jörg Breuer, 53 sekä Länsiväylän Urheiluautoilijoiden 18-vuotias Trogen.

Ensimmäinen osakilpailu ajettiin auringon kuumentamalla Dubai Autodrome -radalla. Aika-ajoissa letkan hännille juuttunut tiimi aloitti tallipäällikkö Walkenhorstin komennossa. Breuer oli vuorossa seuraavana, ennen Trogenin hoitamaa ankkuriosuutta. Seuraavaan päivään lähdettiin samalla kaavalla, kokenut kaarti aloitti ja lohjalainen toimi ankkurina.

–Elämäni ensimmäiset kilpailut GT3-luokan voimakkaalla autolla menivät hyvin. Dubain kilpailuissa ajoin kaksi viimeistä stinttiä ja vauhti oli molempina päivinä hyvää. Ruuhkien kanssa oli hieman vaikeuksia ensimmäisessä kilpailussa, mutta jo toisessa osasin hallita ne paremmin. Viikonlopusta tuli valtavan paljon oppia, kokonaisuudesta ja esimerkiksi varikkokäynneistä, asioista mitkä ovat erittäin tärkeitä tulevissa endurance-typpisissä kilpailuissa, Trogen kertoo.

Dubain viikon jälkeen tiimi piti virkistyspäivän vesijeteillä ajellen. Abu Dhabin areenaan tutustuminen oli vuorossa keskiviikkona. Kisapäivät hulppealla Yas Marine -radalla olivat perjantai ja lauantai.

–Abu Dhabissa kaikki oli jo hieman tutumpaa. Bemari oli äärimäisen hieno ajaa ja tiesin jo, miten se toimii, ja kaikki muutkin asiat kisaviikonlopussa olivat jo tuttuja. Yas Marinan rata oli mielestäni hieman vaikeampi kuin Dubai; tosi hitaita mutkia, joista itse en pidä. Myös ruuhkan hallitseminen oli vaikeampaa, koska hitaissa mutkissa vauhtiero LMP-luokkien autoihin oli pieni. Aloitin viikonlopun ensimmäisen kilpailun; starttasin ensimmäiseen stinttiin sijalta 18 ja nousin vuoroni aikana top kymppiin. Toisella vedolla pyörin sijoilla 7-11, mikä oli tosi hyvä ottaen huomioon, että lähdettiin ruudusta 18. Viimeisessä kisassa ajoin perinteisesti kaksi viimeistä vuoroa. Vauhti oli hyvää ja tasaista, johdettiin omaa luokkaa, joten vältyin kontakteilta ja yritin päästä maaliin. Olimme maalissa loppujen lopuksi sijalla kaksitoista kaikista GT-luokan autoista ja voitimme oman luokkamme.

Asian Lemans -sarja toimi hyvänä valmistautumisena varsinaiseen Nürburgring Langstrecken-Serie (NLS) -kilpailukauteen, joka käynnistyy Saksassa maaliskuussa. Nyt Trogen keskittyy hetkeksi taas digitaaliseen autourheiluun, kun edessä on Bathurstin 12h-kilpailu, jonka Trogen ajaa GT3-luokan BMW:llä.

–Kaiken kaikkiaan sarja oli todella onnistunut, sain arvokasta kokemusta autosta ja isossa sarjassa kilpailemisesta. Opin paljon myös Walkenhorst-tallista – on upeaa olla osana tätä hienosti toimivaa perhettä. Nyt katseet hetkeksi digitaaliseen kisaamiseen ja sitten taas hypätään vihaisena murisevan Bemarin rattiin, Trogen päättää.

Teksti: Toni Lönnroos / Sami-Matti Trogenin tiedotus