Hyväntekeväisyyteen perustunut, kuuden osakilpailun Subaru iRX All-Star Invitational presented by Yokohama -kutsusarja päättyi Sami-Matti Trogenin osalta onnistuneesti, sillä hän oli kaikkien tähtikuljettajien joukossa toinen. Palkintona Trogen pääsi lahjoittamaan 3 000 dollaria valitsemalleen taholle: Muijalan peruskoululle, jota hän itsekin kävi lapsuudessaan.

Toukokuun 13. päivä täysi-ikäisyyden kynnyksen ylittänyt Sami-Matti Trogen onnistui säväyttämään useita autourheilutähtiä sisältäneessä kansainvälisessä iRacing rallicross-sarjassa. Taakse jäivät mm. Rallicross-tähti Scott Speed ja MM-rallipuolelta tuttu Craig Breen.

Sarjan viimeinen osakilpailu Norjan Hellin radalla ei olisi voinut mennä paremmin, sillä Trogen pääsi tuulettamaan voittoa. Kaiken kaikkiaan nuori lohjalainen oli peräti neljä kertaa aika-ajon nopein ja nappasi kaksi osakilpailuvoittoa, varmistaen lopulta hopeasijan sarjan kokonaispisteissä. Sarjan voiton vei yhdysvaltalainen Mitchell deJong.

–Sarja oli kilpailullisesti erittäin tiukka, vaikka viihdearvoakin löytyi. Heti, kun lähtövalot vaihtuivat, ajettiin täysillä kilpaa, eikä tuumaakaan annettu periksi; joskin ensimmäisen mutkan rytinät alkukaudesta meinasivat pilata ajoa. Sarjan kautta tutustui jälleen uusiin kuljettajiin ja esimerkiksi Scott Speedin kanssa vedettiin kisaviikonloppujen väleissä muutamia yhteisiä treenisessioita, joissa sparrattiin toisiamme ja heitettiin huulta. Toiseen sijaan on oltava erittäin tyytyväinen, koska taakse jäi useita nimekkäitä kavereita, Trogen kommentoi.

Lahjoitustilaisuus Muijalan koululla.

Palkintolahjoitus lohjalaislasten liikunnan tukemiseen

Sarjan kärkikuljettajat pääsivät lahjoittamaan yhteensä 10 000 dollaria, josta Trogen sai lahjoitettavakseen 3 000 dollaria. Lahjoituksen kohteeksi Trogen valitsi oman entisen peruskoulunsa Lohjan Muijalassa.

–Halusin antaa palkintolahjoitusrahan peruskoululle, jota itsekin olen käynyt, eli Muijalan peruskoululle täällä Lohjalla. Olen saanut koululta paljon tukea lapsuusvuosinani koulunkäynnin alettua, joten haluan antaa vuorostani tukeni heille, etenkin liikuntapuolelle hyödynnettäväksi ja nuorten liikkumista edistämään, Trogen kertoo tyytyväisenä lahjoituksestaan.

Muijalan koulun rehtori Taina Hämäläinen ei ollut uskoa korviaan, kun nuorukainen ilmoitti ilouutisen. Lahjoitusshekki luovutettiin Muijalan koululla perjantaina 29.5., ja sitä oli vastaanottamassa yhdessä rehtorin lisäksi Trogenin lapsuusvuosien opettaja Anette Ruti.

Kun kuulimme uutisen, olimme liikuttuneita siitä, että joku haluaa muistaa omaa kouluaan ja lahjoittaa, oli summa mikä tahansa. Kyllä tämä sydäntä lämmittää. Ihana nähdä, miten Sami-Matti on kasvanut nuoreksi mieheksi ja menestynyt omassa elämässään. On ollut hienoa seurata hänen uraansa, Hämäläinen sanoo kiitollisena.

–Kuten Sami-Matinkin toiveena oli, haluamme ehdottomasti osallistaa koulun oppilaat lahjoitussumman käyttämiseen. Tulemme kartoittamaan erilaisia koulun pihalle toteutettavia aktiviteettiratkaisuja, joista koulun oppilaat pääsevät itse valitsemaan heille kaikista mieluisimman, Hämäläinen jatkaa.

Trogenin oma entinen opettaja muistaa, kuinka jo ensimmäisinä kouluvuosina autojen kanssa harrastaminen oli tärkeä osa Sami-Matin vapaa-aikaa.

–Olen seurannut tarkasti eri medioissa Sami-Matin menestystä, joka on ollut huikea. Aina sitä iloitsee, kun oppilas menestyy ja kehittyy! Muistan aikanaan, kun Sami-Matti aloitti koulun käynnin. Hän oli pieni ja hiljainen poika, mutta kova puuhaamaan. Tiesin, että hän ropaili mielellään isänsä kanssa autoja, ja joka maanantai Sami-Matti astelikin luokkahuoneeseen kädet vieläkin rasvassa viikonlopun jäljiltä, naurahtaa Ruti ystävällisesti Sami-Matin lapsuutta muistellessaan.

Teksti ja kuva: Sami-Matti Trogenin tiedotus

Lahjoitus sai koulun väen muistelemaan Sami-Matti Trogenin aikoja Muijalan koulussa.