Lohjan Liikuntakeskus ja Lohjan kaupunki järjestävät yhteistyössä senioreiden ulkoilukiertueen. Tavoitteena on saada lohjalaiset seniorit liikkumaan aiempaa enemmän ja innostaa liikunnan pariin myös uusia liikkujia.

Ryhmäliikuntavastaava Minna Nuppola Lohjan Liikuntakeskuksesta kertoo, että kiertueella tutustutaan Lohjan eri alueiden lähiliikuntapaikkoihin ja ulkokuntosalilaitteisiin sekä ulkoilureitistöihin.

–Aloitetaan yhteisellä alkulämmittelyllä, tutustutaan sitten paikasta riippuen lähiliikuntapaikan laitteisiin ja tehdään pieni kävely. Kävelylle voi ottaa mukaan omat sauvat. Laitteisiin ei ole pakko mennä, jos ei halua. Ulkoilukerta kestää noin tunnin ja se sopii kaikenkuntoisille. Mukaan voi hyvin tulla, vaikka liikunnasta olisi ollut taukoa. Kaikki tekevät oman kuntonsa mukaan. Paikalle voi tulla jo senkin vuoksi, että pääsee vaihtamaan kuulumisia muiden kanssa, Nuppola avaa.

Liikuntakerrat vetää Janina Lankinen (Lohjan Liikuntakeskus) yhdessä Kisakallion opiskelijoiden kanssa.

–Kun paikalla on kaksi ohjaajaa, ryhmää pystytään jakamaan osallistujien kunnon mukaan ja kaikkia ehditään opastaa. Myös kysymyksiä saa esittää. Kiertueelta saa vinkkejä myös siihen, mitä lähiliikuntapaikoilla voi tehdä itse myöhemmin, hän sanoo.

Liikuntakiertueen ensimmäinen tapahtuma keräsi paikalle 32 osallistujaa. Kuvassa on menossa alkulämmittely.

Kiertue toteutetaan syyskuun aikana

Ulkoilukiertue alkoi viime perjantaina Harjun urheilukeskuksen ulkokuntosalilta. Senioreiden kanssa liikkumassa olivat tuolloin myös Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula ja Lohjan Liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Vienonen. Paikalla oli yhteensä 32 senioria. Kaunis ilma oli houkutellut paikalle mm. Riitta Luhtalan.

–Olen mukana Lohjan kansallisissa senioreilla ja informoinut muita tästä kiertueesta, joten ajattelin, että täytyy itsekin tulla paikalle. Olen myös lähdössä vaellusreissulle, joten täytyy vähän harjoitella, Luhtala kertoo.

–On hyvä, että kiertueen puitteissa järjestetään monta tapahtumaa ympäri Lohjaa. Voi osallistua vain omaan lähitapahtumaan tai vaikka kaikkiin, hän jatkaa.

Kiertueen puitteissa liikutaan eri puolella Lohjaa syyskuun aikana. Torstaina 16.9. klo 13.00 ulkoillaan Virkkalassa Kässän talon piha-alueella (Tynninharjuntie 21, Lohja). Perjantaina 24.9. klo 11.00 liikuntaan Saukkolan lähiliikuntapaikka (Pahassuontie, Saukkola) ja klo 13.00 Pusulan lähiliikuntapaikalla (Kaukelantie 1, Pusula). Tiistaina 28.9. 11.00 kiertue poikkeaa Karjalohjalla Kehrän talolla (Keskustie 23, Karjalohja) ja klo 13.00 Sammatin seurakuntatalon piha-alueella (Pappilantie 1, Sammatti). Torstaina 30.9. klo 11.00 ulkoillaan Lempolan frisbeegolfin parkkipaikalla (Lehmijärventie 1, Lohja). Kiertue on maksuton, eikä mukaan tarvitse ennakkoon ilmoittautua.

Lohjan Liikuntakeskuksen ryhmäliikuntavastaava Minna Nuppola kertoo, että kiertueella ohjataan mm. lähiliikuntapaikkojen laitteiden käyttöä. Ohjauksen jälkeen laitteita on helppo käyttää myöhemmin itsenäisesti. Laitteita ei kuitenkaan ole pakko kokeilla, jos ei halua, vaan voi osallistua pelkästään alkulämmittelyyn ja kävelyyn.

Senioriliikuntakalenteri

Kiertue toteutetaan osana Lisää Liikettä -hanketta. Sen puitteissa on luotu myös senioriliikuntakalenteri, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta. Kalenterista löytyy kaikki senioreille suunnattu liikuntatarjonta Lohjan alueella, joten mukana on niin kaupungin, yritysten kuin yhdistysten ja seurojenkin järjestämää toimintaa.

–Tällaisesta kalenterista on puhuttu monta vuotta, että se olisi hyvä juttu. Toivottavasti niin ikäihmiset ja heidän läheisensä kuin palvelujärjestäjätkin löytävät sen. Palvelujärjestäjät voivat viedä omat toimintonsa kalenteriin, Nuppola sanoo.

Jos kalenteriin haluaa lisätä liikuntatarjontaa, tulee ottaa yhteyttä Lisää liikettä -hankkeen hankesuunnittelija Minna Paateroon (044 374 3291).

–Kesällä kalenteriin lisättiin ulkoliikuntaa, mutta nyt sisäliikunnat ovat käynnistymässä ja myös niitä laitetaan kalenteriin, hän kertoo.

–Innostetaan ihmisiä liikkumaan ja houkutellaan naapuritkin mukaan! Paatero lisää.

SMS