Tänään: 12.07.2024

sirkus

Päätoimittaja

Sirkus- ja kuvataideleiri Inkoossa

Inkoon ja Siuntion SKAPA-hanke edistää taiteen perusopetusta molemmissa kunnissa. Hauskana lähtölaukauksena toimii sirkus- ja kuvataideleiri kulttuurikeskus Holkenilla, Inkoon Tähtelässä.

Huomio kaikki lapset, jotka ovat kiinnostuneita kuva- tai näyttämötaiteesta!

Heinä- elokuun vaihteessa järjestetään kaksikielinen sirkus- ja kuvataideleiri kulttuurikeskus Holkenilla, Inkoon Tähtelässä. Leiri toteutetaan kolmena päivänä, keskiviikosta perjantaihin 31.7.–2.8.2024, klo 10–15. Leiri toimii lähtölaukauksena syksyn kuvataideopetukselle Inkossa ja Siuntiossa.

Ilmoittautumisaikaa on pidennetty 30.7. asti

Leirin kohderyhmä on 6–15-vuotiaat lapset ja nuoret Inkoosta, Siuntiosta ja niiden lähialueilta, jotka ovat kiinnostuneita sirkustaiteen monista ilmaisumuodoista. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta sirkuksesta tai kuvataiteesta.

Leirillä lapset oppivat monia hauskoja taitoja, kuten jongleerausta, akrobatiaa, taikurin niksejä sekä muun sirkusrekvisiitan tekoa.

Leirin isäntäväkenä toimivat Maria ja Pekka von Cräutlein, alias professori Bluffo ja opettajina toimivat Janni Johansson sekä Inkoon kuvataidekoulun taidepedagogi Outi Korhonen. Kaikki ovat kokeneita leirin järjestäjiä ja opetus on kaksikielistä (ruotsi ja suomi, englantikin käy).

Holkenin emäntä Maria von Cräutlein on koulutukseltaan kasvibiologian tohtori (FT), luontopedagogi, luonnonyrtti- ja sienineuvoja ja artesaani. Hän työskentelee Helsingin yliopistossa yliopistonlehtorina ja on ollut myös useana vuonna sirkuskiertueilla pohjoismaisissa sirkuksissa klovniduon jäsenenä. Hänen intohimonsa ovat luonnontilaiset vanhat metsät ja niiden pienet luonnonihmeet, luontomeditaatio sekä luonnonantimista valmistettu maukas yrttinen ruoka.

Holkenin isäntä Pekka von Cräutlein eli artistina tunnettu prof. Bluffo on monipuolinen estraditaiteilija: muusikko, laulaja, koominen taikuri ja sirkusklovni. Pekka on kiertänyt vuosikymmenet sirkusklovnina pohjoismaisissa sirkuksissa ja tehnyt lyhyempiä kiertueita Keski-Euroopassa. Pekka saa hauskoilla ja mukaansa tempaavilla ohjelmillaan ja hahmoillaan vieraat taatusti viihtymään ja rentoutumaan sekä tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Outi Korhonen on kokenut kuvataideopettaja, jonka vastuulla on Inkoon kuvataidekoulu, jossa hän opettaa lapsia, nuoria ja aikuisia. Kuvataidekoulu on Inkoon kansalaisopiston alaisuudessa.

Leiristä voi saada alennusta – tai vapautuksen maksusta

Kolmen päivän leiri maksaa 100 euroa sisältäen materiaalit, lounaat ja välipalat, mutta vähävaraisille perheille voimme antaa alennusta tai vapauttaa maksusta kokonaan – pääasia on, että kaikilla lapsilla on yhdenvertainen mahdollisuus osallistua!

SKAPA on suomenruotsalaisen Svenska kulturfonden -nimisen rahaston projekti, jolla halutaan varmistaa että taiteen perusopetusta on tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi maan kaksikielisissä kunnissa. Inkoo ja Siuntio ovat mukana yhteisellä kolmen vuoden hankkeella, jonka tavoite on luoda puitteita korkeatasoiselle taiteen perusopetukselle molemmissa kunnissa ja kahdella kielellä. Inkoon enemmistökieli on ruotsi ja naapurikunta Siuntion enemmistökieli on suomi.

Sirkus- ja kuvataideleiri toimii laajemman opetuksen lähtölaukauksena. Yhtenä tavoitteena on yhteinen näyttämötaideopetus Siuntiossa ja Inkoossa syksyllä 2025.

Haluatko kysyä jotakin? Soita Marialle!
Kulturcentrum Holken / Maria: 0407654599

Yksi kommentti artikkeliin ”Sirkus- ja kuvataideleiri Inkoossa”

Kommentoi kirjoitusta