Näyttelijä, koomikko ja juontaja Christoffer Strandberg on kahtena päivänä ollut kuvaamassa sketsivideoita Siuntion kunnantoimiston tiloissa. Siuntion kunta on tilannut videosarjan rekrytointikäyttöön. Tarkoituksena on houkutella sairaanhoitajia ja lähihoitajia Siuntioon.

–Minusta tämä on niin tärkeä asia. On tärkeää pitää Siuntio asuttuna, ja totta kai minulla on siuntiolaisena omakin lehmä ojassa, sanoo Strandberg, joka muutti takaisin Siuntioon neljä vuotta sitten.

Siuntioon Strandberg muutti rauhallisuuden takia. Työelämän kiire jää Helsinkiin, kun hän suuntaa töistä kotiin. Ennen muuttoa Strandberg pohti, elääkö hän sellaista elämää, että hänen pitää asua Helsingin Punavuoressa. Hän tuli siihen johtopäätökseen, että ei tarvitse.

–Rivitalo, johon muutimme, tuntui heti oikealta. Tiesimme saman tien, ettei Helsinkiin ole paluuta.

Videoilla Strandberg esittää neljää eri hahmoa, jotka on kirjoitettu juuri tätä videosarjaa varten. Käsikirjoituksesta vastaavat Emil ja Artur Sallinen Clutch Productions Oy:stä. Videot julkaistaan sosiaalisessa mediassa huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa. Videosarjalla yritetään ratkaista Siuntion kunnan pitkään jatkunutta pulaa.

–Halusimme, että konsepti olisi erilainen. Otamme tässä riskin, sanoo perusturvajohtaja Cathrinne Wetterstrand.

Jos terveyskeskuksen vuodeosastolla ei ole sairaanhoitajia, sinne ei voida kotiuttaa potilaita erikoissairaanhoidosta. Siuntion kunta on myös sopinut Lohjan kaupungin kanssa, että Lohjan keikkalaisia rekrytoiva yksikkö yrittää rekrytoida keikkalaisia myös Siuntioon. Wetterstrand toivoo, että he viihtyvät Siuntiossa.

–On tietenkin meidän vastuulla, että asiat hoidetaan hyvin ja ihmiset haluavat tulla uudestaan, Wetterstrand toteaa.

Christoffer Strandberg auttaa rekrytoimaan sairaanhoitajia ja lähihoitajia Siuntioon.