Sporttikone – yksi Suomen suurimmista pienkoneiden vähittäismyyntiin ja huoltoon erikoistuneista yrityksistä – jatkaa vahvaa kasvuaan. Joulukuussa Lohjalle avautuva uusi myymälä on jo viides toimipiste, ja sen myötä yritys laajentaa toimialuettaan ja vahvistaa jalansijaansa markkinajohtajana.

– Liikevaihtomme kasvoi edellisvuodesta peräti 10 %, ja ensi vuodelle ennustamme kasvun jatkuvan lähes yhtä suurena, kertoo Sporttikoneen toinen omistaja ja toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

Sporttikone edustaa alan tunnetuimpia tuotemerkkejä, kuten Stihl, Stiga, Husqvarna ja Polaris. Laatuun panostaminen kaikessa toiminnassa onkin ollut yrityksen kasvun avain.

– Asiakkaat valitsevat yhä useammin tunnetun laatumerkin. Laajaan mutta laadukkaaseen valikoimaan keskittyminen – yhdessä erinomaisen asiakaspalvelun kanssa ­– on ollut merkittävässä roolissa Sporttikoneen kasvussa, kertoo yrityksen toinen omistaja Ari Kujansuu.

Toinen kasvun tekijöistä on Sporttikoneen toiminnan kivijalka: ammattitaitoinen huolto-organisaatio ja varaosamyynti, joihin on satsattu alusta alkaen vahvasti.

– Huoltoala on ammattimaistunut ja erikoistunut valtavasti. Niin yksityiset kuin yritysasiakkaamme voivat luottaa siihen, että laitteiden huolto onnistuu meillä ammattitaidolla ja tarvittavia varaosia on helposti ja nopeasti saatavilla, Nieminen sanoo.


Myös mökkikaupan vilkastuminen ja keväällä alkanut kotoilu näkyvät myynnissä. Erityisesti piha- ja puutarhakoneiden ja mönkijöiden kysyntä on ollut huimaa.

– Ihmisillä on ollut aikaa panostaa pihaan ja puutarhaan sekä metsänhoitoon ja sitä varten on haluttu hankkia myös kunnon laitteet ja työkalut, sanoo Nieminen.  – Mönkijä taas on oiva apuväline mökillä monessakin puuhassa, kuten polttopuiden kuljettamisessa, laiturin nostamisessa ja vaikka kauppareissuilla. Myös mopoikäisten menopelinä traktorimönkijät yleistyvät koko ajan.

Uusi toimipiste Lohjalle joulukuussa

Järjestyksessään jo viides Sporttikoneen myymälä avataan Lohjalle 1.12.2020 osoitteeseen Hakamäenkuja 2 (Tynninharju). Yrityksen tavoitteena on olla markkinajohtaja myös Lohjan alueella. Myös uuden toimipisteen valikoimista löytyvät toimialan parhaat tuotemerkit, mm. Stiga, Stihl, Polaris ja Husqvarna.

– Lohjanjärvi mökkeilyalueena, pääkaupunkiseudun läheisyys ja maaseutuympäristö tarjoavat monia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiselle ja kasvulle, sanoo Nieminen.
– Uuden toimipisteen myötä pystymme palvelemaan asiakkaita entistä laajemmalla alueella ja entistä kustannustehokkaammin. Tulemme tekemään Lohjan toimipisteelle rekrytointeja niin myyntiin kuin huoltopuolellekin.

Sporttikone

Someron Urheilu ja Vapaa-aika Oy (markkinointinimi Sporttikone) on Somerolla vuonna 2002 perustettu pienkoneiden vähittäismyyntiin ja huoltoon erikoistunut yritys. Se on toimialallaan Suomen suurimpia ja edustaa tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Husqvarna, Stihl, Stiga ja Polaris. Yrityksen liikevaihto vuonna 2019 oli 8,8 M€. Yrityksen henkilöstö on 35, ja sillä on toimipisteet Somerolla, Salossa, Kaarinassa ja Loimaalla. Uusi toimipiste avataan Lohjalle 1.12.2020 osoitteeseen Hakamäenkuja 2, Tynninharju.