Suomen Valimomuseon vaihtuvien näyttelyiden tilan, Galleria Bremerin kesä on varsin värikäs. Värikkyyttä tarjoaa ennen kaikkea paikkakunnallemme asettuneen Angela Nicoletti McCoyn taidenäyttely *CONNECTED* – “The Adventures of Angela Nicoletti McCoy’s World Of Art”, joka avautu 4.6. Näyttely on avoinna ke–su.
Maalaamisen Angela aloitti harrastuksena vasta viitisen vuotta sitten silloisen aviomiehensä Andy McCoyn vanavedessä tämän meikkikynällä. Nopeasti hän havaitsi, että kyseessä on lahja, josta hän ei ollut tietoinen aiemmin. Harrastus muuttui ammatiksi. Tänä päivänä Angela Nicoletti McCoy on tuottelias taidemaalari, joka akryylimaalaukset herättävät huomiota maailmanlaajuisesti. Hänen maalauksensa ovat saaneet facebooksissa jo miljoonia katselukertoja. Angelan maalauksissa on vaikutteita art nouveausta ja renessanssista, minkä lisäksi niissä on havaittavissa pyrkimystä kolmiulotteisuuteen. Lisäksi kaikki hänen työnsä, joita on tällä hetkellä jo useita satoja, yhdistyvät teemallisesti toisiinsa. Siitä juontaa myös tämän näyttelyn nimi ”Connected”.
Kyseessä on Angela Nicoletti McCoyn ensimmäinen, iso yksityisnäyttely, mutta jatkoa seuraa, sillä seuraava alkaa jo elokuussa Tampereella. Angelan näyttely Karkkilassa päättyy 14.8.
Tex Willeriä ja Fingerporia kesään
Elokuun puolivälin jälkeen,19.8., museon siirtyessä kaksipäiväiseen viikkoon (la–su), vaihtuu tunnelma Galleria Bremerissä ihan toisenlaiseksi. Silloin vuoronsa saa ”Tex Willer kohtaa Heimo Vesan: Tex Willerin ja Fingerporin yhteisnäyttely”. Tämä näyttely on auki 6.11. asti. Esillä on tietoa kyseisistä sarjakuvista, runsaasti kuvitusta, keräilytavaraa, lautapelejä ja originaalipiirustuksia. Näyttelyn valmistelussa ovat olleet mukana Arktinen banaani, Otava sekä Story House Egmont.
Tex Willer on sarjakuva, joka sijoittuu Villiin länteen 1800-luvun loppupuolelle. Sarjan päähenkilö on siis Tex Willer, joka on Texas ranger, navajo-heimon päällikkö ja heidän intiaaniasiamiehensä. Tex Willer lanseerattiin Italiassa vuonna 1948, jolloin käsikirjoittajana toimi Giovanni Luigi Bonelli ja kuvittajana Aurelio Galleppini. Nykyään sarjalla on ollut jo peräti 38 kirjoittajaa ja 118 kuvittajaa. Suomessa Texiä julkaistiin pienessä liuskamuodossa vuodet 1953–1965. Isompi pokkariformaatti aloitti Suomessa 1971 ja jatkuu edelleen. Suomessa on julkaistu jo reippaasti toista tuhatta Tex Willeriä, ja se on yhdessä Aku Ankan ja Korkeajännityksen kanssa ollut Suomen pitkäikäisin ja suosituin sarjakuva. Sekä Suomessa että Italiassa on viime vuosikymmeninä kehitetty useita uusia formaatteja.
Fingerpori puolestaan sijoittuu kuvitteelliseen Fingerporin kaupunkiin. Sarjassa on useita lähes tasavertaisia päähenkilöitä. Heistä keskeisin on Heimo Vesa, hieman nahjusmainen tutkija Tiedekeskus Fingerpolista.
Fingerpori on alusta lähtien ollut täysin Pertti Jarlan (s. 1971) luomus kuvitusta ja tekstiä myöten. Hänen synnyinseutunsa, Nastolan kunta, vaikutti vahvasti sarjan puitteisiin. Sarja alkoi Runebergin päivänä 2007 Helsingin Sanomissa. Fingerpori ilmestyy yleensä yksirivisenä strippinä. Fingerporin alkumuoto oli Pahkasiassa debytoinut Karl-Barks-Stadt, josta käytännössä vain nimi muutettiin. Fingerpori ilmestyy tällä hetkellä yli 40 sanomalehdessä sekä nettialustalla. Siitä on julkaistu lukuisia albumeita ja kirjoja, ensin Arktisen Banaanin ja nykyään Liken kustantamana.
Suomen Valimomuseo on avoinna 4.6.–14.8. ke–su klo 11–17 (kiinni 24.-26.6.) ja muulloin la–su klo 12–15.