Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

Huomaa nämä, jos käytössäsi on mobiililaitteen vanhempi käyttöjärjestelmä!

Uudistuksen myötä Suomi.fi-sovelluksen edellyttämiin mobiililaitteen käyttöjärjestelmäversioihin tulee muutoksia.

Jatkossa sovellusta voi käyttää Android-järjestelmän versiolla 11 tai sitä uudemmalla versiolla. Applen puhelimissa käytössä olevassa iOS-käyttöjärjestelmässä Suomi.fi-mobiilisovellusta voi käyttää käyttöjärjestelmän versiolla 16 tai sitä uudemmilla versioilla.

”Muutos tehdään, koska esimerkiksi Androidin käyttöjärjestelmävalmistaja ei enää julkaise uusia tietoturvapäivityksiä Androidin vanhempiin käyttöjärjestelmäversioihin. Muutos varmistaa osaltaan, että sovellusten käyttö mobiililaitteella on mahdollisimman turvallista”, kertoo palveluomistaja Maria Juka-Lahdenperä Digi- ja väestötietovirastosta.

Jos käytössäsi on vanha käyttöjärjestelmäversio, voit kuitenkin uudistuksen jälkeen edelleen käyttää Suomi.fi-viestejä Suomi.fi-verkkopalvelun kautta, kun tunnistaudut osoitteessa https://suomi.fi. Käyttö onnistuu sekä tietokoneen että mobiililaitteen selaimella.

Jos haluat jatkaa Suomi.fi-viestien käyttöä uudistuksen jälkeen Suomi.fi-mobiilisovelluksella, varmista että laitteesi on yhteensopiva uuden sovelluksen kanssa eikä käytössäsi ole vanhempia käyttöjärjestelmäversioita.

Muutoksen myötä myös asiakaspalvelijoillenne voi tulla kysymyksiä, jotka liittyvät mobiilisovelluksen käyttöön. Tällöin kannattaa tarkistaa ensin, onko käyttäjällä laitteessaan uuden mobiilisovelluksen vaatima käyttöjärjestelmäversio.

Uusi sovellus vaatii uuden tunnusluvun asettamisen

Uudistunut Suomi.fi-mobiilisovellus saattaa päivittyä mobiililaitteelle automaattisesti, mutta sen voi joutua päivittämään Google Play – tai Apple Store -sovelluskaupoista. 

Kun asennat uuden sovelluksen, sinun on tunnistauduttava vahvasti ja valittava uusi kuusinumeroinen tunnusluku. Tällä tunnusluvulla pääset jatkossa lukemaan Suomi.fi-viestit mobiilisovelluksessa.

Muutoksia sovelluksen toiminnallisuuksiin

Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta.

Lisäksi sovelluksessa on uudistettu sähköpostiosoitteen vahvistamisen tapa. Suomi.fi-viestit ilmoittaa sinulle sähköpostitse, kun olet saanut uuden viestin Suomi.fi-viesteihin. Jos vaihdat Suomi.fi-viesteissä sähköpostiosoitteesi toiseksi, sinun tulee jatkossa vahvistaa muutos vahvistuskoodilla, jonka saat sähköpostiisi. Aiemmin vahvistus tehtiin sähköpostiin saapuvan linkin kautta. Muutoksella on parannettu palvelun turvallisuutta.

Jatkossa sovelluksessa ei voi enää tallentaa keskeneräisiä viestejä luonnokseksi.

Digi- ja väestötietovirasto on kuunnellut sovelluksen käyttäjien toiveita uudistuksessa ja tuonut sovellukseen mukaan mahdollisuuden käyttää sitä myös tummalla teemalla (dark mode).Anna palautetta uudesta sovelluksesta >>