Sydänvohveli on toiminut kolmatta kesää Lohjan torilla myyden tuoreita vohveleita sekä mahdollistaen seitsemälle lohjalaiselle nuorelle kesätyön. Nuoret ovat viihtyneet työssään hyvin, sillä asiakkaiden palvelu ja kesäkahvilan työtehtävät ovat mieluisia.

”Kesätyö oli kivan rento ja antoi mahdollisuuden itsenäisempään työskentelyyn ja vastuunottoon. Asiakaspalvelun kautta tapas useita erilaisia ihmisiä ja sitä kautta sai uusia kokemuksia, totta kai unohtamatta työn kautta saatuja uusia kavereita”, iloitsee Nea Suuraho, joka oli toista kesää töissä Sydänvohvelissa.

”On tärkeää, että nuori oppii ottamaan vastuuta ja näin kehittymään työssä. Kun työn tekee kunnolla ja vastuullisesti, on mahdollista saada lisävastuuta työhön. Haluamme vastuutta nuoria enemmän ja tätä kautta voimme helpottaa vapaaehtoisten aikuisten työtehtäviä”, avaa Nuorisoduunit ry puheenjohtaja Reeta Kinnunen.

Tästä kesästä teki erityisen se, kun on juhlittu Lohja 700-vuotta, Sydänvohveli on päässyt mukaan eri tapahtumiin vohvelivaunulla.

”On ollut ilo huomata, että vohvelit maistuvat ja Sydänvohveli on löytänyt oman paikkansa lohjalaisten keskuudessa. On tärkeää, että saamme työllistää lohjalaisia nuoria kesätöihin ja näin mahdollistaa nuorelle jopa sen ensimmäisen kesätyön”, sanoo Kinnunen.

Toimintakausi on ollut kesä- heinäkuussa pääasiassa Lohjan torilla, mutta elokuun lauantait Sydänvohveli on ollut eri tapahtumissa. Tulevana lauantaina on viimeinen vohvelinmyynti päivä, kun Sydänvohveli suuntaa Trekoolin puutarhalle. Taimiston Liikuntapuistossa vietetään avajaisia ja liikunnan päivää.

”Tervetuloa vielä vohvelille, ennekuin suljemme kahvilan tältä kesältä”, vinkkaa Kinnunen.

Nuorisoduunit ry tarkoitus on jatkaa toimintaa tulevanakin kesänä, mutta aukioloaikaa saatetaan hiukan vielä tarkistaa.

”Vastuuaikuisilta tämä vie yllättävän paljon aikaa, joten katsotaan miten saadaan hiukan kevennettyä vastuuaikuisten työtä tulevana kesänä. Uudet vastuuaikuiset ovat tervetulleita toimintaan mukaan”, sanoo Kinnunen.

Kysytään vielä Tomas Eskeliseltä, voisiko hän tulla uudelleen Sydänvohveliin kesätöihin?

”Voisin hyvin tulla. Työ oli mukavaa ja oli mukava paistaa vohveleita asiakkaille.”  

Sydänvohveli on Nuorisoduunit Ry perustama vohvelikahvila, joka toimi kolmatta kesää Lohjan torilla. Nuorisoduunit ry tavoitteena on opettaa työelämä- ja yrittäjyystaitoja sekä tarjota kesätyötä nuorille. Tänä kesänä toiminta laajeni myös Vihtiin, jossa oli oma myyntipiste Citymarketin pihalla ja Nuorisoduunit työllisti noin kymmenen Vihtiläistä nuorta kesätöihin.