Lohjan kaupungin nuorisotilat ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen. Nuorisotiloja löydät ympäri Lohjaa: Sammatista, Karjalohjalta, Pusulasta, Nummelta, Virkkalasta, Ojamolta, keskustasta, Routiolta ja Mäntynummelta. Keskustasta löytyy myös nuorten oma Pelitalo! Ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat löydät nuorisotyön verkkosivuilta.

Nuorisotilat on suunnattu eri aukioloajoin 13–17-vuotiaille nuorille ja 5.–6.-luokkalaisille. Nuorisotilat ovat turvallisia tiloja kaikille. Ammattitaitoiset ohjaajat ovat tilassa nuoria varten, kuuntelevana korvana ja tukemassa elämän myrskyissä. Nuorisotilaan voit tulla yhdessä kavereiden kanssa tai vaikka yksinkin; kaikki otetaan mukaan toimintaan! Nuorisotilojen toiminta on maksutonta. Nuoren tarvitsee vain täyttää ja palauttaa yhteystietolomake, jonka saa nuorisotilalta ensimmäisellä kerralla tai sähköisenä lomakkeena verkkosivuilta.

Nuorisotilalla voi muun muassa pelata erilaisia digi- ja lautapelejä, pelata biljardia, tai tulla vaan oleilemaan. Ohjaajille voi myös kertoa toiveensa esimerkiksi leipomisesta tai askartelusta. Tervetuloa mukaan toimintaan! (www.nuorilohja.fi/nuorisotalot / Facebook: Nuori Lohja – Lohjan kaupungin nuorisotyö / Instagram: @nuori_lohja / TikTok: @nuorilohja)

Mäntynummen uusi nuoriso-ohjaaja Lotta Säde on innoissaan, että nuorisotilat aukeavat. Nuorisotila Koloon on suunniteltu paljon toimintaa syksylle ja hän odottaa, että mahdollisimman moni nuori löytää paikalle. Nuorisotila Kolon löydät osoitteesta Kangastie 24.

Ohjaamosta apua alle 30-vuotiaille – yksi ovi, monta palvelua

Ohjaamot ovat ympäri Suomea sijaitsevia paikkoja, joista kaikki alle 30-vuotiaat saavat maksutonta apua ja tukea monenlaisiin asioihin, esimerkiksi opiskelu- tai työpaikan hakemiseen. Ohjaamo tarjoaa nuorille tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea monen eri ammattilaisen voimin ja matalalla kynnyksellä. Ohjaamoon tullessa ei tarvitse tietää, mikä on oikea taho hoitamaan asiaa tai minkä alan ammattilaiselta saa apua mihinkin pulmaan. Riittää, että löytää Ohjaamoon.

Lohjalla Ohjaamo toimii samassa rakennuksessa Lohjan kaupungin Nuorisokeskuksen ja Toimintakeskus Harjulan kanssa aivan Lohjan keskustassa. Lohjan Ohjaamossa voi asioida joko ajanvarauksella tai ilman. Ohjaamoon voi varata ajan ottamalla yhteyttä suoraan työntekijään. Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta. Jos ei ole tietoa kenelle työntekijälle aika pitäisi varata, voi tulla ajanvarauksettomaan Ohjaamo-neuvontaan arkisin tiistaista torstaihin klo 13–16 (poikkeuksista ilmoitetaan verkkosivuilla). Ohjaamo-neuvontaan voi tulla paikan päälle osoitteeseen Kullervonkatu 7, tai asioida puhelimitse p. 044-3694273 tai sähköpostitse nuorilohja@lohja.fi. Yhteyttä voi ottaa myös tekemällä etsivän nuorisotyön ilmoituksen joko

verkkosivuilla tai yhteysetsivaan.fi-sivustolla. Ohjaamo-neuvonta on pääsääntöisesti palveluohjausta ja pienten nopeiden pulmien ratkaisemista. Neuvonnassa työskentelevät etsivät nuorisotyöntekijät ja uraohjaaja.

Neuvoja Talouskahvilasta

Ohjaamossa toimii kerran kuussa myös Talouskahvila, jonne voi tulla keskustelemaan talouteen liittyvistä asioista. Talouskahvilassa saa yhteyden etsivään nuorisotyöhön, talous- ja velkaneuvontaan, aikuissosiaalityöhön, Kelaan ja ulosottolaitokseen samalla kertaa. Talouskahvilassa voi asioida anonyymisti. Talouskahvila on syksyllä 2022 torstaisin 25.8., 22.9., 20.10., 17.11. ja 15.12. klo 13–15. Samoina päivinä pidetään myös Ohjaamokahvilaa klo 15–18. Ohjaamokahvilaan voi tulla tapaamaan Ohjaamon työntekijöitä, rupattelemaan mieltä askarruttavista asioista ja juomaan kupposen kuumaa. www.ohjaamot.fi / Instagram: @ohjaamolohja

Nuori Lohja