Lohjan Liikuntakeskus, Lohjan seurakunta ja Nuori Lohja järjestävät jälleen yhteistyössä monipuolisen kattauksen erilaisten ohjelmaa lasten ja nuorten syyslomaviikolle. Mukana on paljon aiemmilta vuosilta tuttua tekemistä sekä uutuuksia. Tänä vuonna ohjelmassa painottuvat kuitenkin ulkona järjestettävät aktiviteetit, sillä korona-aikana pihalla on helpompi huolehtia turvaväleistä kuin sisätiloissa. Moniin toimintoihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Samalla kerätään nimilista, jotta altistuneet pystytään jäljittämään, jos jollain toimintoihin osallistuneella todetaan koronavirustartunta.

–Elämme poikkeusoloja, mutta pyrimme luomaan mahdollisimman turvalliset olosuhteet. Ulkona on väljempää kuin sisätiloissa, sanoo liikuntakoordinaattori Toni Ojala Lohjan Liikuntakeskuksesta.

–Ohjelmaa on paljon eri puolilla Lohjaa. Jokainen voi siitä tarjonnasta kokeilla omannäköisiä juttuja itsekseen tai kaverin kanssa. Ryhmistä saa mukavasti uusiakin tuttavuuksia, hän jatkaa.

Tavoitteena on, että syysloman ohjelma saadaan järjestettyä suunnitellusti koronapandemiasta huolimatta.

–Seuraamme tilannetta ja infoamme nettisivuilla, jos jotain joudutaan perumaan. Informoimme myös ilmoittautuneita, sanoo Lohjan Liikuntakeskuksen liikuntamarkkinoija Tiia Luukkala.

Esittelemme tässä jutussa syyslomatoimintoja, mutta tarkemmat kuvaukset, lisätiedot, lisää tekemistä sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät järjestäjien verkkosivuilta.

Frisbeegolfia, sieniretki, pyöräilyretki ja futisturnaus

Ulkoharrastuksista uutuutena on tarjolla frisbeegolfia.

–Frisbeegolf on kasvattanut suosiotaan huomattavasti. Se on kustannuksiltaan matalan kynnyksen laji, joka on helppo aloittaa. Kun käy katsomassa esimerkiksi Sammatin tai Lempolan kentillä, harrastamassa on niin aikuisia kuin nuoriakin. Päätimmekin järjestää kurssin lajin alkeista, Ojala kertoo.

Frisbeegolf tutuksi -kurssin merkeissä lajiin voi tulla tutustumaan Routionmäen yhtenäiskoululle ti 13.10. klo 9.00–12.00. Kokeilu on suunnattu yli 8-vuotiaille. Oma kiekko ei ole pakollinen, mutta sen voi ottaa mukaan.

Frisbeegolfia on luvassa myös Sammatin frisbeegolfradalla ke 14.10. klo 13.00–15.00. Seitsemän ensimmäisenä ilmoittautunutta saavat kyydin radalle ja takaisin. Lähtö tapahtuu Nummen yhtenäiskoululta.

Ulkoilun merkeissä suunnataan lasten metsäpyöräilyretkelle ma 12.10. klo 9.00–12.00. Lähtö tapahtuu Neidonkeitaan kääntöpaikalta. Retki on suunnattu yli 8-vuotiaille. Retkellä poljetaan Gunnarlan majalle ja takaisin. Mukaan oma pyörä, kypärä, makkarat ja muut eväät.

Tytyrin koulun jalkapallokentällä järjestetään 5.–9.-luokkalaisille suunnattu futisturnaus to 15.10. klo 13.00–17.00. Turnaus pelataan joukkueilla; kolme vastaan kolme + maalivahdit. Ilmoittautuminen 13.10. mennessä.

Karjalohjalla suunnataan sieniretkelle ti 13.10. klo 10.00–12.00. Retki on suunnattu yli 10-vuotiaille, pienemmät tarvitsevat huoltajan matkaan. Oma sienikori ja -veitsi, kumisaappaat sekä säänmukainen vaatetus. Kaatosateella retki perutaan. Lähtö Katulampulta.

Koulujen syyslomaviikolla on luvassa monipuolista ohjelmaa ympäri Lohjaa sieniretkestä lahnaussunnuntaihin ja srtiimauksesta frisbeegolfiin. Kuvassa Toni Ojala (vas), Teemu Kuivalainen, Tiia Luukkala ja Olavi Turpeinen.

Keilausta, yösäbä, syyssäpinät, temppis, taikurikurssi

Perinteisistä lajeista esimerkiksi keilaus säilyttää suosionsa itsepintaisesti vuodesta toiseen. Ohjattua keilausta onkin tarjolla pitkin syyslomaviikkoa Lohjan keilahallissa.

Myös yösäbä on erottamaton osa syyslomaa, sillä se aloittaa lomaviikon. Yösäbä järjestetään Tennarissa pe 9.10. klo 17.30 alkaen. Turnaus on suunnattu 12–17-vuotiaille. Oma joukkue tulee kasata ja ilmoittaa mukaan 5.10. mennessä.

Koululaisten syyssäpinät pidetään Tennarissa ke 14.10. klo 12.00–15.00. Luvassa on 1–4-luokkalaisille erilaisia liikuntalajeja palloilusta temppuiluun ja sisäpeleihin. Samana päivänä klo 9.00–10.00 ja 10.00–11.00 Tennarissa järjestetään Temppis 1–6-vuotiaille.

Taikurikurssi pidetään Harjulassa ma-ti 12.10.–13.10. klo 9.00–13.00. Taikuuden alkeiskurssi on suunnattu alakouluikäisille. Kurssin ohjaajana toimii taikuri Jari Reponen.

12 tunnin striimi ja Valorant-turnaus

Pelitalo Base järjestää syyslomalla ohjelmaa, johon voi osallistua verkon välityksellä. Valorant-turnaus (K-16) järjestetään pe 16.10. klo 16.00–21.00. Turnaukseen voi kerätä oman joukkueen tai ilmoittautua mukaan yksittäisenä pelaajana menemällä Basen Discord-kanavalle (www.bit.ly/nettinuokkari ja privaattiviesti ohjaajalle @Tursska).

12 tunnin striimiä taas voi seurata osoitteessa www.twitch.tv/pelitalobase. Luvassa on kokkausta, pelailua katsojien kanssa ja muuta mukavaa.

–Nuoret voivat tulla mukaan pelaamaan ja juttelemaan chatissa niin tulee vuorovaikutusta. Keväällä, kun nuorisotilat olivat kiinni, striimasimme paljon pelejä ja tavoitimme sitä kautta kivasti nuoria, kertoo nuoriso-ohjaaja Olavi Turpeinen.

Nuorisotaloilla ympäri Lohjaa tapahtuu myös livenä.

Leirejä, toimintapäivät ja lahnaussunnuntai

Lohjan seurakunta järjestää Heponiemessä syyslomalla omat leirit sekä 2–4-luokkalaisille että nuorille. Ilmoittautuminen leireille viimeistään 2.10.

Lasten leiri järjestetään ti-to 13.10.–15.10. ja ohjelmassa on askartelua, leikkejä ja pelejä. Leirillä on luontoteema ja ohjelmassa esimerkiksi talvipesien tekoa siileille.

Nuorten leiri pidetään pe-su 16.10.–18.10. Leirin teemana on yhteys.

–Korona haastaa yhteydenpitoa. Miten koronasta huolimatta on koettu yhteyttä? Tällaisista asioista keskustelemme leirillä, avaa nuorisotyönohjaaja Teemu Kuivalainen Lohjan seurakunnasta.

Nummen nuokkarilla pidetään Nummen toimintapäivät 5–12-vuotiaille ti-ke 13.10.–14.10. klo 9.00–14.00. Luvassa on toimintaa sisällä ja ulkona sekä herkuttelua totta kai. Ilmoittautuminen 6.10. mennessä.

Lahnaussunnuntai järjestetään su 11.10. klo 11.30 alkaen. Luvassa on rentoa sunnuntaitunnelmaa ja yhdessä oloa. Messun ja kirkkokahvien jälkeen kokoonnutaan Lindkullaan, tehdään yhdessä ruokaa, nautitaan ja jutellaan mm. messusta, musiikista, koulusta ja elämästä. Lahnailun syvintä olemustakin etsitään totta kai.

Lindkullassa pidetään myös nuortenilta to 15.10. klo 15.00–20.00.

SMS