Tytyrin Elämyskaivos on syyslomalla 12.10.–18.10. täynnä tohinaa, kun yleisö- ja privaattikierroksia järjestetään päivittäin. Myös geologiset kierrokset niin lapsille kuin aikuisillekin palaavat ohjelmistoon tauon jälkeen.

Tytyrin Elämyskaivokseen pääsee syyslomalla päivittäin aidolle Elämyskaivoksen yleisökierrokselle, joissa opas johdattaa vieraansa maan alle mainarien maailmaan ja tutustutaan Tytyrin kaivoksen historiaan ja toimintaan. Valon ja värin leikkiä nähdään 100 metriä syvän ja 100 metriä leveän kaivoslouhoksen pinnalla esitettävän valoteoksen muodossa. Lapsiperheille suunnattu yleisökierrokset järjestetään viikonloppuna 17.10.–18.10. klo 11.00, jolloin yleisökierros opastetaan erityisesti huomioiden perheen pienimmät.

Yleisökierroksen voi myös ostaa omalle seurueelleen privaattikierroksena NetTicketistä. Tällöin kierroksen pääsee kokemaan oppaan johdolla kaivoksen tunnelman yksityisesti toteutettuna ja ilman maanpäällistä ruuhkaa. Privaattikierrokset ovat aikataulutettuja kierroksia pienryhmille (1–8 henkilöä) ja maksavat 120€/kierros.

Syyslomalla ohjelmistoon palaavat myös geologiset kierrokset. Lasten geologinen kierros järjestetään pe 16.10. klo 12.00 ja aikuisten geologinen kierros on sunnuntaina 18.10. klo 13.00. Aikuisten Geologinen kierros koostuu GTK:n ja Tytyrin Elämyskaivoksen yhteistyönä tekemästä geologisen näyttelykokonaisuuden teemoista. Kierroksella käydään läpi mm. Veiksel jääkausi mammutteineen, Salpausselkien synty, järvi- ja merivaiheet, Etelä- Suomen kallioperän ja Tytyrin kalkkikiven synty sekä Suomen kallioperän kehityksen kannalta olennaiset tapahtumat. Kierroksen aikana tutustutaan myös kivilajien ja mineraalien teoriaan ja nähdään Etelä-Suomen kallioperään kuuluvia kivilajeja.

Lasten Geologisella kierroksella pääsee niin ikään aikamatkalle aina mammuttien asuttamaan Suomeen saakka. Mammuttien aikakaudelta matkataan jääkauden jälkeisten hylkeenpyytäjien maailmaan, kuullaan kivikautisista löydöksistä, rautakauden aarteista ja päädytään nykyaikaisen kaivosteollisuuden teknologisiin saavutuksiin. Lapset pääsevät myös kehittämään geologin taitoja kullanhuuhdonnassa, korukivien etsinnässä sekä kalkkikiven murskaamista. Molemmat geologiset kierrokset päättyvät Tytyrin Elämyskaivoksen 100 m syvän ja 100 m leveän kaivoslouhoksen äärellä ainutlaatuisen valoteoksen.

Turvallisuus kierroksilla on erityisen tärkeässä osassa. Pyydämmekin, että asiakkaat tulevat kierrokselle vain terveenä, noudattavat hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Suosittelemme myös maskin käyttöä koko kierroksen ajan. Valitsevasta tilanteesta johtuen kierrosten asiakasmääriä on rajoitettu, joten liput kierroksille kannattaa ostaa etukäteen NetTicketistä.