Syyslomaviikon aluksi la 13.10. klo 13.00 Lohjan pääkirjaston Järnefeltinsalissa esitetään Walt Disneyn animaatio seikkailunhaluisesta nuoresta tytöstä, joka lähtee uhkarohkealle matkalle pelastaakseen kansansa. Toiminnantäyteisessä seikkailussa seilataan halki vellovan Tyynenmeren kohdaten hirmuisia hirviöitä ja tukalia tilanteita. Elokuvassa on paljon tanssia, laulua, huumoria ja kaunista Tyynenmeren saarten luontoa. Animaation ovat ohjanneet Ron Clements ja John Musker, se kestää 1 h 54 min ja on sallittu yli 7-vuotiaille.

Syyslomaviikolla Lohjan pääkirjastossa on kaksi elokuvanäytöstä koululaisille. Ti 16.10. klo 14.00 Järnefeltinsalissa esitetään suosittu v. 2017 valmistunut animaatio, jossa sukelletaan älypuhelimen sisällä olevaan salaiseen kaupunkiin nimeltä Textopolis. Siellä asuvat ja työskentelevät kaikki suosikkiemojit ja kaikilla on vain yksi ilme –  paitsi Genellä, joukon riehakkaimmalla ja villeimmällä otuksella. Elokuvan on ohjannut Tony Leondis, se kestää 1h 22min ja on sallittu yli 7-vuotiaille.

To 18.10. klo 14.00 Järnefeltinsalissa esitetään toinen suosittu, v. 2017 valmistunut Disney Pixarin tuotantosarjaan kuuluva animaatio. Elokuva kertoo 12-vuotiaasta meksikolaisesta Miguel-pojasta, joka rakastaa musiikkia – toisin kuin muu sukunsa – ja joutuu odottamatta Tuonelan valtakuntaan, jossa kukaan elävä ei ole käynyt. Elokuvan on ohjannut Lee Unkrich, tarina on saanut inspiraationsa meksikolaisesta vainajien muistojuhlasta. Elokuva kestää 1h 49 min ja se on sallittu yli 7-vuotiaille.

Elokuvien nimiä voi tiedustella pääkirjastosta.

Koko viikon ajan lastenosaston Pähkinä-tilassa voi pelata omatoimisesti kirjaston lautapelejä ja värittää erilaisia kuvia. Kirjaston lautapelikokoelmaan on lähiaikoina tulossa myös täydennystä.