Tähtiartisti 2018 alkukilpailu järjestetään pe 31.8.  Kylpylähotelli Päiväkummussa Karjalohjalla. Laulukilpailu on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille. Karjalohja on kilpailulle kokonaan uusi paikka, joten kilpailua odotetaan mielenkiinnolla, koska nimenomaan uudet paikat tuovat myös uusia laulajia kilpailuun. Kyseessä on suomalaisen iskelmä- ja tanssimusiikin laulukilpailu.

Tähtiartisti 2018 laulukilpailussa on kuusi sarjaa:
Eli Tähtiartisti…
-Kuningas ja -Kuningatar-sarja ( 18 – 45v ) miehet ja naiset
-Ruhtinas ja -Ruhtinatar ( 46 – 59 v ) miehet ja naiset
-Kreivi ja -Kreivitär ( 60 – … ) miehet ja naiset

Alkukilpailu sekä aluefinaali ovat karaokepohjaisia ja tämän jälkeen semifinaalissa sekä finaalissa kilpailijat laulavat tähtiartisti-orkesterin säestämänä.

Alkukilpailussa yleisö äänestää paikan päällä mieleistään parasta mies- ja naislaulajaa ja jokaisesta sarjasta eniten yleisöääniä saaneet laulajat pääsevät suoraan aluefinaaliin yleisön antamin äänin. Loput aluefinaaliin valikoituvat pääsevät tuomariston ja yleisönäänten yhteispisteiden perusteella.

Alkukilpailu videoidaan tuomaristoa varten. Alkukilpailuissa kaikki saavat laulaa.

Alkukilpailuissa tavoitellaan myös mahdollisimman hyviä tuomariston pisteitä yleisön äänestystä unohtamatta, koska jokaisesta kilpailuvaiheesta jää tuomariston yhteispisteet voimaan, kilpailijoilla onkin mahdollisuus käydä useammassa alkukilpailussa tavoittelemassa mahdollisimman hyviä lähtöpisteitä.

Päiväkummun alkukilpailusta jatkoon päässeet kohtaavat la 10.11. Hotelli Koskenniskassa Forssassa.  Aluefinaaliin tullaan neljästä alkukilpailusta. Aluefinalistien laulu-videoiden leikkeet ( n. 1 min. ) tulevat nettiin osoitteeseen www.tahtiartisti.fi ja on sieltä nähtävissä viikon ajan.

Aluefinalistit kilpailevat pääsystä kaksipäiväiseen semifinaaliin. Semifinaali on 7.-8.12.2018 Kylpylä Hotelli Päiväkummussa ( Karjalohja ). Kilpailijat pääsevät tutustumaan tuolloin studio-olosuhteisiin, sillä jokainen semifinalisti laulaa yhden kilpailukappaleen studiossa sekä käy kenraaliharjoituksessa kappaleensa läpi tähtiartisti-orkesterin ( Yötaivas ) edessä. Seuraavana päivänä on vuorossa kilpailukappaleen esittäminen ravintolayleisölle  tanssiorkesteri Yötaivaan säestämänä.

Semifinaalin jälkeen kappaleet on nähtävissä osoitteessa www.tahtiartisti.fi ja jokainen voi myös osallistua kilpailija äänestykseen, ohjeet kotisivu.

Finaaliin selviytyneet kohtaavat Spa Hotel Vesileppiksen ( Leppävirta ) kaksipäiväisessä finaali-viikonlopussa joka
pidetään helmikuussa 8.-9.2. 2019.

Tänä vuonna lähdetään laulajien toiveesta syksyllä Fuengirolaan 29.9.-13.10,. missä pidetään myös tähtiartisti alkukilpailuita sekä aluefinaali auringonottoa ja rantajuhlia unohtamatta, reissulle ovat kaikki tervetulleita.

Yhteistyötä tehdään säveltäjien, sanoittajoien ja sovittajien kanssa, myös läheinen yhteistyö Melplayn kanssa on osoittautunut hyväksi.

Kilpailun järjestäjät Keijo Hurtig ja Tarja Hirvaskari toivottavat kaikki laulun ja tanssin ystävät tervetulleeksi  Tähtiartisti 2018 alkukilpailuun  pe 31.8. Hotelli Päiväkumpuun ( Karjalohja ).

Joten jälleen kerran Tähtiartisti-laulukilpailussa  ”karavaani kulkee ja tie tähtiin on auki”.