Hiiden Opiston taidemaalauksen kurssin Nummen- ja Pusulan Avoin Ateljee -ryhmien teokset ovat nähtävillä Saukkolan ja Pusulan kirjastoissa huhtikuun 28. päivään asti.

Saukkolan kirjaston näyttelyssä esillä on Hiiden Opiston Nummen taidemaalausryhmän teoksia. Ryhmä koostuu maalausta jo pidempään harrastaneista sekä vasta kuluvana lukuvuonna aloittaneista opiskelijoista. Kurssi soveltuukin mainiosti kaikentasoisille maalausharrastajille.

Tiistai-iltaisin kokoontuva ryhmä maalaa yhteisiä tehtäviä, jonka lisäksi valittavissa on myös omia aiheita. Kurssiohjelmaan sisältyy materiaali-, sommittelu- ja värioppia sekä erilaisia maalaustekniikoita. Lisäksi kurssilla tutustutaan maalaustaiteen historiaan ja nykymaalaukseen. Kurssin syyslukukausi alkaa syyskuun alussa 2023.

Pusulan kirjaston näyttely puolestaan esittelee Hiiden Opiston Pusulan Avoin Ateljee-ryhmän teoksia. Ryhmä kokoontuu maanantai aamuisin Kivikoulun yläkerrassa klo 10–12.30.

Myös Pusulan ryhmä sisältää sekä vasta aloittaneita että pidempään harrastaneita maalaajia. Kurssiohjelmakin on pitkälti samanlainen kuin Nummen ryhmässä. Syksyllä 2023 Pusulassa aloittaa toinen Avoin Ateljee-ryhmä, jonka tunnit ovat vuorostaan 13–15.30 välillä.

Avoin Ateljee- ryhmän teokset Pusulan kirjastossa. Kuva Heli Penttinen

Innostus ja osaaminen näkyy teoksissa.

Hiiden Opisto tarjoaa maalauskursseja kaikenlaisille maalausharrastajille, ja molempien ryhmien näyttelyt ovatkin avoinna yleisölle huhtikuun loppupuolelle asti. Näyttelyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen paikallisiin taiteenharrastajiin ja nähdä heidän taidettaan paikan päällä.

Hiiden Opiston tuntiopettaja ja kuvataiteilija Heli Penttinen toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi ryhmiin sekä tutustumaan näyttelyihin. Opiskelijat voivat odottaa kurssilta mielenkiintoisia haasteita ja monipuolista oppimista.

-Kurssilla maalataan opettajan antamia yhteisiä tehtäviä, mutta myös omia aiheita, Penttinen kertoo kurssista.

Penttisen mukaan taidemaalauksen ryhmä oli talvella kooltaan pienempi, joten myös uusille maalausharrastuksesta kiinnostuneille opiskelijoille on tilaa.

-Ryhmä oli kuluvana talvena pieni, uudet opiskelijat ovat tervetulleita, Penttinen kertoo.

Näyttelyt ovat avoinna kirjastojen aukioloaikoina, ja ne ovat nähtävillä kaikille taiteesta kiinnostuneille. Näyttelyt ovat mainio tilaisuus nähdä, mitä paikalliset taiteilijat ovat saaneet aikaiseksi ja mitä opiston kursseillaan opitaan. Molemmat näyttelyt ovat nähtävillä 28.4 asti.

Tulevat kurssit ja mahdollisuudet liittyä mukaan ryhmiin kannattaa tarkistaa Hiiden Opiston nettisivuilta.

Kirjastojen rauhallinen ympäristö sopiikin mainiosti taidenäyttelyiden esittelyyn ja tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi ja nauttia taiteesta.