Lauantai-iltana 5.9. poliisi ajoi takaa henkilöautoa, joka lähti poliisia pakoon Ykköstiellä Lohjalla ja jatkoi pakoaan aina Korsoon saakka. Kohdehenkilöä ajoi parhaimmillaan ykköstiellä yli 230 km/h nopeutta ja eteni Kehä III:sta itään, kääntyi lentokentän lähellä Veromiehen alueelle ja eteni Vanhalle Tuusulantielle, jolta kääntyi Korsontielle kohti Korsoa.

Takaa-ajettava ajoi poliisin asettamaan piikkimattoon, mutta jatkoi matkaa vanteilla vielä joitakin kilometrejä Korsoon asuinalueelle, jossa hän pakeni autosta. Koirapartio sai paenneen henkilön kiinni maastosta.

Takaa-ajossa loukkaantui kaksi poliisia, kun operaatioon osallistunut partioauto suistui tieltä. Toinen loukkaantuneista poliiseista on jo päässyt pois sairaalasta. Toinen saa vielä sairaalassa jatkohoitoa, mutta kuntoutuu. Partioauto vaurioitui käyttökelvottomaksi.

Tapahtuman rikostutkinta jatkuu Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella. Poliisia paennutta henkilöä epäillään törkeästä liikenteenvaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Toisin kuin aiemmin tiedotettiin rikoksesta epäilty ei ollut etsintäkuulutettu. Virheellinen tieto perustui auton rekisteritietoihin. Tarkastelu poliisiauton kuljettajan osuudesta tieltä suistumiseen on siirretty Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta valtakunnansyyttäjän toimistolle.

−Menettely on poliisihallinnon antamien ohjeiden mukainen. Syyttäjä arvioi ja päättää, onko asiassa syytä toimittaa esitutkinta poliisiauton kuljettajan osalta. Mikäli syyttäjä päättää käynnistää esitutkinnan, sen toimittaa aikanaan Helsingin poliisilaitos, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula.