Purokunnostustalkoot Siuntionjoen Kivikoskenpurolla pidetään keskiviikkona 9.9. klo 17–20. Luvassa on käytännön vesienhoitotyötä, jossa lihakset vahvistuvat ja mieli virkistyy mukavassa porukassa!

Mitä? Puron kunnostamiseksi uomaan lisätään kiviä puron elävöittämiseksi, taimenien ja rapujen piilopaikoiksi. Mukaan tarvitset kumisaappaat tai kahluuhousut sekä ulkotyöhön soveltuvat vaatteet. Talkoolaisille on tarjolla janojuomaa ja pientä evästä. Omien työhanskojen käyttö on suositeltavaa.

Missä? Tapaamispaikkana Veijolantie 548 (kyltti kertoo kun olet perillä)

Milloin? Keskiviikkona 9.9. klo 17–20

Kenelle? Tässä on juuri sinulle ainutlaatuinen tilaisuus hyvin konkreettisella tavalla auttaa Siuntionjoen taimenia ja rapuja. Aiempaa kokemusta purokunnostuksesta ei tarvita. Asiantuntijat opastavat työhön paikan päällä. Talkoisiin voit tulla tunniksi tai vaikka koko illaksi, oman aikataulusi mukaan.
Ilmoittautumista toivotaan järjestelyjen sujuvoittamiseksi ja tarjoiluihin varautumiseksi!

COVID-19 tilanteesta johtuen vain etukäteen ilmoittautumalla varmistat itsellesi talkoopurtavat. Eväät pakataan henkilökohtaisiin pusseihin ja paikalta löytyy käsidesiä. Talkoot toteutetaan turvavälit huomioiden.

Ilmoittautumiset puhelimitse 044 582 2348 tai sähköpostitse joonas.tammivuori@luvy.fi

 Purokunnostustalkoilu raikkaassa syyssäässä on mitä mainiointa vastapainoa toimistotyölle.

Lohjan ja Siuntion rajalla Veijolantien Kivikoskenpuron ylittävä siltarumpu vaihdettiin uuteen keväällä 2020. Tierumpuhankkeen yhteydessä Siuntionjoki 2030 -hanke kunnosti Kivikoskenpuroa tien molemmin puolin ja myöskin itse tierumpuputken sisällä.

”Nyt pidettävien talkookunnostusten tavoitteena on viimeistellä konekunnostetut poikaskivikot lopulliseen muotoonsa, kertoo hankepäällikkö Juha-Pekka Vähä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:stä.

Jos tämä aikataulu ei sovi, mutta talkoot kiinnostavat, kannattaa seurata LUVY:n viestintää. Seuraavat virtavesitalkoot ovat tulossa 23.9. Siitä tiedotetaan enemmän lähiaikoina.

Siuntionjoki 2030- hanketta rahoittavat vuonna 2020 alueen kunnat: Vihti, Lohja, Siuntio, Inkoo ja Kirkkonummi, sekä Rosk’n Roll Oy Ab ja Uudenmaan virkistysalue yhdistys ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry. Ympäristöministeriö rahoittaa Siuntionjoki 2030 -hanketta vuosina 2020 – 2022 vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % toteutuneista kustannuksista. Lue lisää Siuntionjoki 2030-hankkeesta. http://www.siuntionjoki.fi/

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Hanketyöntekijä Joonas Tammivuori, joonas.tammivuori@luvy.fi, 044 582 2348.

Hankepäällikkö Juha-Pekka Vähä, juha-pekka.vaha@luvy.fi, 045 7750 7727.