Toimittaja

Talvijuoksusarja alkaa

juoksu, liikunta, talvijuoksu, urheilu

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden järjestämän Lohjan Talvijuoksusarjan (TJS) osakilpailuista ensimmäinen, marraskuun kilpailu juostaan lauantaina 20.11. Juoksunälkää on toivottavasti kertynyt, sillä viime kaudella päästiin juoksemaan vain ensimmäinen osakilpailu – tiukat kokoontumisrajoitukset peruivat osakilpailut yksi kerrallaan, kunnes koko sarja helmikuussa päätettiin peruuttaa ja sarjamaksut palautettiin osallistujille.

Nykymuotoisena sarjaa on juostu vuodesta 2013 alkaen. Viisi osakilpailua marraskuulta maaliskuulle, sarjoja 9-vuotiaista 80-vuotiaisiin, matkat 1, 3, 5, 10 km ja Kuntokolmonen ilman ajanottoa. Osallistumismaksun voi suorittaa joko osakilpailu kerrallaan tai pientä alennusta saaden kerralla koko sarjasta – tuleepahan sitten juostua! Palkinnot jaetaan kauden päätyttyä kolmelle parhaalle sarjoittain. Tulos on oltava vähintään kolmesta kilpailusta ja kilpailijan neljä parasta tulosta lasketaan.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoista vihjaistaan, että etelän epävarmoissa lumioloissa talvijuoksusarja on ainoa takuuvarma tapa kuljettaa kesäkunto kaamoksen yli. (Kuva: Sampo Westerberg)

Aikaisempina kausina kilpailijoita on kauden vaiheesta ja keliolosuhteesta huolimatta riittänyt, ja vain fakiiri tietää mistä syystä heitä on ollut parhaimmillaan hieman toistasataa ja vähimmillään nelisenkymmentä. Osallistujaryntäystä voisi odottaa, sillä Etelä-Suomen epävarmoissa lumioloissa TJS on ainoa takuuvarma tapa kuljettaa kesäkunto kaamoksen yli. Osallistumismaksuun kuuluva Neidonkeitaaseen pulahtaminen tasapainottaa kokonaistuskan miellyttävän puolelle.

Kilpailu juostaan edestakaisina reitteinä Hanko-Hyvinkäätien viereistä kevyenliikenteenväylää Ojamon suuntaan ja takaisin. Maali ja lähtö sijaitsevat jäähallin ajoportin kohdalla. Kisakanslia ja pukuhuoneet sijaitsevat jäähallilla. Neidonkeitaalla vältetään turhaa sisätiloissa oleilua kaudella 2021–2022. Lisätietoa löytyy Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden verkkosivuilta.

Kolminkertainen TJS-mestari, Karkkilan Poikien Jukka Salo juoksemassa kaudella 2018–2019. (Kuva: Sampo Westerberg)