Koko perheen talvitapahtuma Talvitouhulat järjestetään Aurlahdessa lauantaina 9.2. kello 11.00 – 14.00. Liikuntakoordinaattori Toni Ojala Lohjan Liikuntakeskuksesta kertoo, että tapahtuma järjestetään nyt 9. kerran. Viime vuonna se jäi väliin Jääkarusellifestivaalien vuoksi.

–Mukana on laaja toimijajoukko, jonka avulla voimme tarjota monipuolisen tapahtuman. Aiemmasta poiketen tapahtuma kestää nyt hieman kauemmin eli kolme tuntia kahden sijaan. Ohjelmaa on niin perheen pienimmille kuin vanhemmillekin, Ojala sanoo.

Hän kertoo, että säästä riippuen tapahtuma on aiempina vuosina kerännyt väkeä hyvin vaihtelevasti.

–Vesisateessa paikalla on ollut 50 henkeä, mutta hyvällä säällä ennätys on noin 450 kävijää.

Ruth Stenius-Levänen (vas) ja Pirjo Lehtola (Lohjan Palvelus- ja Pelastuskoirayhdistys), Jussi Huttunen ja Karri Koirana Viivi Mettinen (Aplico) Mikko Honkanen (Lohjan Salibandy) sekä Tiia Luukkala ja Toni Ojala (Lohjan Liikuntakeskus).

Tällä kertaa sää luultavasti suosii, sillä lumet eivät ainakaan ehdi sulaa tapahtumaan mennessä. Luvassa onkin monipuolisesti erilaisia talvilajeja ja muuta kivaa tekemistä. Ohjelmassa on jääkolkkaa (Lohjan Kolkkaklubi), vapaata luistelua ja pipolätkää (Harjun Kiekko), pulkkavetoa ja jäljestämisnäytös (Lohjan Palvelus- ja Pelastuskoirayhdistys), lavatanssijumppaa kello 11.30 (Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico), hankisählyä (Lohjan Salibandy), lumenveistoa (Melan Vääntäjät), poniajelua pientä maksua vastaan (Riitin talli), keppihevosrata, hiihtolatu lapsille ja suunnistusrata (Hiidenkiertäjät). Paloniemen VPK on myös paikalla esittelemässä toimintaansa.

Tapahtuma on maksuton, mutta rahaa kannattaa varata mukaan mm. buffettia varten. Nälän tapahtumassa saa häädettyä maanpuolustusnaisten tarjoilemalla hernekeittolounaalla tai buffetin antimilla. Lisäksi on mahdollisuus paistaa omia makkaroita nuotiolla. Ojala ohjeistaa, että Lohjan keskustan alueelta tapahtumaa kannattaa tulla kävellen ja kauempaakin hyvissä ajoin, jotta alueelle ei synny ruuhkaa.

Tapahtuma yhteistyön tuloksena

Tapahtuma järjestetään Lohjan Liikuntakeskuksen ja paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden yhteistyönä.

–Järjestöt mahdollistavat tapahtuman järjestämisen. Me kutsumme väen kokoon, mutta toiminta tulee järjestöiltä, Ojala kiittää.

Eri toimijat ovat jälleen lähteneet hyvin mukaan tapahtumaa toteuttamaan.

–Pyrimme olemaan kaikissa tapahtumissa mukana. Tämä on vaihtelua meillekin ja nyt sattui sopivasti viikonloppu, jolloin meillä ei ole peliä, kertoo Lohjan Salibandyn Mikko Honkanen.

–Meillä on ollut vuosien varrella koko ajan yhteistyötä Lohjan Liikuntakeskuksen kanssa ja sitä tullaan kehittämään jatkossakin Liikkuva Lohja -hankkeen puitteissa. Terveydenhuollon kulut kasvavat, kun ihmiset eivät liiku. Lohjalla asian eteen aletaan tehdä töitä ja eri toimijat lyövät hynttyyt yhteen. Tällainen tapahtuma on hyvä paikka tulla esille, sillä Aplico on monille paikallisillekin edelleen vieras, kertoo puolestaan Jussi Huttunen Liikunta- ja hyvinvointikesksus Aplicosta.

–Toimintamme on monelle vierasta, joten haluamme lisätä sen tunnettuutta. Tuleville pelastuskoirien kannalta tällainen tapahtuma on mahtava harjoitus, kun ympärillä on paljon ihmisiä. Lisäksi nämä ovat mukavia tapahtumia, ja on ihana nähdä, miten paljon lapset tykkäävät, kommentoi RuthStenius-Levänen Lohjan Palvelus- ja Pelastuskoirayhdistyksestä.

SMS