Lohja on todellinen mökkikunta, sillä kaupunkia ympäröivät tuhannet mökit, joiden kesäasukkaat käyttävät alueen palveluita ja kiertävät alueen nähtävyydet läpi tänäkin kesänä. Tämä kesä on monelle yhä erilainen kuin tavalliset kesät, sillä tänäkään kesänä ei matkustella samalla tavalla ulkomaille, kun vielä pari vuotta sitten tehtiin, joten kotimaanmatkailulla on tänä vuonna kiirettä.

Jos et ole tutustunut vielä tarkemmin Lohjaan, sinulle voi tulla pienenä yllätyksenä se, kuinka iso alue Lohja oikeastaan on. Etelässä mennään lähes merenrantaan ja pohjoisessa ollaan Karkkilan ja Salon naapureita, ja nähtävää ja tekemistä kyllä riittää alueella koko perheelle.

Tämä käsissäsi oleva lehti on kaupunkilehti Ykkös-Lohjan kesän mökkilehti, jota jaetaan yhden päivän aikana 45 500 kappaletta Lohjalle, Siuntioon, Vihtiin sekä Karkkilaan. Lehden sisällä on niin uutisia, tarjouksia kuin tarinoita alueelta, ja varsinkin mökkilehteen toimitus pyrkii aina löytämään jotain mökkiläisiä kiinnostavaa.

Lohjalla ei välttämättä ole isoja turistipyydyksiä, mutta Lohjan museoalue ja Tytyrin kaivosmuseo sekä Virkkalasta löytyvä Kaarteen sotamuseo antavat historiannälkäisille aimo annoksen alueen ja maamme historiaa. Samalla reissulla on mahdollista myös vierailla muissa alueen hieman erikoisimmissa paikoissa, kuten aivan naapurissa olevassa Mustion Linnassa, jonka alueella toimii aktiivinen kesäteatteri, jonka ohjelmisto löytyy lehtemme sivuilta.

Pohjoisesta löytyy sitten koko perheen aktiivipaikka Hiidenlinna, ja vähän samantapainen aktiivipaikka myös aivan Nummelan kupeesta, Puuhapark, joten tekemistä kyllä löytyy. Lohjan puolella koko perheen tekemistä voi hakea vaikka Kisakalliosta, jonne lapset voi jättää aktiviteetteihin ja itse suunnata vaikka Lohjan keskustaan ostoksille Lohjantähteen tai Loheen, jotka ovat kaksi keskustan kauppakeskusta.

Lohjaa kutsutan myös kahvilakaupungiksi ja kaupungista löytyy parikin omaa kahvipaahtimoa ja useita kahviloita niin keskustasta, kuin Lohjan muistakin keskustoista eli Virkkalasta, Karjalohjalta, Nummelta ja Saukkolasta sekä Sammatista. Siinä missä Karjalohjalla voi piipahtaa Lohja Spassa taikka lounaalla vaikka Unkanbaarissa, voi Lohjan keskustassa käydä herkuttelemassa konditoria St.Honoressa, tai syömässä aidon pitsauunin pitsat Perttilän Ravintola Ismetissä. Aivan Lohjan keskustasta löytyy myös todellinen ravintoalaruoan helmi, mutta ravintola Mikko Utterille pitää varata paikat ajoissa ja nyt varauksissa mennään jo hyvän matkaa elokuulle.

Ja lomallahan kuuluu tehdä myös löytöjä, ja niitä tarjoavat Lohjan monet erilaiset kirpputorit, jo pelkästään Lohjan keskustan alueelta löydät kirppikset kuten The Kirppis tai Tanhuhovilta vanhemman tyylisen kirpputorin – muutenkin tuo vanha tanssipaikka Tanhuhovi elää uutta tulemistaan ja siitäkin kerrotaan lehden sivuilla enemmän.
Ja yksikään kesä ei ole kesä, jollei käy uudistuneessa Aurlahden rannassa nauttimassa sen antimia, tai käy ostoksilla Lohjan torilla.


Tervetuloa kesällä Lohjalle.

KO