Tänä vuonna vappu sattuu perjantaille, joten luvassa on pitkä viikonloppu. Railakas juhlinta kannattaa kuitenkin suorittaa koronaohjeistuksia noudattaen pienellä porukalla ja mielellään kotona. Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta tänä vappuna vastuullisuus on in ja suuret väkijoukot ovat out. Vappuja tulee kyllä uusia. Silloin voi taas kokoontua vappupiknikille samaan puistoon satojen muiden ihmisten kanssa, juhlia baareissa tai järjestää illanviettoja sukulaisten ja ystävien kanssa.

Mutta. Nyt hyvin varteenotettava vaihtoehto on siis viettää vappu missäs muuallakaan kuin kotona. Vapun tuttuja herkkuja voi maistella kaikessa rauhassa omalla kotisohvalla tai terassilla ja ilmapallot ja serpentiini tuovat vapun tunnelmaa pienelläkin porukalla tai jopa yksin juhliessa. Toisaalta voi vallitsevien muutosten tuulten kunniaksi heittäytyä kerralla aivan erilaisen vapun viettoon, jatkaa liikenteen vähenemisen myötä tapahtunutta ympäristöystävällistä linjaa ja unohtaa moiset kertakäyttökoristeet kokonaan.

Vappusovelluksia keksimään

Kiellettyä tai vähintäänkin ei suositeltavaa on nyt paljon, mutta niin on sellaisiakin asioita, jotka voi tehdä koronasta huolimatta. Vaikka vappu olisi tänä vuonna erilainen kuin ennen, se ei välttämättä ole yhtään huonompi. Vallitsevat olosuhteet asettavat juhlinnalle tiettyjä rajoitteita, mutta kun ne ottaa huomioon, jää vielä jäljelle vaikka kuinka paljon hyviä vaihtoehtoja ja vapunviettosovelluksia, joiden rajana on vain mielikuvitus. Nyt onkin oiva aika keksiä uusia tapoja juhlia. Piknikin voi pitää omalla pihalla perheen kanssa, pyhittää vapun jonkin ulkoiluharrastuksen erikoispäiväksi tai viettää vapun nojatuolissa hyvää kirjaa lukien ja simaa siemaillen. Tänä vappuna on mahdollisuus myös esimerkiksi seurata lohjalaisen OperArtin virtuaalikonserttia ja päästä konserttitunnelmaa omalla kotisohvalla.

Tänä vappuna voi suunnata luontoon nauttimaan simaa ja munkkeja.

Isoäidin reseptikirja esille

Nyt kun suuri osa ihmisistä viettää paljon aikaa kotona, moni on innostunut leipomaan ja kokkaamaan muutenkin enemmän itse. Vapun kunniaksi voisikin kaupasta ostettujen tuotteiden sijaan tehdä itse simaa ja munkkeja. Vapuksi se ei tässä vaiheessa enää ehdi, mutta jos siman mieltää raikkaaksi kevätjuomaksi, sitä voi nauttia sujuvasti vielä vapun jälkeenkin. Vappuherkuista myös esimerkiksi perunasalaatista saa oikein maukasta itse tehtynä. Esiin voikin kaivaa vaikkapa isoäidin reseptikirjan ja tutustua sen tarjoamiin herkkuihin.

Rauhallinen vappu luonnon helmassa

Koronapandemia on pakottanut ihmiset pysähtymään, rauhoittumaan ja ajattelemaan. Olisiko nyt siis myös tavallista rauhallisemman vapun vuoro? Kevät alkaa olla parhaimmillaan, kun luonto on jo herännyt heleään vihreyteen ja ensimmäiset kukat ovat puskeneet pintaan maan alta. Vuodenaikaan sopiikin hyvin vaikka keväinen eväsretki johonkin tuttuun tai sitten aivan uuteen kohteeseen. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia syrjäisempiä reittejä, joilla ei ole niin todennäköisesti laumaa muitakin vappuretkeilijöitä kuin tunnetuimmilla luontoreiteillä. Hyvä vaihtoehto on myös hyödyntää oman asuinympäristön metsiä ja ulkoilureittejä.

Vaikka vauhdikkaammat riennot jäävätkin tällä kertaa väliin, eväiden nauttiminen kannon nokassa metsän keskellä tai rantakalliolla meren äärellä kuulostaa oikeastaan todella hyvältä vaihtoehdolta. Evääksi voi ajanmukaisesti ottaa munkkeja ja simaa. Simapullo tosin kannattaa sulkea kunnolla, kuten allekirjoittanutkin nykyään tekee vahingosta viisastuneena ja yhden simasta tahmean repun pesseenä.

SMS