Tänään: 12.07.2024

Päätoimittaja

Tanssikoulu ToeStar 10 vuotta

tanssikoulu

Tanssikoulu ToeStarin 10-vuotista taivalta juhlitaan tämän viikon lauantaina 2.9., jolloin tanssikoululla on avoimet ovet, luvassa on ilmaisia kokeilutunteja lapsille, nuorille ja aikuisille, katutanssista joogaan ja flamencosta twerkkiin. Tapahtuma on maksuton.

Idea tanssikoulun perustamisesta syntyi Laura Hannuksen Hollannin opiskeluaikoina, jossa hän tanssiopintojen ohella järjesti muutaman tanssitapahtuman. Palattuaan Suomeen idea omasta tanssikoulusta kypsyi ja Tanssikoulu ToeStar perustettiin syksyllä 2013. Nykyään Tanssikoulu ToeStar toimii Lohjan keskustassa Puu-Anttilan tiloissa, kolmessa eri salissa. Tanssikoulun laajentuessa myös lajien määrä on kasvanut. Erilaisten tanssilajien lisäksi on myös mm. ilma-akrobatiaa ja joogaa.

Vaikka tanssia voi harrastaa ilman, että esiintyy on Laura aina kannustanut halukkaita oppilaita esiintymään ja mukaan isompiin projekteihin. Kilpailemisesta kiinnostuneille on omat performing arts kilpajoukkueet sekä aikuisille on oma esiintyvä showryhmä Savage Sisters.

Kisamenestystä

Tanssikoulun oppilaista menestystä kisoissa on hankkineet mm. Olavi Heino ja Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviö, jotka ovat käyneet tanssikoulun tunneilla alusta asti.

Olavi on saanut tankotanssin MM-kisoista 4 kultaa ja 2 pronssia, lisäksi hänet on nähty Suomen Talentissa 2016, Arlan tv-mainoksessa, useissa tv-ohjelmissa vieraana, Uniikin musiikkivideolla, sekä lukuisissa lehtijutuissa.

Meri-Tuulille, jonka tankotanssi vei mukanaan heti ensimmäisestä treenikerrasta, on kertynyt lavakokemusta niin erilaisissa tapahtumissa, kuin kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissakin, joista kotiin viemisiksi on tullut useampi sm- kulta masters 40+ ja 50+ -sarjoissa, sekä PM-kultamitali. Viimeisin saavutus on kuukausi sitten sm-kisoissa saavutettu kultamitali naisten masters 50+ sarjassa ja paikka Suomen edustusjoukkueessa MM-kisoissa.

Projektit

Tanssikoulu ToeStar oppilaineen osallistuu mielellään erilaisiin projekteihin, joista mainittakoon tanssiteatteri-koulutusohjelman yhteistyö Vaahtera-teatterin kanssa, jolloin tanssikoulun oppilaat olivat mukana Mestaritontun seikkailut- kesäteatterissa.
Tällä hetkellä tanssikoulun nuoret flamenco-oppilaat ovat mukana taidetestaajat projektissa, joka tehdään yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra kanssa, tanssikoulun oppilaita valmentaa pedagogi- ja koreografi, suomalaisen flamencon sanansaattaja Kirsi Kannas. Esitykset ovat keväällä 2024 Helsingissä Tanssin talossa.

– Olen iloinen että Tanssikoulu ToeStar on kymmenessä vuodessa tavoittanut laajasti lohjalaisia tanssin ja akrobatian harrastajia, joita saamme yhdessä muiden ohjaajien kanssa saattaa upeiden harrastusten pariin. Toivon että myös seuraavat kymmenen vuotta jatkuu samanlaisena, kertoo Laura Hannus.