Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Tanssikoulu ToeStarin kevätnäytös kokoaa tanssin ilon yhteen

lapset ja nuoret, liikunta, lohja, tanssikoulu, ToeStar

Lohjalla on hyvä ja laaja tarjonta tanssin harrastajille ja voikin sanoa, että Lohja on aktiivinen tanssiharrastajien kaupunki.

Tanssikoulu ToeStar on Lohjan keskustassa sijaitseva koko perheen tanssistudio, joka on jo vuosikymmenen ajan tarjonnut laajan valikoiman tanssitunteja. Monien tanssilajien lisäksi valikoimasta löytyy aina kaikkea satutanssista tankotanssiin ja käsilläseisonnasta flamencoon. Harrastamaan pääsee 3-vuotiaasta alkaen ja yläikärajaa tunneille ei ole.

Tanssikoulun monipuolisesta tarjonnasta löytyy myös ilma-akrobatia-, jooga-, ja kehonhuoltotunteja.

Tanssikoulu täyttää syksyllä kymmenen vuotta

Syksyllä 2023 Tanssikoulu ToeStar juhlii kymmenvuotista taivaltaan erityisen juhlatilaisuuden merkeissä.

Tanssikoulu on kokenut merkittävää kasvua kymmenvuotisen taipaleensa aikana. Alkuaikoina toiminta pyöri Liikuntalinnan pienessä salissa, jossa oli tarjolla noin 20 tanssi- ja tankotanssituntia viikossa. Nykyään tunteja mistä valita, on viikossa päälle 50.

Tänä päivänä Tanssikoulu ToeStar sijaitsee Lohjan keskustassa, Puu-Anttilassa, missä kolme monipuolista salia palvelevat tanssikoululaisia. Tanssikoululla on tällä hetkellä käytössään tanssisali, tankotanssisali, sekä ilma-akrobatiasali.

– Viikkotuntien määrä on yli kaksinkertaistunut, ja tunneista vastaa lisäkseni 14 muuta ammattitaitoista ohjaajaa, perustaja Laura Hannus kertoo.

Tanssikoulu tarjoaa mahdollisuuden kehittyä ja menestyä tanssin saralla.

Lasten ja nuorten kilparyhmät, ToeStar Kids ja ToeStar Juniors, ovat toimineet jo kolmen vuoden ajan Cecilia Ekroosin valmennuksessa. Aikuisille on tarjolla showryhmä Savage Sisters, jonka ohjaajana toimii Paula Kotilainen.

Tänä keväänä ToeStar aloitti myös UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa yhteistyön, jonka tuloksena flamencoa esitellään Taidetestaajat-esityksissä vuonna 2024. Flamencotunteja ohjaa suomalaisen flamencon sanansaattaja, Kirsi Kannas.

Laura Hannus kertoo, että kevätnäytökseen valmistaudutaan harjoittelun lisäksi esimerkiksi tekemällä rekvisiittaa . (Kuva Tanssikoulu ToeStar)

Tervetuloa seuraamaan kevätnäytöstä

Sunnuntaina luvassa on tanssikoulun kevätnäytös 21.5.2023, klo 15:00 Laurentius-salissa.

Esiintymässä on lähes kaikki koulun tanssi- sekä tankotanssiryhmät. Kevätnäytöksessä on 35 esitysnumeroa ja näytöksen kesto on arviolta kolme tuntia, sisältäen kaksi väliaikaa.

Esiintymässä on koulun pienimmistä satutanssijoista kisamenestystä saavuttaneisiin tankotanssijoihin ja kilparyhmiin, erilaisia tanssilajeja on paljon, mm. baletista tiktok-tansseihin ja flamencosta twerkkiin.

Lippuja kevätnäytökseen on vielä saatavilla.

Tanssitunneilla esityksiin harjoittelemisen lisäksi kevätnäytökseen valmistaudutaan ompelemalla esiintymisasuja ja tekemällä rekvisiittaa näytökseen.

-Näytökseen harjoittelemalla oppilaat saavat tavoitteen, ja pienestä jännityksestä huolimatta heistä on mukava kuulla suuren yleisön suosionosoitukset esityksensä päätteeksi. Kukapa ei suosionosoituksista pitäisi. Tanssiharrastus on monelle oppilaalle mielekäs juuri sen takia, että harrastukseen kuuluu mahdollisuus päästä esiintymään. Esiintymistaitoa, niin kuin kaikkia asioita, oppii vain harjoittelemalla, Hannus kertoo.

Kevätnäytöksen jälkeen katseet kääntyvät kohti kesää ja syksyä. Kesälläkin tanssikoulu pitää ovensa avoinna, ja uusi lukujärjestys ilmestyy toukokuun aikana. Tanssikoulun nettisivuilta löytyvät kesäkauden aikataulut sekä ilmoittautumisohjeet.

Tanssikoulu ToeStar jatkaa vauhdikasta taivaltaan tanssin parissa, ja sen ovet ovat auki kaikille tanssin ilosta ja liikunnan riemusta kiinnostuneille. Kymmenen vuotta tanssin parissa on vasta alkua, ja tulevaisuudessa on varmasti luvassa vielä paljon upeita tanssihetkiä ja innostavia projekteja.