Karkkilassa ja Vihdissä toimiva Tanssiopisto Vinha laajentaa ensi syksynä toimintaansa myös Lohjalle. Tanssiopistolla on ollut aiemmin toimintaa Pusulassa, mutta ei parina viime vuonna. Nyt toiminta aloitetaan Lohjan keskustassa. Tanssiopisto laajentaa toimintaansa kasvaneen kysynnän myötä, kun Lohjalla on lopettanut toimintansa useampikin tanssikoulu.

–Tanssiopisto Vinhalla on taiteen perusopetusluvat Lohjan, Vihdin ja Karkkilan alueella. Viime syksynä tuli esille kasvava tanssin kysyntä Lohjalla, joten lähdimme selvittämään, voisimmeko laajentaa toimintaamme. Palaset loksahtivat kohdalleen ja aloitamme syksyllä toiminnan Tanssistudio Funkan entisissä tiloissa, kertoo Tanssiopisto Vinhan rehtori Saara Mikkola-Ylitolva.

Vinha tekee Vihdissä ja Karkkilassa yhteistyötä perusopetuksen ja taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

–Teemme yhteistyötä mielellämme myös Lohjalla. Meillä on ollut esimerkiksi koulukerhotoimintaa, Mikkola-Ylitolva vinkkaa.

Tanssi sanoissa! -esityksessä syksyllä 2020 nähty nykytanssiesitys Pakahtumisia. Syksyn esitykset videoitiin ja striimattiin. (Kuva: Sara Riihiaho, Tanssiopisto Vinha)

Balettia, hip hopia, nykytanssia ja jazztanssia

Tanssiopisto Vinha on perustettu vuonna 2006. Mikkola-Ylitolva kertoo, että ennen koronaa Vinhan oppilasmäärä oli noin 400. Oppilasmäärän toivotaan palaavan entiselleen, kun koronatilanne helpottaa. Mikkola-Ylitolva kertoo, että korona-aikana opetusmuotoja on kehitetty.

–Rajoitukset siitä, miten voidaan kokoontua, ovat muuttuneet monta kertaa. Lähiopetuksen rinnalle ovat tulleet etäopetus ja hybridiopetus. Olemme tehneet myös itseopiskelumateriaalia. Opetusmuotoja on kehitetty kovasti ja tavoitteena on jatkaa toimintaa sen mukaan, millainen tilanne milloinkin on.

Tällä hetkellä Vinhalla on toimintaa Karkkilassa, Nummelassa ja Vihdin kirkonkylällä sekä syksystä lähtien Lohjan keskustassa. Taiteen perusopetuksen mukaista yleistä ja laajaa oppimäärää tarjotaan baletissa, hip hopissa, nykytanssissa ja jazztanssissa. Lisäksi tarjolla on tanssin varhaiskasvatusta sekä tunteja mm. tanssiakrobatiasta, perhesirkuksesta, katutanssista ja kehonhuollosta. Tunteja löytyy kaikenikäisille.

Ilmoittautuminen ensi lukuvuoden tunneille alkaa 12.4. Mikkola-Ylitolva kertoo, että ensi lukuvuoden ryhmät ja lukujärjestys muodostuvat ilmoittautumisten mukaan. Uudet oppilaat voivat kokeilla tanssiharrastusta kahden viikon ajan pienellä rekisteröitymismaksulla ja päättää sitten, jatkavatko harrastusta.

Tanssi kuvassa! -esitys, syksy 2019. (Kuva: Sara Riihiaho, Tanssiopisto Vinha)

Ilmaisia etäkokeilutunteja

Tanssiopisto tarjoaa etänä ilmaisia tanssin kokeilutunteja lauantaina 10.4. klo 10.00–13.30. Kokeilutunneille osallistutaan Zoom-linkin kautta. Mukaan voi tulla milloin tahansa. Kokeilutuntien ryhminä ovat taaperot, 3–6-vuotiaat, 7–8-vuotiaat (tanssistartti) ja 9-vuotiaasta eteenpäin lajikohtaiset tunnit jazzissa, baletissa, nykytanssissa ja hip hopissa.
Päivän aikataulu ja linkki tapahtumaan löytyvät Vinhan verkkosivuilta.

–Striimaamme Facebook-liven kautta puolen tunnin kokeilutunteja, joihin kaikki ovat tervetulleita osallistumaan etäyhteydellä kotoa käsin, Mikkola-Ylitolva sanoo.

SMS

Turvavälien pitämistä helpottamaan on otettu käyttöön salin lattian teippauksia sekä erivärisiä paikkamerkkejä. Kuvassa opettaja Ville Nylén ja Tanssistartti 1 -ryhmä. Ryhmä on hybridiopetuksessa eli puolet ryhmästä osallistuu tunnille etänä, puolet
paikan päällä ja vuorot vaihtuvat viikoittain. (Kuva: Sara Riihiaho, Tanssiopisto Vinha)