Kevään lähestyessä on ihanteellinen aika arvioida lämmitysjärjestelmääsi tarkemmin. Jos järjestelmäsi on vanhentunut, harkitse päivittämistä hyötysuhteeltaan parempaan ja kustannustehokkaampaan vaihtoehtoon.

Yksi vaihtoehto kotisi lämmittämiseen on ilmalämpöpumppu. Tiesitkö, että uuden sukupolven lämpöpumppu mahdollistaa nykyisten lämmityskustannusten pienentämisen jopa 78 % optimaalisissa olosuhteissa ja oikealla pumpulla, mikä tuo merkittäviä pitkän aikavälin taloudellisia säästöjä?

Lämpöpumpuista on tullut tehokkaampia ja ne tuottavat miellyttävää lämpöä kylmällä talvikaudella, kun sitä tarvitaan eniten. Hyvä lämpöpumppu säästää sekä ympäristöä että tietenkin sinun rahaasi.

Tarkastellaanpa ilmalämpöpumppujen etuja, mitä eri tyyppejä on saatavana ja miten niitä huolletaan.

Ilmalämpöpumppujen etuja

Ilmalämpöpumput ovat energiatehokas tapa lämmittää tilaa, koska ne käyttävät sähköä lämmön siirtämiseen paikasta toiseen lämmön tuottamisen sijaan. Se tekee niistä kustannustehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät. Lisäksi ilmalämpöpumppu voi myös jäähdyttää tilojasi kesällä kääntämällä prosessin ja pumppaamalla lämpöä pois kodistasi tai toimistostasi.

Toinen ilmalämpöpumppujen etu on niiden monipuolisuus. Kun olemme tottuneet näkemään yleensä vain yhden ilmalämpöpumpun sisäyksilön, joka lämmittää tai jäähdyttää tiettyä huonetta, Zave-verkkokauppa tarjoaa myyntiin usealla sisäyksiköllä varustettuja ilmalämpöpumppuja . Usean sisäyksikön järjestelmä tarjoaa tehokkaan ratkaisun nykyaikaisiin asuntoihin, koteihin, toimistoihin ja liiketiloihin. Se varmistaa yhtenäisen lämpötilan kaikissa halutuissa huoneissa.

Lämpöpumppujen tyyppejä

Joskus kuitenkin sana ”lämpöpumppu” voi aiheuttaa hämmennystä. Lämpöpumppuja on eri tyyppejä, ja niiden toimintaperiaatteet ovat myös erilaisia. On olemassa ilma-ilmalämpöpumppuja, ilmastointilaitteita ja ilma-vesilämpöpumppuja.

Ilma-ilmalämpöpumput ovat yleisin tyyppi. Niitä käytetään lämmittämään tai jäähdyttämään ilmaa, joka kiertää rakennuksen läpi. Nämä tyypillisesti asennetaan rakennuksen ulkopuolelle, ja ne käyttävät höyrystinkierukkaa absorboidakseen lämpöä ilmasta. Lämpö siirretään sitten rakennuksen sisällä olevaan lauhdutinkierukkaan lämmittämään tai jäähdyttämään ilmaa.

Ilmastointilaitteet ja ilma-ilmalämpöpumput tuottavat molemmat kylmää ja lämmintä ilmaa, mutta ulkoilman minimilämpötila, jolla laitteet voivat toimia, on erilainen. Ilmastointilaitteiden pystyessä toimimaan lämmitystilassa enintään noin -15 celsiusasteen lämpötilassa, tietyt lämpöpumppumallit voivat toimia jopa -30 tai -35 celsiusasteen lämpötilassa. Näin ilmastointilaitteet ovat erinomaisia ilmanjäähdytysvälineitä, mutta ilma-ilmalämpöpumput pystyvät lämmittämään huoneen nopeasti.

Ilma-vesilämpöpumppuja sitä vastoin käytetään veden lämmittämiseen lämmitysjärjestelmissä, kuten lattialämmitys tai lämpöpatterit. Ne toimivat samalla tavalla kuin ilma-ilmalämpöpumput, mutta ilman sijaan ne lämmittävät vettä, jota sitten kierrätetään koko lämmitysjärjestelmän läpi. Vaikka lämpöpumppuja yhdessä vaiheessa suositeltiin vain koteihin, joissa on lattialämmitys, on nyt turvallista sanoa, että lämpöpumput sopivat myös koteihin, joissa on teräs- tai valurautaiset lämpöpatterit, koska pumput pystyvät lämmittämään veden 70 celsiusasteen lämpötilaan saakka.

Ilma-vesilämpöpumput voivat koostua yhdestä tai kahdesta yksiköstä. Molemmat laitetyypit ovat ilma-vesilämpöpumppuja. Ero on hydraulisessa liitäntäratkaisussa – se sijaitsee joko teknisessä tilassa yhdessä laitteen sisäyksikön kanssa tai talon ulkopuolella itse lämpöpumpun kanssa.

Ilmalämpöpumppujen huoltaminen

Ilmalämpöpumppusi jatkuvan tehokkaan toiminnan varmistamiseksi on tärkeää suorittaa säännöllistä kunnossapitoa. Tähän sisältyy ilmansuodattimien puhdistus tai vaihtaminen, kylmäainemäärän tarkistaminen sekä kierukoiden ja puhaltimien tarkistaminen vaurioiden tai kulumisen varalta. Sinun on myös pidettävä ulkoyksikkö roskattomana ja varmistettava riittävä ilmavirta sen ympärillä.

Säännöllisen kunnossapidon lisäksi on myös tärkeää, että ammattiasentaja huoltaa ilmalämpöpumppusi vähintään kerran vuodessa. Hän pystyy suorittamaan perusteellisemman tarkastuksen ja varmistamaan, että laitteesi toimii parhaalla hyötysuhteella.

Jos haluat saada neuvoja ja tarkempia tietoja lämpöpumpuista, ota yhteyttä Zaven lämmitysasiantuntijoihin. Vastaamme mielellämme kaikkiin tuotteen valintaan liittyviin kysymyksiisi ja autamme sinua valitsemaan parhaan laitteen. Asentajamme asentavat lämpöpumput ammattitaitoisesti ja nopeasti. Tarvittaessa voimme myös järjestää asentajan käynnin paikan päällä ennen päätöksen tekemistä.