Tänään: 13.07.2024

Toimittaja

Teatteri Provinssin kesäteatterinäyttämöillä tapahtuu

kesäteatteri, Mustion Linna, teatteri

Teatterit ja tapahtumajärjestäjät ovat kokeneet kovia aikoja koronan takia ja niin myös Teatteri Provinssi, jonka toimintaan kuuluvat Salossa sijaitsevat päänäyttämö ja Rikala-näyttämö sekä talvikautena Lohjan Laurentius-sali. Kesällä teatteri toimii Mathildedalin ja Mustion Linnan kesäteattereissa sekä tästä vuodesta alkaen Halikon Rikalanmäen TeatteriVintissä, jonne on rakennettu 100 paikkainen sisäteatteritila.

Mathildedalin kesäteatterissa esitetään tänä kesänä Neil Hardwickin komedian Sisko ja sen Veli, jonka ensi-ilta on 10.7. ja esitykset jatkuvat 20.8. asti. Ohjaus Joonas Suominen. Päärooleissa nähdään siskona Riikka Koli ja veljen roolissa Mikael Karvia.

Mustion Linnan kesäteatteriin suunniteltu Kaksi Puuta -musiikkikomedia on jouduttu siirtämään vuoteen 2021. Samoin Mielensäpahoittaja ja poika -esitykset jouduttiin perumaan. Mustiolla nähdään kuitenkin koko joukko mielenkiitoisia vierailuja ikään kuin pelastamassa Mustion ohjelmakesää. Tulossa on live-keikkoja ja teatterivierailuja: Antti Ketonen, Easy the Eagles, Milana Misic, Jarkko Ahola, Tuure Kilpeläinen ja kaihon karavaani, Reino Helismaa & Toivo Kärki -draamakonsertti, lapsille Tatu ja Patu, stand upin ystäville Mustion Summer 2020 show ja teatterin ystäville Merja Larivaaran ja Kari-Pekka Toivosen Kahden kauppa -komedia sekä Saikkua kiitos 3 -menestysesitys. Kaksi puuta -konsertti nähdään 24.7. ja tuolloin lavalla on koko Kaksi Puuta -näytelmä työryhmä artisteineen ja bändeineen ja luvassa on mm. tanssiesityksiä (Kia Lehmuskoski ja Jani Rasimus). Illan juontaa työryhmän näyttelijä lohjalainen Hanna-Maija Nikander.

Rikalanmäen kesäteatterissä vierailevat kesän aikana mm. Mysterio Buffo, Mika Eirtovaara stand up, Muumperheen lauluretki, Ilkka Heiskanen Leninki-näytelmä, Iivanaiset-konsertti. Päänäyttämän kesä pitää sisällään Sami Hedbergin 15-vuotisjuhlakiertueen ja Anssi Kelan konsertin.

Tällä hetkellä myydään vain osa lippukapasiteetista ja kesän aikana määrä voi muuttua suuntaan jos toiseenkin. Hygieniasäädöksistä ja turvaväleistä huolehditaan tilanteen mukaan.