Oma kotini on linnani ja siltä sen tulisi näyttää. Minä kylläkin ymmärsin jo ala-asteella, että remonttimiestä minusta ei koskaan tulisi, niin hyvä olin vasaran, taltan ja sahan kanssa. Koulun jälkeiseen aikaan on mahtunut nyt joitain vuosikymmeniä, eikä tuo suhtautumiseni ja osaamiseni käsitöihin ole muuttunut mihinkään, kenties jopa huonontunut, josta johtuukin se, etten ole mikään tee-se-itse mies.

Rempattavaa löytyy

Jokaisessa kodissa on aina jotain rempattavaa, uudittavaa ja modifioitavaa, jos vain haluaa avata silmänsä ja nähdä. Itse olen lähinnä sulkenut silmäni ja toivonut, että ongelmakohdat tulevat itsestään kuntoon, mutta eihän niin käy.
Tulevan kesän oma projekti löytyy pihalta- koko terasssi pitäisi järjestellä uudellaan ja syksyn myrskyissä hajonnut teraasin markiisi purkaa ja kehittää tilalle uusi ratkaisu. Mikä eteen, jos omat taidot ovat luokkaa nollan ja täydellisen tumpelon välillä? Kaikista halvimmaksi nimittäin tulisi tehdä koko projekti itse, mutta en luota sen onnistumiseen tippaakaan, joten todennäköisesti joudun turvautumaan ammattilaisiin, mikä sinällään on hyvä ja antaa töitä yhdelle tai kahdelle rakennusalan ammattilaiselle – tuhoamisen minä varmaankin onnistun tekemään ennen rakentamista.
Monet miehet tässä vaiheessa ajattelevat, että mikäs työ nyt tuo on hoitaa, ja tottahan se on, mutta ei vain minulle. Pihaterassin rakentaminen ei ole rakettitiedettä ja tulevana kesänä kymmenet kodit Lohjallakin vähintään perusrparantavat omia terassejaan, joka itse, kavereiden kanssa tai kuten minä, tilaamalla ammattilaisen avuksi.
Kyllä sitä varmaan, jos ottaisi töistä vähän lomaa ja opiskelisi netistä maaleista ja öljyistä, puista ja sun muusta, niin saisi jotain aikaiseksi- mutta sen lisäksi pitäisi myös ostaa ne työvälineet, ja koska tiedän, että en niitä oikeastaan muuten käyttäisi niin kalliiksi remontti tulisi itse tehtynä.
Terassiremontti tulee siis teetettyä osaajalla, sisätilojen sisustusratkaisut sentään syntyvät pitkälti omin voimin, joskin niissäkin on saanut tilata ammattilaisen paikalle, koska itse en omista läheskään jokaista tarvittavaa työkalua, enkä ole ajatellut niitä ostaakaan. Oma ajatusmaailmani nimittäin puhuu tätä kieltä: tee itse mitä osaat ja tilaa muihin töihin osaaja, ja sama pätee niin autoremontin kuin talon suhteen.

Sisustaminen onkin toinen asia

Sisustuksessa useimmiten on kyse pintojen muutoksista ja onneksi vaimoni on niissä parempi kuin minä – tai sitten sisustuksessa päästää uuteen maailmaan vaihtamalla yksinkertaisesti tekstiilien värit ja kenties yksi tai kaksi huonekalua ja tuloksena on täysin uudenlainen huone. Maalaaminen ja tapetointi ovat töitä, joita voisi itsekin tehdä ja on tullut tehtyäkin ja sisätiloissa tehtynä ovat tuoneet sisustukseen uusia elementtejä ja antaneet uutta ilmettä ja valoa vanhalle talolle. Kaikessa remontoinnissa on loppujen lopuksi kuitenkin kyse siitä, mitä itse haluat ja toivot lopputulokselta ja kuinka hyvin haluat sen tehtävän.

Paikallisia yrityksiä:

Remontti Särkelä

Rakennustyöt Isokangas

V.Sander remonttipalvelut