Syysloma lähestyy kovaa vauhtia, joten Lohjan kaupungin nuorisotyössä on jälleen mietitty ohjelmaa lomalaisille. Syysloma starttaa Sporttikeskus Tennarista perjantaina 14.10. kun ohjelmassa on perinteinen nuorten Yösäbä-turnaus. Turnaus alkaa klo 17.00 ja huipentuu finaalipeleihin päättyen puolen yön aikoihin. Pelit pelataan sählykentällä kolmella kolmea vastaan, pikkumaaleihin ilman maalivahteja. Turnaus on tarkoitettu kaikille 12–17-vuotiaille nuorille ja siihen osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen on auki 10.10. saakka tai kunnes turnaus on täynnä. Turnauksen aikana Tennarissa on myös paljon muuta mukavaa oheisohjelmaa tarjolla, joten kannattaa saapua paikalle, vaikkei turnaukseen osallistuisikaan.

Syyslomaviikon maanantaina on syysleirin aika. Nuorten syyslomaleiri 6.– 9.-luokkalaisille järjestetään 17.10.–19.10. Rausjärven leirikeskuksessa. Leirin ohjelmassa on mm. saunomista, kädentaitoja ja erilaista luovaa puuhailua, splättistä, yhdessä hengailua ja monenlaista pelailua. Leiri täyttyy nopeasti, joten varaa paikkasi ilmoittautumalla mukaan pikaisesti.

Heti alkuviikosta järjestetään myös alakouluikäisten legendaariset taikurikurssit. Tällä kertaan kurssipaikkana toimii Ojamon nuorisotila. Maanantaina aloitetaan alkeiskurssilla ja tiistaina on jatkokurssi jo alkeiskurssin suorittaneille taikureille. Taikurikurssien ilmoittautuminen alkaa 1.10.

Viikko jatkuu muun muassa frisbeegolfin, illalliskutsujen ja yönuokkareiden merkeissä, huipentuen perjantaina Pelitalo Basen syyslaneihin. 12–18-vuotiaille suunnattu tapahtuma kokoaa pelaamisesta ja LAN-kulttuurista kiinnostuneet nuoret saman katon alle. Lanit ovat olleet vuodesta toiseen erittäin suosittuja, joten paikka kannattaa varata heti ilmoittautumisajan alkaessa1.10.

Lomaviikon päätteeksi nuorten Moottoripajalla pidetään avoimet ovet lauantaina 22.10. klo 13.00–18.00 Sairaalatie 4:ssä. Niin nuoret kuin aikuisetkin ovat tervetulleita tutustumaan Moottoripajan toimintaan. Tiloihin ja toimintaan tutustumisen lisäksi ohjelmassa on makkaranpaistoa sekä kahvitarjoilu!

Tiedot kaikista lomaviikon toiminnoista sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät Lohjan uudesta harrastuskalenterista. Harrastuskalenteriin pääsee tutustumaan osoitteessa harrastukset.lohja.fi

Harrastuskalenterista löytyy myös harrastamisen Suomen mallin kerhotoiminnot sekä monen seuran ja järjestön järjestämä harrastustoiminta. Tavoitteena on, että harrastuskalenterin avulla kuntalaisten on jatkossa mahdollista löytää tiedot harrastuksista ja loma-aikojen toiminnoista yhdestä ja samasta paikasta. Eri toimijoita kannustetaankin hyödyntämään kalenteria toiminnasta tiedottaessaan.