Lohjan Lauri 2018, kävelykatukokeilun avajaiset, Iskelmäkaraoke finaali,
Lohjan Kesä tanssii, teatteria, esityksiä, kirpparia…..

Jaa, etteikö Lohjalla tapahdu. Lauantain tapahtumia koordinoimassa orkesterin sihteeri Katja Juntunen, tuottaja Kalle Ryökäs, yhteysjohtaja
Hanna-Maria Grandell, Ninni Tuovila, matkailupäällikkö Minna Ermala sekä Keskuskengän yrittäjä Harry Saarinen.

Lohjan kesässä tapahtuu. Jo perinteeksi muodostunut Lohjan tämän vuoden Lauri valitaan jo 34. kerran. Tämä joka vuotinen perinne alkoi vuonna 1985 kun Lauriksi valittiin Raimo Lintuniemi. Raimon jälkeen Laureina onkin sitten ollut niin miehiä kuin naisia, yrittäjiä, urheilijoita, kulttuuritoimijoita, poliitikkoja – se kenestä lakitetaan tämän vuotinen Lauri selviää Lohjan torilla noin klo 12 ensi lauantaina. Viime vuonna Lauriksi valittiin kirjailija Johanna Tuomola.
Tämänkin vuotiseen Laurinpäivään liittyy myös kirpputorimyyjät ja myyntiä on Laurinkadulla, Torikadulla sekä Keskusaukiolla.

Yrittäjät mukaan toimintaan

– Kannattaa tulla ajoissa jo kello seitsemän aikoihin Keskuskengän edustalle kyselemään ohjeita oman paikan löytymiseen, kertoo yrittäjä Harry Saarinen, joka on ollut Laurinpäivän tapahtumissa mukana jo yli 30 vuotta.
– Kyllä näiden vuosien joukkoon on mahtunut vaikka mitä tapahtumia ja silloin alkuvuosina meitä oli monia aktiivisia yrittäjiä mukana kehittelemässä erilaisia tapahtumia. Se olisikin taas mukavaa, jos yrittäjistä löytyisi uusia idearikkaita tapahtumien suunnittelijoita ja toteuttajia.
– Lohjan kaupunki on varmasti mielellään mukana tällaisissa tapahtumissa, aivan kuten se on ollut aiemminkin, kertoo matkailupäällikkö Minna Ermala.

Laurinpäivän ohjelmat torilla

Tämän vuoden Laurinpäivän ohjelmasta vastaavat Lohjan kaupunkisisällöt, Lohjan Kesä ry sekä Laurinkadun kauppiaat.
– Laurinkadulla alkaa myyjiä olla jo aamusta alkaen ja myyntipöytiä voi pitää aina niin kauan kuin kävelykatukokeilun ohjelmaa riittää eli noin kello 16 saakka, kertoo Ermala.
Tapahtumassa on mm. pomppulinna lapsille Keskusaukiolla (säävaraus), kahvitarjoilua Laurinkadulla Keskuskengän edustalla Nummenkylän Marttojen, Nordean ja Keskuskengän mahdollistamana. Varsinainen ohjelmapaikka on Lohjan kauppatori, jonka torilavalla ohjelma alkaa kello 11 ilmaiskonsertilla solisteina Angelika Klas, Annimaria Rinne, Hannu Lehtonen, Heikki Orama ja Tuomas Katajala.
Ilmaiskonsertin jälkeen julkistetaan vuoden 2017 Lauri, jonka jälkeen avataan Lohjan Kesä tanssii festivaalit. Jos et tiedä mistä Lohjan Laurissa on kyse, YouTubesta löytyy ”Lohjan Lauri” 31. Laurin valinnan videoita.

Kesä tanssii torilavalla

– Festivaalien avajaisesityksessä nähdään itseasiassa monta esitystä sillä lavalle nousevat vuorotellen lohjalaisten tanssikoulujen omat esiitymisryhmät eli lavalla nähdään niin Funkan, Un Dos Tresin, Toestarin kuin Hiidenopiston tanssiryhmät, kertoo Ninni Tuovila.
Lauantain torilavan tapahtuman päättää kello 13 alkava Lohja Soi Iskelmäkaraoken finaali.

Iskelmäkaraoke finaali

– Tänä vuonna finaali on todella korkeatasoinen ja tuomaristolla tulee olemaan kova työ löytää voittaja, kertoo Katja Juntunen.
– Ympäri Lohjan ravintoloiden järjestettyjen alkukarsintojen parhaat kohtasivat semifinaaleissa ja nyt koittaa finaalit torilla.
– Tuomariston valitsema voittaja saa itselleen 1000 euron stipendin ja sen lisäksi yleisön suosikki voittaa 1000 euron karaokelaitteiston, jonka sponsoroi lohjalainen Juhlatarvike7 Ideaviihde Oy.
Finaalissa laulamassa: Milla Kakko, Minna Lipasti, Päivi Lipasti, Leo Nevalainen, Heikki Ylönen ja Katri Iso-Markku.
– Jo alkukarsinnoissa ja semifinaaleissa ovat fanit ja kannatusjoukot olleet laulajien mukana kannustamassa ja sama jatkuu aivan varmasti lauantaina, kannattaa tulla kuuntelemaan kun kenties tulevat iskelmätähdet laulavat iskelmäkaraokea. Viime kerralla laulettiin tangoa – tänä vuonna iskelmää, ensi kerrasta ei vielä tiedetä mitä lauletaan.
Lohja Soi myös klo 19 Laurentius-salissa Iloista operettia.

Milloin viimeksi olit lasten kanssa konsertissa?

Lauantaina 11.8.2018 klo 15 Laurentiussalissa saa ensi-iltansa lastenkonsertti Kultakutri ja kolme karhua. Tuo koko perhe konserttiin 30 euron perhelipulla.
Englantilainen kansansatu Kultakutri ja kolme karhua on kirjoitettu kokonaan uusiksi Jukka Linkolan toimesta. Tarinaan on lisätty kehyskertomus, joka kertoo lapsen ikävästä ja lopulta ikävän voittamisesta. Ystävyyden teema on sadussa keskeisellä sijalla. Ilon, yhteisöllisyyden, ja moniarvoisuuden aiheet nousevat vahvasti pintaan.
Teoksessa musiikki ja teksti kulkevat käsi kädessä, kertomuksen ehdoilla. Kielellisesti satu on leikkisä, rytmisesti napakka, ja siinä on herkkiä ja koskettavia melodioita. Se tarjoaakin mielenkiintoista kuultavaa ja koettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Jukka Linkolan tilaussävellyksen kantaesitys MUSIIKKISATU: KULTAKUTRI JA KOLME KARHUA 11.8.2018 klo 15 Laurentiussali, Lohja: Eeppi Ursin, laulaja, kertoja ja Lohjan kaupunginorkesterin vaskiviisikko.
Illalla on tarjolla Laurentiussalissa klo 19 alkaen operettia tuon päiväisen musiikkisadun jälkeen.

Kävelykatukokeilun avajaiset

Kävelykadun avaus tapahtuu 11.8. kello 13.00.
Tapahtumien ilta on vuorossa 17.8. klo 16-20 ja tapahtumien yö 24.8.
Parkkipaikalle, ns. vanhalle Shellin tontille tulee esiintymislava esityksiä varten. Lavaa saa varata maksutta, joten esiintyjät ottakaa rohkeasti yhteyttä.
Mukaan kävelykadulle on saatu hienosti esiintyjiä ja puhujia, mm. Henry Manni on tulossa 17.8. tapahtumien iltaan. Avajaisissa luvassa myös mm. juontaja Tomi Tuomisen sekä Sari Niinikosken ja Juha Lembergin musiikkiesitys.
Kävelykatukokeilun aikana kadulla nähdään mm. Hiiden Opiston, Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston ja Nuorisotyöpaja Tuuman väkeä. Kokeilun aikana ovat esillä myös Lohjan kaupungin tontit, asuntomessut sekä Rekry. Kävelykadulle on lupautunut mm. hyvinvointialan yhdistyksiä sekä liikuntaseuroja, kuten Harjun Kiekko, Lohjan Naisvoimistelijat ja Lohjan sydän, sekä MLL.
Avajaisohjelmaan kuuluu: klo 13.00 kävelykatukokeilun avaus yhteysjohtaja Hanna-Maria Grandell, klo 13.15-13.20 Tanssikoulu Un Dos Tres esiintyy, klo 13.20 Jumppaa tai muuta ohjelmaa lavalla, klo 13.40 kävelykatukokeilu kolmannen sektorin toimijoiden näkökulmasta Apuomenan puheenjohtaja Reijo Perkiömäki, klo 14.00 musiikkia, Tuulikki Eloranta ja Wallo, klo 14:30-OP Lohjan vuokrattavat yhteiskäyttöautot, OP Kulku-palvelut Markus Oksman ja ohjelman päättää 14.45-15.15 Lohjan bändien kehityskaarikisan voittaja, artisti Samuel Daayata