Tinos-yhtyeen ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston sinfoniaorkesteri Lumo Sinfiksen yhteiskonsertti kuullaan Lohjan Laurentius-salissa lauantaina 18.9. klo 18.00. Luvassa on kunnon kavalkadi 60-luvun hittejä.
–Ohjelma on rakennettu niin, että jokaiselle löytyy jotain, jos 60-luvun musiikki on mieleinen suuntaus. Kattauksesta löytyy niin hempeämpiä kuin rajumpiakin biisejä. Kannattaa tulla kuuntelemaan ja kokemaan, vinkkaa Tinoksen Kari Aulo.
Tinokseen kuuluu neljä jäsentä, mutta sinfoniaorkesteri tuo heidän taakseen melkein 50 soittajaa. Heidän joukossaan on kapellimestari Tuomas Törmin johdolla niin Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston oppilaita kuin Lohjan kaupunginorkesterin muusikkojakin. Yhteiskonsertti on järjestetty kerran ennenkin, vuonna 2018.
–Se oli hauska kokemus. Ihan perinteisesti rokataan, mutta se kuulostaa hienolta isolla porukalla, Aulo sanoo.
Konsertti järjestetään koronaohjeistusten mukaisesti ja turvaväleistä huolehtien.
–Meillä oli viime syksynä kaksi konserttia Laurentius-salissa. Saimme niistä kiitosta, kun koronaturvallisuudesta oli huolehdittu niin hyvin. Meillä oli jo pihalla vastaanottajat neuvomassa, miten saliin mennään. Sama systeemi on käytössä nytkin.
Lippuja konserttiin saa sekä Lohjantähden R-kioskista että ovelta.

60-luvun musiikki puree
Tinos on lohjalainen, vuonna 1965 perustettu bändi. Bändin alkuperäisistä jäsenistä mukana on enää Aulo. Hänen lisäkseen bändissä soittavat tällä hetkellä Hans Sjöblom, Jussi Koskinen ja Janne Viitanen, jonka isä Ari Viitanen on yksi bändin perustajajäsenistä. Aulo palasi 50 vuoden jälkeen Lohjalle, mutta muut bändin jäsenet asuvat toisilla paikkakunnilla.
–Joka puolella tiedetään silti, että se on se lohjalainen bändi, Aulo naurahtaa.
Tinos on pysynyt uskollisena 60-luvun musiikille.
–Kaikki esittämämme biisit ovat pääosin 60-luvun isoja hittejä, vaikka välillä lipsahdetaan vähän 70-luvun puolelle. Sixties-buumi alkoi 90-luvulla ja se jatkuu edelleen. Ympäri Suomea järjestetään tämän genren tapahtumia ja Silja Linellä on loppuun myytyjä Back To The Sixties -risteilyjä. Myös meidän Laurentius-salin Sixty Beat -konserttimme ovat olleet yleensä loppuun myytyjä, Aulo kertoo.
Mikä 60-luvun musiikista tekee näin suosittua?
–Se on melodista ja rytmikästä. Kappaleet olivat hyvin tehtyjä ja tanssittavia. Seuraavien vuosikymmenien musiikki perustuu 60-luvun musiikkiin. Viime vuosina myös kitaravetoinen rock on tehnyt paluuta nuorempienkin kuulijoiden pariin. Rytmi ja melodia purevat ihmisiin.
Nykyään iso osa musiikista kuunnellaan verkon kautta, mutta vanhemmallekin tyylille on kysyntää.
–Vinyylilevyjen- ja jopa C-kasettien harrastajat lisääntyneet. Mekin olemme julkaisseet pari levyä viime vuosien aikana ja nyt alamme tehdä uutta CD- ja vinyyliversiona. Se julkaistaan ensi vuonna, Aulo kertoo.
Tinos on käynyt soittamassa myös ulkomailla ympäri Eurooppaa.
–Ulkomaankeikkoja on tarkoitus jatkaa, kun korona sallii. Me jatkamme, koska kysyntää on, Aulo toteaa.
SMS
