Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Toivo Igon valokuvanäyttely vie Neuvostoliiton kulttuurien pariin

näyttely, valokuvanäyttely

Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen tiloissa on esillä lohjalaisen Toivo Igon valokuvanäyttely Ihmisen arki ja juhla. Näyttely kertoo valokuvan keinoin ihmisestä työnsä äärellä ja vapaa-ajalla. Niissä tuodaan selkeästi esille työn merkitystä ja sen perinteen siirtymistä sukupolvelta toiselle. Mustavalkoiset kuvat on otettu eri puolilta Neuvostoliittoa ja ne kertovat kyseisen alueen kulttuureista ja ihmisten tavoista.

–Tämän näyttelyn olen rakentanut kuvasarjaperiaatteella. Ajatukseni on, että jokainen kuvasarja kertoo jonkinlaisen pienen tarinan. Toivon, että katsoja pääsee sisälle näihin tarinoihin. Toivon myös, että valokuvanäyttelyni saisi jokaiselle näyttelyn nähneelle hyvää mieltä ja vähentäisi joulunalusstressiä, Igo sanoo.

Harrastajavalokuvaaja Toivo Igo on juuriltaan inkerinsuomalainen. Lapsuutensa ja nuoruutensa hän vietti Virossa. Lohjalle Igo muutti parikymmentä vuotta sitten. Valokuvaus on ollut Igolle läheinen harrastus jo lähes 50 vuoden ajan. Valokuvaamisesta hän innostui kuvillaan ja elokuvillaan palkintojakin voittaneen isoveljensä jalanjäljissä. Suomeen muutettuaan Igo liittyi Lohjan kameraseura ry:n jäseneksi. Tunnustusta hänen valokuvanst ovat saaneet mm. valokuvakilpailuissa sekä Suomessa että Virossa.

Näyttely on avoinna 7.1. asti arkisin kello 10.00 – 16.00 sunnuntaisin 12.00 – 16.00 (joulun pyhinä suljettu).