K-Supermarket Vihti ja evästä.fi-kauppapalvelu kuljettavat tilauksesta ruuat vaikka asiakkaan jääkaappiin saakka.

Vihdin K-Supermarketin kauppias Timo Laukkanen kertoo, että kotiinkuljetuspalvelulla on tällä hetkellä yhteensä noin 100 asiakasta Vihdissä, Karkkilassa ja Veikkolassa. Toiminta laajenee pian myös Lohjalle keskustan ja Muijalan alueelle. Myös verkkokauppaa ollaan avaamassa.

 

Vihdin K-Supermarketin kauppias Timo Laukkanen kertoo, että ruuan kotiinkuljetuspalvelua mietittiin jo kauan sitten. Kolme vuotta sitten tuumasta ryhdyttiin toimeen, kun kauppaan tuli uusi työntekijä, joka kysyi, miksei palvelua ole.

-Päätimme sitten, että tehdään sellainen palvelu ja se on nyt toiminut kolme vuotta pääsääntöisesti sähköposti- ja puhelintilausten kautta. Asiakasmäärä kasvaa pikkuhiljaa. Asiakkaat ovat tykänneet palvelusta ja olleet tyytyväisiä, kertoo Laukkanen.

Kotiinkuljetuspalvelulla on nyt yhteensä noin 100 asiakasta Vihdissä, Karkkilassa ja Veikkolassa. Tällä hetkellä kuljetuksia on kolmena päivänä viikossa, mutta määrä kasvaa, kun palvelu laajenee Lohjalle keskustan ja Muijalan alueelle. Lohjalle ruokia on tarkoitus toimittaa tiistaisin ja perjantaisin. Tilaus tulee tehdä edellisenä päivänä.

-Lohjan alueelta on tullut yhteydenottoja, kun siellä ei kukaan toimita ruokaa kotiin, joten lähdemme nyt kokeilemaan, olisiko palvelullemme siellä mahdollisuuksia, Laukkanen sanoo.

 

Ruoka suoraan jääkaappiin tai viileään postilaatikkoon

Palvelusta hyötyvät etenkin he, joiden voi olla itse vaikeaa päästä kauppaan tai kuljettaa ostoksia.

-Olemme samalla myös sosiaalipalvelun tuottajat, koska monet asiakkaista ovat iäkkäitä. Teemme yhteistyötä Karviaisen kanssa ja katsomme käydessämme myös asiakkaan kunnon, Laukkanen kertoo.

Ihminen kerää ostokset, joten harkintaa käytetään, vaikkei tarkkoja ohjeita olisikaan annettu.

-Emme vie esimerkiksi ikäihmiselle kilon juustoa. Tunnemme asiakkaamme. Ikäihmisille onkin tärkeää, että ruuat tuo tuttu ihminen, eikä kotiin tarvitse päästää ventovierasta, Laukkanen sanoo.

Lisäksi palvelu sopii esimerkiksi kiireisille ihmisille sekä lapsiperheille. Sitä voi käyttää myös vain isojen ja raskaiden ostosten kohdalla.

-Kiireisille perheille sopii myös viileä postilaatikko. Se on suunnattu niille, jotka eivät ole toimitusaikaan kotona. Postilaatikosta ruuan voi hakea milloin vain, Laukkanen esittelee.

Viileä postilaatikko pitää ruuat oikean lämpöisinä sekä kesällä että talvella. Asiakas saa ilmoituksen, kun ruuat on toimitettu. Laatikko on salolainen keksintö, jota on Raumalla käytössä jo pari sataa kappaletta.

-Nämä postilaatikon on suunnattu omakoteja ja rivitaloja varten, mutta toukokuussa on tulossa myös kerrostaloihin tarkoitettuja useamman laatikon järjestelmiä, Laukkanen kertoo.

Vihdissä kyseinen laatikko on ollut pari kuukautta käytössä jo yhdellä asiakkaalla.

 

Verkkokauppa helpottaa ostosten tilausta

Ruokien tilaamisestakin tulee jatkossa entistä helpompaa pian avattavan verkkokaupan myötä. Osa asiakkaista on jo tähän asti määritellyt tarkasti, esimerkiksi minkä valmistajan juuston haluaa, mutta verkkokaupan myötä tuotteet ja määrät saa määriteltyä entistäkin tarkemmin.

-Verkkokauppa tulee asiakkaille näkyviin 12.4. ja ensimmäiset tilaukset voi tehdä sen kautta 16.4., Laukkanen kertoo.

Kotiin kuljetettuina tuotteet ovat saman hintaisia kuin kaupassakin. Verkkokaupan myötä myös kuljetus tulee kaikilla alueilla saman hintaiseksi (9,50€). Toistaiseksi käytössä on myös kotiinkuljetuspassi, jolla joka kuudennen kuljetuksen saa ilmaiseksi.

Ruuat kulkevat asiakkaille kuljetuksia varten suunnitellulla autolla, jossa elintarvikkeet ovat tarvitsemissaan lämpötiloissa. Lämpötiloja myös seurataan. Kotiinkuljetuspalvelu on paitsi helppo myös ympäristöystävällinen tapa saada ruuat kotiin, kun jokaisen ei tarvitse ajaa erikseen kauppaan.

-Kun välimatkat ovat pitkiä, kauppareissu voi olla vaikka 20 kilometriä. Me ajamme reitin kerran ja viemme ostokset yhdellä kertaa kaikille, Laukkanen tiivistää.

 

Ruokakaupasta palvelukeskukseksi

Kotiin kuljetettuna saa kaikkia Vihdin K-Supermarketin tuotteita, joten esimerkiksi kukkamultaa, hiekoitussepeliä tai jääkaapinkin voi helposti tilata kotiin saakka. Kaupasta löytyy perusvalikoima kodinkoneita. Palvelu on todella monipuolista, sillä ruuan lisäksi evästä.fi-palvelun kautta voi vuokrata esimerkiksi paljun, grillin pakettiauton, kylmä- ja pakastekontin tai asuntovaunun. Välipala-automaattejakin toimitetaan ja täytetään.

-Haemme sitä, että tämä olisi enemmän palvelukeskus kuin perinteinen ruokakauppa. Vihdissä on muuten vähän palveluja, joten olemme kehittyneet tähän suuntaan.

Laukkanen kertoo, että monen idean takaa löytyy hänen kekseliäs veljensä.

-Hän ideoi kaikenlaista ja on auttanut paljon kotiinkuljetuksenkin kehittämisessä.

Laukkanen kertoo, että vastaavaa kotiinkuljetusta tarjoaa myös Nummelan K-Supermarket, mutta muuten lähintä kotiinkuljetuspalvelua saa hakea Kehä 3 tienoilta.

 

Ruokaa ennemmin ilmaiseksi kuin biojätteeseen

Vihdin K-Supermarketista löytyy vielä yksi harvinainen palvelu nimittäin päiväyksen lähestyessä ruokaa jaetaan ilmaiseksi.

-Mietimme, mitä voisimme tehdä tuotteille, joiden päiväys lähestyy. Syömäkelpoista ruokaa meni paljon biojätteeseen, mikä tuntui maailman tyhmimmältä, joten ajattelimme, että miksemme antaisi sitä ihmisille. Vihdin kirkonkylällä ei ole muutakaan ruuan jakopistettä. Oli helppo ratkaisu päättää, laitammeko syömäkelpoisen ruuan roskiin vai annammeko sen jollekin sitä tarvitsevalle, Laukkanen kertoo.

Vastaava palvelu löytyy tiettävästi vain yhdestä toisesta kaupasta Suomessa, Puumalan K-Market Apajasta.

-Moni on kysynyt minulta, eikö tämä näy myynnissä, mutta minulle on tärkeämpää, etteivät ruuat mene roskiin, vaikka joku parempituloinenkin kävisi niitä joskus hakemassa, Laukkanen sanoo.

Vihdin K-Supermarketin monipuolisten palvelujen takaa löytyy Laukkasen halu auttaa ihmisiä. Se näkyy myös miehen harrastuksissa, joihin kuuluu vapaapalokunta. Ympäristökin on huomioitu, sillä kaupan jätteistä kierrätetään yli 99%. Niinpä vain alle 1% päätyy kaatopaikalle.

SMS