Historioitsija Torsti Salonen pitää tiistaina 16.10. kello 18.00 – 19.30 Lohjan pääkirjaston Järnefelt-salissa esitelmän aiheesta Lohjan miesten sotapolut – talvisota 1939 – 40. Tilaisuuden järjestää Kaarteen sotamuseo.

Millainen oli lohjalaisten miesten syksy 1939 Karjalan kannaksella? Valtaosa lohjalaisista palveli kenttätykistössä eteläisellä kannaksella Mannerheim -linjalla. Mitä tapahtui, kun talvisota syttyi ja rintama eteni lohjalaisten asemiin. Miten sota koettiin ja mitä tapahtui? Entä kun Mannerheim-linja murtui? Mitä historiakirjat, sotapäiväkirjat ja veteraanien haastattelut kertovat lähes kahdeksan vuosikymmenen takaisista kohtalokkaista ajoista?

Esitelmässä seurataan lohjalaisten perääntymistä Viipurinlahden yli sekä sodan viimeisiä katkeria taisteluita, joissa lohjalaisetkin olivat estämässä vihollisen etenemistä lahden länsirannalle.
Esitelmä kestää noin 1,5 tuntia ja sen jälkeen yleisöllä on tilaisuus keskusteluun sekä kysymysten esittämiseen siten, että tilaisuus päättyy noin kello 19.30. Tilaisuus on yleisölle avoin ja maksuton. Lisätietoja ja vapaehtoinen ilmoittautuminen: kalervo@kaarteensotamuseo.fi.