Tämä kotinurkkaus on yleensä tarkoitettu kodin ja ajankohtaisten asioiden ajattelulle, mutta viime viikon toimituksen tapahtumasarja sai nyt paikkansa tällä paikalla. Eli mitä tapahtui-kaan kadonneelle kameralaukulle

Toimittaja työkeikalla

Nykyäänhän on niin, että monta kertaa toimittajan ollessa työkeikalla tekemässä artikkelia, hän käyttää valokuvan ottamiseen vain älypuhelintaan. Näin varsinkin, jos valaistusta on riittämiin tarjolla. Tästä syystä ei varsinaista kameraa ole aina edes mukana, ja siitä johtuu tämä opettavainen tarina.
Yllä oleva kuva on siis otettu Lohjan Aurlahden rannassa, missä toimittaja oli parkkeerannut Toyota Yaris GRMN version kuvausta varten. Kuvia oli ensiksi otettu järjestelmäka-meralla, joka oli sitten kuvauksen jälkeen laitettu laukkuunsa auton taakse. Kuvaamista oli tämän jälkeen kuitenkin jatkettu älypuhelimella, koska kuvia oli menossa myös erilaisiin sosiaalisen median kanaviin.
Tästä syystä, että se kamera ei aina enää ole mukana, kävi sitten niin, että se kameralaukku jäi rannalle auton taakse ja itse auto lähti toimittajan ajamana kohti seuraavaa kuvauspaik-kaa.
Toisessa kuvauspaikassa kuvausvälineenä oli älypuhelin ja tämän jälkeen matka jatkui vähitellen kohti auton omaa liikettä Lohjan Autokeskusta, missä GRMN oli esittelyssä ja tästä kertoo tämän tarinan ykkösosa.
Toimittaja nimittäin autoliikkeen pihaan saapuessaan huomasi, että kameralaukku oli jäänyt matkan varrelle, eikä siis muuta kuin takaisin GRNM puikkoihin ja matkaan kohti kuvauspaikkoja. Onneksi pieni auto on pippurinen ja kaupungin teillä kuin kotonaan, joten paikasta toiseen päästiin hyvin nopeusrajoituksia noudattaen ja samalla auton ajotuntumaan tutustuen.

Kadonnut kameralaukku

Arvatkaapa, oliko kameralaukku siellä rannalla vielä jäljellä? No ei tietenkään, mutta rannalla oli parkissa auto, jossa oli sama mies, joka oli ollut paikalla, kun autoa kuvattiin, joten toimittaja kyseli tältä, oliko hän nähnyt mitä kameralaukulle oli tapahtunut. Mies ei ollut nähnyt, koska oli lähtenyt itsekin samalla kun toimittaja oli lähtenyt ja oli tullut takaisin juuri ennen toimittajaa, sen sijaan mies neuvoi käymää poliisilaitoksella, jos joku olisi vaikka vienyt sen löytötavaratoimistoon. Ei siis muuta kuin toimittaja kiittämään tiedosta ja kohti Lohjan keskustan poliisiasemaa ja sen löytötavaratoimistoa.

Poliisi ja löytötavaratoimisto

Onneksi poliisin lupajonot sattuivat olevat lyhyitä ja toimittaja uskaltautui suoraan vapaalle palvelupisteelle kyselemään kameralaukkuaan. Nopeasti kuitenkin kävi ilmi, ettei kame-ralaukku ollut tullut sinne, mutta yhteystiedot annettiin siltä varalta, että kameralaukku olisi vasta tulossa sinne.
Niin matka jatkui eteenpäin ilman kameralaukkua. Toimittajalla oli jo pienoinen ”paniikki”, sillä laukussa oli kamera ja päivän aiempien juttukeikkojen muistiinpanot ja luonnollisesti paljon kameratavaraa, joten olisi ihan hyvä, jos se kamera vielä jostain löytyisi ja ajoissa.

Nykytekniikka pelastaa

Toimittaja lähti ajamaan takaisin autoliikkeelle, mutta sitten tuli mieleen ajatus ja välistoppi linja-autopysäkille. Taskusta älypuhelin ja Facebook ja sieltä auki Lohjalaiset-ryhmä, siel-lähän kerrotaan kaikki, mitä Lohjalla tapahtuu, ja toimittajalla tuli mieleen laittaa sinne tietoa unohtuneesta kameralaukusta. Ennen kuin hän kuitenkaan ehti kirjoittaa mitään tuonne kaiken tietävään sosiaaliseen mediaan, hän näki kuvan kameralaukustaan ja viestin, joka kertoi, että laukku oli löytynyt ja saatavilla, kunhan vain tietäisi kertoa sisällön.
Neuvokas toimittaja katsoi päivityksen tehneen nimen ja soitti 020202 ja sai numeron jonne, soitto antoi lisätietoa kameralaukun kohtalosta.

Tarina saa onnellisen lopun

Toimittajan ollessa kuvaamassa GRMN:ää Aurlahden veneiden vesillelaskupaikassa, oli samassa paikassa samaan aika isä tyttärensä kanssa sorsia katselemassa ennen HopLop-piin menoa. Kun toimittaja oli lähtenyt eteenpäin, oli tyttö huomannut, että toimittajalta oli jäänyt laukku rantaan ja kertonut tästä isälleen, joka oli sitten ottanut laukun talteen ja laittanut viestin Facebookiin.
Ei muuta kuin nokka kohti Lohjan toista puolta ja vaikka keskustan monet tietyömaat tekivät kaikkensa tehdäkseen autoilun mahdollisimman vaikeaksi jopa pienelle GRMN:lle, pääsi toimittaja sankarinsa luokse hakemaan kameralaukkuaan. Luonnollisesti nuori neuvokas neiti sai tarkasta huomaavaisuudestaan myös palkkion ja kiitoksen vielä näin lehden sivuilla.

Kameralaukusta

Itse kameralaukku on jo vanha ja toimittaja ehti jo toivoa, että se olisi saattanut kadota, sillä silloin olisi ollut pakko hankkia uusi. Samoin kameran päivitys olisi ollut pakollinen silloin, kuin myös parin objektiivin ja muiden tarvikkeiden. Onneksi kuitenkin tällä tarinalla oli lopulta onnellinen päätös niin auton testiajon kuin toimittajan kameralaukun suhteen. Kiitokset siis sekä löytäjälle ja hänen neuvokkaalleen isälleen ja autoliikkeelle auton lainaamisesta juttua varten.

KO