Lohjan seudun ympäristöklusteri on vuonna 2022 päättänyt tukea Lahokallion luontopolun kunnostamista 1 400 eurolla. Tuettava kohde on valittu yhteistyössä Lohjan kaupungin kanssa. Lahokallion luontopolkua ollaan parhaillaan kunnostamassa, joten ympäristöklusteri haluaa tukea kohdetta ja tarjota näin mahdollisimman monelle mahdollisuuden virkistyä Lohjan lähiluonnossa.

Lahokallion luontopolku on Lohjalla sijaitseva retkeily- ja virkistysalue. Rehevien lehtopolkujen ja jyrkkien kalliorantojen takaa avautuu upea näkymä Lohjanjärvelle, joten ei ihme, että Lahokallio on suosittu retkeilykohde Lohjalla.

Lohjan seudun ympäristöklusterin 1 400 euron lahjoituksella hankitaan uusi pirttikalusto, joka tulee kaikkien retkeilijöiden käyttöön. Uniikki käsintehty pirttikalusto on yrittäjä Risto Toodren (Hirsi- ja Kivityö Luonnontaidot) käsialaa. Pirttikalusto valmistunee vuoden lopussa.

Lohjan seudun ympäristöklusteri on alueen yritysten, kuntien ja yhteisöjen perustama yhteistyö- ja oppimisverkosto, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää jäsentensä toimintaa, lisätä jäsentensä henkilöstön osaamista sekä kehittää viestintää ja jäsenten välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Lahokallio keväällä 2022. (Kuva: LUVY / Maj Rasilainen)