Farssikomedia Ulkomaalaisen työryhmää tähdittävät Sari Havas, Severi Saarinen ja Valtteri Lehtinen.

Mustion Linnan kesäteatteri (tuottaja Teatteri PROvinssi) jatkaa suosittua farssien sarjaa ja tällä kertaa työryhmää tähdittävät PROvinssin uudet kasvot Sari Havas, Severi Saarinen ja Valtteri Lehtinen.

Näyttelijä Sari Havas on monelle tuttu lukuisista elokuvista ja tv-sarjojen rooleistaan, kuten Vares – Pimeyden Tango (2012) ja Puhtaat valkeat lakanat (1993-96), sekä työstään eri teattereissa, mm. Stella Polariksessa ja Kansallisteatterissa.

Severi Saarisen monista tv-rooleista ehkä näkyvin on alikersantti Lehdon roolissa Tuntematon sotilas -elokuvassa 2017. Musiikkiteatterin ammattilaisena Saarisella on takataskussaan kiinnityksiä Turun kaupunginteatteriin sekä Tampereen Työväen Teatteriin, sekä rooleja useissa muissa teattereissa ja kesäteattereissa.

Näyttelijä-laulaja Valtteri Lehtinen on niin ikään tunnettu elokuvista ja tv-sarjoista, kuten Syke ja Uusi päivä. Teatterin lavalla hänet on nähty mm. Tampereen Teatterissa sekä useissa kesäteattereissa.

Näyttelijäryhmään kuuluvat lisäksi Mustion Linnan kesäteatterista aiemminkin tutut Hannamaija Nikander, Esa Nummela, Mikael Karvia ja Jussi Salminen. Esityksen ohjaa Joonas Suominen. Hannamaija Nikander on näyttelijä ja ääninäyttelijä, joka tekee alalla töitä monipuolisesti myös mm. äänikirjojen lukijana. Esa Nummela on useiden teatteritöiden lisäksi ammattimuusikko ja laulaja-lauluntekijä, tunnettu mm. yhtyeestä Vanhasuora & Esa Nummela. Mikael Karvia on pitkänlinjan teatterinharrastaja ja opiskelee nyt näyttelijäksi Teatterikorkeakoulussa. Jussi Salminen on niin ikään pitkän linjan teatterintekijä ja nähty lukuisissa rooleissa niin Teatteri PROvinssin lavoilla kuin Lohjan ja Nurmijärven seudullakin. Näyttelijä-ohjaaja Joonas Suominen on Teatteri PROvinssin taiteellinen johtaja ja erityisesti farssien ohjaajana kehuttu rytmin mestari.

Mustion Linnan kesäteatterin lavalla nähdään ensi kesänä mm. Severi Saarinen, joka tunnetaan ehkä parhaiten alikersantti Lehdon roolista elokuvassa Tuntematon sotilas. (Kuva: Ilkka Saastamoinen)

Farssia kesään

Tämän upean työryhmän esittämänä kesällä 2023 Mustiolla nähdään yhdysvaltalaisen Larry Shuen käsikirjoittama farssi Ulkomaalainen (The Foreigner). Se kertoo ujoudesta, ennakkoluuloista ja siitä, kuinka harmittomasta pikkujutusta kasvaa kunnon sotku. Tarinan päähenkilö, tavallinen, ujo isobritannialainen Charlie lähtee ystävänsä kanssa hermolomalle Amerikan syvään etelään. Vieraiden kanssa juttelu on ujolle ihmiselle kamalaa, ja niinpä ystävykset päättävät juksata majatalon rempseää emäntää, että Charlie olisi ulkomaalainen, joka ei ymmärrä englantia! Näin tiivistyy tarinan lähtökohta ja perinteiset farssin ainekset ovat kasassa. Esityksen ensi-ilta on 1.7.2023 klo 18.00 Mustion Linnan kesäteatterissa.

Lisäksi Mustiolla nähdään neljän esityksen verran jo viime kesältä tuttu vierailu – musiikkipitoinen klassikko Kaunis Veera. Sen esitykset ovat elokuun alussa 2.–5.8. Teoksen on käsikirjoittanut Tatu Pekkarinen, ohjannut Anu Hälvä ja nimiroolissa nähdään Emilia Vesalainen-Pellas. Työryhmässä ovat myös Riku ja Roope Pelo, Marco Lundberg, Anu Hälvä, Olli Tuovinen ja Anne Korpelainen. Livemusiikista vastaa Samuli Jokinen.

Lavalla nähdään myös Sykkeestä tuttu Valtteri Lehtinen. (Kuva: Jussi Toivanen)