Tänään: 12.07.2024

tuukka taponen unkari

Päätoimittaja

Tuukka Taponen otti toisen FREC kauden voittonsa Unkarin viikonlopun ensimmäisessä kisassa

lohja, tuukka taponen

Tuukka Taponen johti valojen syttymisestä ruutulippuun ensimmäisessä Formula Regional European Championship -kilpailussa Hungaroringilla. Taponen oli mukavasti kärjessä koko kilpailun ajan, harvoin alle sekunnin erolla toisena olleeseen tallikaveriinsa Zachary Davidiin. Kun taistelu kakkospaikasta tiivistyi kilpailun loppuvaiheilla, Taponen kasvatti eronsa 3.142 sekuntiin ja otti kauden toisen voittonsa.

David vietti suurimman osan kilpailusta toisena, mutta joutui paineen alle kilpailun loppuvaiheilla. Brando Badoer sai huonon lähdön, mutta onnistui pysymään kolmantena ennen Enzo Delignyä ja Alessandro Giustia.

Tiukka taistelu kakkospaikasta

Kilpailun loppupuolella Badoer yritti ohittaa Davidin, mikä johti heidän ajamaan rinnakkain. Deligny liittyi taisteluun ja ajautui leveäksi, mikä mahdollisti kahden takana olevan auton liittymisen mukaan kamppailuun. Badoerin taistellessa kolmannesta sijasta, David pääsi hieman karkuun ja otti toisen peräkkäisen kakkossijansa.

Vaikea aika-ajo oli jättänyt Camaran kahdeksanneksi lähtöruudukossa, ja mestaruussarjan johtaja vietti suuren osan kilpailusta yrittäen päästä Enzo Giltairesta ohi. Giltaire puolusti hyvin, mutta Camara onnistui lopulta nousemaan kuudenneksi ja liittymään kärjen taisteluun.

Viime hetken ohitukset

Delignyn leveän ajolinjan jälkeen Camara nousi neljänneksi ja painosti Badoeria kovasti viimeisellä kierroksella, mutta kierrokset loppuivat kesken ennen kuin hän ehti yrittää ohitusta. Giusti sijoittui viidenneksi, ennen Delignyä ja Giltaireä.

Enzo Peugeot taisteli koko kilpailun ajan pysyäkseen James Whartonin edellä. Useaan otteeseen Wharton onnistui liukumaan edelle, mutta Peugeot sai aina otettua paikkansa takaisin mutkan loppuun mennessä. Kaksikon ero maaliviivalla oli 0.384 sekuntia. Ugo Ugochukwu näytti ajoittain olevan valmis hyödyntämään kaksikon mahdolliset virheet, mutta jäi lopulta kolmen sekunnin päähän kymmenenneksi.

Pistetilanne ennen sunnuntain kisaa – jossa Tuukka Taponen lähtee paalulta!

Camara 152   
2 Tuukka Taponen 88   
3 Giusti 62   
4 Badoer 61   
5 Giltaire 49   
6 Stromsted 42   
7 David 37   
8 Domingues 37  
9 Deligny 35   
10 Wharton 32

Kommentoi kirjoitusta