Ranskalainen R-ace GP ilmoitti tänään yhdessä Ferrari Driver Academyn kanssa, että 17-vuotias suomalainen Tuukka Taponen siirtyy luokkaa ylemmäksi Formula Regional autoon ja vaihtaa samalla italialaisesta Prema -tiimistä ranskalaiseen R-ace GP -tiimiin. Tuukka tulee ajamaan kaudella 2024 Formula Regional Middle East Championships ja Formula Regional European Championships -sarjoissa. R-ace GP:n entisistä kuljettajista Formula 1 -auton rattiin ovat hypänneet Oscar Piastri, Esteban Ocon, Pierre Gasly, Logan Sargeant ja Nyck De Vries. Kartingissa mm. maailmanmestaruuden ja kaksi MM-hopeaa saavuttanut Lohjalta kotoisin oleva Taponen menestyi varsin hyvin uransa ensimmäisellä Formula kaudella italialaisen Prema -tiimin väreissä Formula-4 luokassa. Viime kauden aikana Tuukka oli UAE F4-sarjan Vice Champion ja vei samalla sarjan Rookie tittelin. Tuon lisäksi Italian F4- ja Euro F4-sarjoissa Taponen oli lopputuloksissa 5. Kauden aikana hän otti yhteensä 5 voittoa ja 19 podium sijaa.

Formula-4 kauden loppupuoliskolla Taponen kävi taustajoukkojensa kanssa neuvotteluja usean Formula Regional huipputiimin kanssa. Mahdollisuus oli jatkaa myös Italialaisen Prema tiimin väreissä, mutta lopulta valinta kohdistui ranskalaiseen R-ace GP tiimiin. Molemmat tiimit ovat lukeutuneet kyseisen luokan terävimpään kärkeen koko sarjan olemassaolon ajan. Viime kaudella R-ace GP hävisi FRECA-mestaruuden 2 pisteellä Premalle. Preman kaksi parasta kuljettaa löytyi sijoilta 1 ja 5, kun taas R-ace GP:n kuljettajat saavuttivat sijat 2 ja 3. Toinen R-ace GP tiimin kuljettajista saavutti myös Rookie-mestaruuden.

Taponen kiittää Prema tiimiä opettavasta ja menestyksekkäästä Formula-4 kaudesta 2023. Kauden aikana koettiin menestystä, mutta myös vaikeita hetkiä yhdessä. Alkukausi oli jopa odotettua parempi. Kesällä oli vaikea jakso, josta kuitenkin noustiin yhdessä ja loppuvuonna Taponen oli jälleen tuttu näky podiumilla.

Kauden loppupuoliskolla R-ace GP tiimi osoitti kovasti kiinnostusta Taposta kohtaan. Heillä oli kova halu saada Tuukka kuljettajakseen Tuukalle uuteen Formula Regional luokkaan. Tiimi toi selväksi, että he odottavat Tuukalta kovaa menestystä heti ensimmäisellä kaudellaan kyseisessä luokassa. Pelkästä ensimmäisen vuoden parhaan kuljettajan tittelistä ei haluta taistella.

Tuukka on kuljettaja, joka janoaa menestystä ja on aina luonut itselleen kovat tavoitteet. On äärimmäisen tärkeää, että Tuukalla on tiimin täysi tuki takanaan ja se tavoittelee Tuukan kanssa samoja asioita. Tuukan taustajoukkoja on myös vahvistettu tulevalle kaudelle. Peli kovenee vuosi vuodelta ja meillä on tarkoitus pysyä pelissä mukana maaliin asti..

Tuukan asioidenhoitaja Jussi Kohtala

Vaikka Taposen tulevista suunnitelmista ei ole viime kuukausina puhuttu, niin laakereilla ei ole levätty vaan tulevaan kauteen on valmistauduttu jo lähes 2 kuukautta. Formula Regional testejä on nyt takana Monzan, Red Bull Ringin, Mugellon, Imolan ja Barcelonan radoilla ja edessä on vielä Paul Ricardin testit. Aikaa on vietetty myös Maranellossa ja tiimin pajalla Ranskassa.

Taponen saapuu joulun ja uudenvuoden viettoon Suomeen. Loma tulee tarpeeseen, mutta se tulee olemaan lyhyt. Uusi kausi alkaa FRMEC-sarjan testeillä Abu Dhabista 10-11.01. Ja heti perään ajetaan kaksi kilpailuviikonloppua Abu Dhabin radalla. Tämän jälkeen edessä on viikon tauko ja sen jälkeen edessä on vielä kaksi kilpailua Dubaissa ja yksi Abu Dhabissa. Euroopan FRECA-sarjan kolme testiä ajetaan huhtikuussa ja kyseisen sarjan kilpailuviikonloput alkaa toukokuussa. FRECA sarjassa ajetaan 10 kilpailuviikonloppua ympäri Euroopan.

FRMEC -sarjaan Taponen ei ole asettanut menestyspaineita, mutta FRECA sarjassa tavoitteena on olla sarjan loppupisteissä 3 parhaan joukossa.