Tänään: 13.07.2024

Toimittaja

Ui kesäksi kuntoon -kampanja käynnistyy taas

uinti

Suomen Uimaliiton järjestämä Ui kesäksi kuntoon -kampanja käynnistyy taas 1.3.-31.3.2018, nyt jo 27. kertaa. Viime vuonna Neidonkeitaassa kampanjaan osallistui 223 henkilöä, jotka uivat yhteensä 827 km ja vesijumppasivat ja -juoksivat 47 400 minuuttia. Uimahallit ympäri Suomen kisailevat leikkimielisesti keskenään erikokoisten hallien sarjoissa (pienet, keskisuuret ja suuret hallit). Kolme parasta uimahallia kussakin sarjassa palkitaan. Viime vuonna valtakunnallisessa uintisarjassa Neidonkeidas sijoittui keskisuurten hallien kilpailussa 11. sijalle ja vesiliikuntasarjassa 13. sijalle. Kävijämäärän mukaan sijoitus oli 15. (kampanjaan osallistuneiden määrä on suhteutettu uimahallin vuotuisen kävijämäärään).

Ui kesäksi kuntoon -kampanjassa kerätään maaliskuun ajan metrejä uiden ja minuutteja vesijuosten tai vesijumpaten. Kampanjassa osallistujat kilpailevat itse itseään vastaan ja pyrkivät mahdollisimman hyvään henkilökohtaiseen tulokseen ja mahdollisten aiempien tulostensa parantamiseen sekä uintiliikuntakunnon ja -tekniikan kehittämiseen. Tavoitteena on myös aktivoida uusia kävijöitä uintiharrastuksen pariin.

ampanjan suorituskortin saa Neidonkeitaalta suorituspaikkojen läheisyydestä maaliskuun alusta alkaen. Kaikkien Neidonkeitaan osallistumiskorttien kesken suoritetaan arvontoja. Osallistua voi kahteen sarjaan: Uintisarjaan, jossa kirjataan uidut metrit (esim. 1800 m) sekä vesijumppa- ja vesijuoksusarjaan, jossa kirjataan minuutteina täyttyneet puolituntiset (esim. 60 min.) Nämä suoritukset kirjataan päiväkohtaisesti suorituskorttiin erikseen metreinä ja minuutteina. Naisille ja miehille on omat sarjat. Neidonkeidas palkitsee jokaisen sarjan kolme ahkerinta liikkujaa.