Annu Ronkainen ohjaa loppukesästä alkavaa nykytanssin erityiskoulutusryhmää.
-Nykytanssiin kuuluu paljon vauhtia ja fyysisyyttä, kuten isoja hyppyjä ja isoja liikkeitä ylös ja alas. Toisaalta nykytanssikirjo on hyvin laaja ja se voi olla hidastempoistakin. Liike on soljuvaa ja vauhti tulee rentoutumisen kautta. Myös improvisaatio on iso osa lajia, Ronkainen kuvaa nykytanssia.

Tanssikoulu Un dos tresissa alkaa loppukesästä uusi taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän erityiskoulutusryhmä. Tähän asti koulussa on harjoitellut kolme erityiskoulutusryhmää, joiden pääaineena on ollut flamenco, mutta nyt on nykytanssin vuoro.
Uuden nykytanssiryhmän vastuuopettajana toimii tanssipedagogi Annu Ronkainen, jolla on osansa uuden erityiskoulutusryhmän aloittamisessa.
Ryhmään haetaan vuosina 2009-2011 syntyneitä lapsia. Ryhmä harjoittelee kolme kertaa viikossa. Kaksi tuntia harjoitellaan nykytanssia ja kolmannen tunnin tanssilajin voi itse valita vapaasti.
– Meillä ei ole moneen vuoteen aloitettu uutta laajan oppimäärän erityiskoulutusryhmää, joten ajattelin, että olisi jo aika. Lisäksi haluamme tarjota välillä jotain muutakin kuin flamencoa. Kun löysin Annun, saimme hyvän opettajan. Lähtökohta on, että opettaja on motivoitunut ja sitoutunut opettamaan pitkään samaa ryhmää, Un dos tresin johtaja Eveliina Luoma kertoo.

Nykytanssi vei
opettajan mennessään

Hän on keikkaillut oman tanssiryhmänsä (ReAct!) kanssa Suomessa, Ruotsissa, Portugalissa ja Ranskassa. Suomeen Ronkainen palasi vuonna 2013 päästyään suorittamaan maisteriopintoja Teatterikorkeakoulun.
Un dos tresiin hän päätyi, kun tanssikoulu haki nykytanssinopettajaa.
– Paikka kiinnosti minua välittömästi, koska pääsisin täällä aloittamaan oman ryhmän kanssa.

Tavoitteena tanssista
nauttiminen

Nykytanssiryhmä kokoontuu tiistaisin ja keskiviikkoisin 14.8. lähtien. Valinta- ja infotilaisuus järjestetään tanssikoululla 8.8. kello 18.00. Tunnit aloitetaan mm. ryhmäytymisestä ja improvisaatioon totuttelusta.
– Tavoitteena on hyvä meininki ja toisten kunnioitus. Aluksi ei keskitytä siihen, tekeekö kaikki liikkeet oikein, vaan lähdetään kokeilemaan esimerkiksi lattiatekniikoita. Lajiin tutustutaan leikin kautta ja tehdään puoliakrobaattisiakin liikkeitä. Niistä yleensä pidetään, Ronkainen kertoo.

Tanssikoulu Un Dos Tres sijaitsee aivan Lohjan ydinkeskustassa osoitteessa Sibeliuksenkatu 1. Kyseessä on Säästötalo Latvalan kiinteistö eli vanha Keon leipomo, ylin kerros. Sisäänkäynti on Latvalan yläparkkitasanteelta, oikeanpuoleisesta siivestä (kirkon puolelta). Parkkitasanteelle pääsee sekä Suurlohjankadun että Sibeliuksenkadun puolelta. Alueella on pysäköinti sallittu parkkikiekolla 2 tuntia.

Tiloissamme on kolme peilisalia, iso ja kaksi pienempää. Lisäksi siellä ovat pukuhuonetilat ja suihkut niin naisille kuin miehillekin sekä odotustila sihteerin tiskeineen.

Toimisto on avoinna koulun opetuskausina tanssituntien ajan

Ovet avataan puoli tuntia ennen ensimmäistä tuntia ja suljetaan heti viimeisen tunnin alettua:

  • MA – TO KLO 16.00-20.00
  • PE KLO 16.00-19.00
  • LA SULJETTU
  • SU KLO 13.00-19.00
Sihteerit vastaavat käytännön kysymyksiin tanssituntien ajan numerossa 045 64 22 899
tai sähköpostitse sihteeri.undostres@gmail.com
(ennen klo 16 ja koulun loma-aikoina ota yhteyttä Eveliinaan)

Koulun johtajana toimii Eveliina Luoma

eveliina@undostres.fi

050 555 2576